Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Értem én, hogy egyre kínosodik a szituáció, mert már az összes ragacsoskezű belerántotta a teljes pereputtyot

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Olyan ez, mint a megelevenedett Végtelen Történet. Michael Ende aligha Magyarországot óhajtotta megörökíteni a regényben, mégis sikerült neki. Ahogy Fantáziában, úgy Orbániában is terjed a Semmi. Rohamléptekben, megállíthatatlanul, minden irányból.

Tegnap este sikerült elcsípnem egy Németh Szilárd sajtótájékoztatóból egy kis darabkát, de az is elég volt hozzá, hogy a gutaütés környékezzen. A rezsiharcos, egyben erkölcsi alapkő és szellemi mélygarázs a rá kiosztott szerep szerint védte a rezsicsökkentést – ebben semmi újdonság nincsen -, de valaki rákérdezett a Jobbik javaslatára, miszerint minden politikus minden családtagja vagyonnyilatkozatát nyilvánossá kell tenni, hogy ne lehessen a férj-feleség-gyerek-szülő nevére íratni a vagyontárgyakat, kihozta Szilárdunkat a béketűrésből.

Mi történik egy nem túlságosan okos, ellenben a végteleségig nem okos és ennek arányában agresszív mesemondóval, ha számára megoldhatatlan problémával szembesül? Elkezd óbégatni, mint akinek nem jutott répaföld. Ez történt ebben az esetben is. Szili – miután tökéletesen hiányzik belőle Lázár János mindenhez is értő miniszter agyafúrt dörzsöltsége – nem tudott olajozottan kisikamlani a kérdésből, elkezdett kágébélázni. Nem is akárhogyan, hanem a létező legostobább módon. Azt hörögte ő a lúdtalpas szájával, hogy először a Jobbik számoljon el KgBélával (szó szerint így mondta a lelkem) és akkor majd talán eljut a párt egy olyan erkölcsi minimum-szintre, ahol már a kormánypárt esetleg hajlandó lesz szóba állni velük.

Szilárd, hogy a jó isten tegyen téged oda, ahová én gondolom, mégpedig a gazdáddal együtt! Mi az összefüggés például Lázár János kiskorú gyerekeinek nevére íratott villa – nem evőeszközről van szó, mielőtt meg abba az irányba terelődnél -, szőlőbirtok és miegyéb eredete és KgBéla között? Mert szerintem centire semmi. És mi köze KgBélának Orbán Ráhel saját lábához, Orbán Viktor feleségének ismeretlen forrásból történő földvásárlásaihoz? Szerintem szintén semmi.

Annál egyértelműbb és jogosabb elvárás nincs, minthogy mindazok, akik a közpénzek körül sertepertélnek, számoljanak el pereputtyostul a társadalom felé. Amennyiben szorgos munkával szerezték a vagyont – a hatéves gyerektől a 98 éves nagymamáig -, akkor semmi gond sincsen, hiszen a becsületes úton szerzett vagyonra joggal lehet büszke bárki. Amennyiben azonban a közvagyon megcsapolásából keletkezett a villa-kanál-kés és egyéb családivá nemesült ezüstnemű, irány a bíróság. Ez vonatkozik a volt kormánypártok tagjaira éppen úgy, mint a jelen és a jövő kormányainak és ellenzékeinek tagjaira.

Mondom Némethül is, hogy érthetőbb legyen. A társadalom normálisabb részének teli van a puttonya azzal, hogy a választott gengszterek kifosztják őket. Az adókat és egyéb sarcokat senki nem azért fizeti, hogy néhány család gennyesre gazdagodjon, miközben az állam az alapvető funkcióját sem látja el. A minimálbérért gürcölő kisember is remekül el tudná költeni azt a pénzt, amit nem költhet el, mert helyből elveszik tőle egészségügyre, oktatásra, közvilágításra, útépítésre, de neki továbbra is hónapokat kell várnia egy szakorvosi vizsgálatra, akár éveket egy műtétre, neki kell a gyógyszert, szappant, lázmérőt, vécépapírt vinnie a kórházba, az ő gyereke nem tanulja meg megérteni azt, amit olvas, ő botorkál a sötétben, amikor munka után holtfáradtan hazafelé gyalogol és az ő feje szakad le, amikor a pocsék állapotú utak valamelyikén sikerül eltalálnia egy kátyút.

Szili, az a helyzet, hogy bármennyire nem is hisztek ti ebben, egyszer vége lesz a jó világnak. Értem én, hogy egyre kínosodik a szituáció, mert már az összes ragacsoskezű belerántotta a teljes pereputtyot. Sajnos az van, hogy ezt a gyerekek majd megköszönhetik a szülőknek, a feleségek a férjeknek, fordítva, valamint önmaguknak is. Senkit nem fog érdekelni a bíróságon (nem most, hanem majd amikor lesz normálisan működő ügyészség és becsületes főügyész és pártatlan igazságszolgáltatás), hogy a politikus-apu akár nyolc kiskorú deddel a karján jelenik meg egy tárgyaláson, attól még apunak (adott esetben anyunak) el kell tudnia magyarázni és be is kell tudni bizonyítani, hogy a ded azért sokszoros milliomos kiscsoportos óvodásként, mert született zseni és tőzsdeguru. Ha ez nem sikerül – nem fog sikerülni – akkor a dednek meg kell szoknia, hogy nincs nyolcszobás házikója medencével, hanem egy másfélszobás panel van és évekig igen ritkán láthatja csak apucit.

Ez van Szili. KgBéla pedig ebben a vonatkozásban egyáltalán senkit nem érdekel. Tudod, kispajtás?adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.