Május 1,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Mégis kinek az érdeke, hogy félhülye Schobert Norberteket termeljen ki a magyar oktatási rendszer?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,614,500 forint, még hiányzik 385,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Aludtam rá egyet és megvilágosodtam. Vagy valami hasonló. Ahelyett, hogy teljesen felesleges cikkekben a drága ellenzéket cseszegessem, foglalkozzak csak szépen azokkal, akik szétrabolják az országot. Valóban. Nincs a napnak annyi órája, amennyi elég lenne azoknak a disznóságoknak a felgöngyölítéséhez, amelyek miatt minden sarkában rohad a rántotthús alakú nemzeti jelen és jövő.

Noha kétezer embernél több nem tartotta fontosnak jelen lenni a Tanítanék mozgalom tegnapi, Kossuth téri tüntetésén, azt hiszem nem lenne baj, ha legalább az elfogadhatatlanul arrogáns kormánypárti reakciók kapcsán beszélnénk erről néhány szót, és nem hagynánk elsikkadni, feledésbe merülni ezt a történetet.

Felejtsük el átmenetileg, hogy ezzel a sokadik, méltatlan érdektelenségbe fulladt kiállással párhuzamosan Romániában félmillió ember volt az utcákon. Románia nem Magyarország és nyugtassuk meg magunkat, hogy kétszer akkora is. Nekik könnyű. Igen, ez irónia volt részemről, bár ahhoz képest, amit a kormánypártok kereszténydemokratább felének kifutófiúkái megengedtek maguknak, legfeljebb vérszegény próbálkozás. A reakció ugyanis pontosan tükrözi: az, ahogyan a regnáló hatalom a magyarok szájába ürít naponta, példátlan, megismételhetetlen és utolérhetetlen. Az nem kevésbé, hogy milyen birkatürelemmel viseltetnek a magyarok mindezzel kapcsolatban.

Az oktatás sokadrangú nemzeti üggyé degradálását mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a senki által meg nem választott piócapárt képviselői felelnek a gyalázatos PISA eredmények által (is) fémjelzett közoktatást érő jogos, bár kétségtelenül erőtlen bírálatoknak a lehányt nemzeti köznevelési kerekasztal alá söpréséért, és a fajsúlyos kérdések mellékvágányra tereléséért. A maga idején körültekintően körbejártuk a kérdést.

Elsőként a Hollik nevű egyént állították rá a mocskolódásra a Soros című csatakiáltással. A tar értelembomba egyetlen levegővételébe n-szer is belefért, hogy Soros György üzletember által pénzelt szervezetek állnak a Tanítanék mozgalom tüntetése mögött. A demonstráció legkevésbé sem az oktatás vagy a pedagógusok ügyét, hanem politikai célokat szolgál, vélte a Fidesz-KDNP káderpolitikájának totális kontraszelekcióját megtestesítő élő szobor. És különben is: béremelés, ingyen tankönyv, ingyen kaja.

Aztán a hétfői második kommunikációs hullám elhozta Rétvári Bence szintén KDNP-s élősködőnek a Migráns1-től a Kossuth rádióig ívelő szardobálását, akinek ugyan nem sikerült nyíltan sorosoznia, de megismételte Hollik már tegnap is avas paneljeit:

egyre kevesebb a Tanítanék Mozgalom tevékenységének szakmai tartalma, az már nem a pedagógusokról vagy az iskolákról szól, hanem politikai célokról.

Mert – miként arra Hollik kolléga a semmihez nem értésben is rámutatott -, aki valóban tenni akart valamit az iskolákért, gyerekekért, pedagógusokért, az csatlakozik a köznevelési kerekasztal munkájához. Pont.

Ne bújjanak az iskolák, pedagógusok mögé, ha igazából nem az iskoláról akarnak beszélni, hanem a kormányról, mert azzal van problémájuk.

Semennyire nem tisztelt Hollikok, Rétvárik, egyéb szolgalelkű népségek, valamint ügyeletes papagájkommandó tokkal és vonóval! Én, a nép ezennel felszólítalak benneteket, hogy takarodjatok ki főnökeitek összeszart alsógatyája és az unalomig ismételgetett kormányzati kommunikációs panelek-klisék mögül. A valódi problémákról ugyanis egyetlen árva szót nem sikerült ejteni. De még véletlenül sem. Pedig ezek az emberek már bő egy éve mondják ugyanazt.

Itt egyvalaki van, aki Soros György és a vele betegesen egy lapon emlegetett (ál)civilek háta mögé bújik: a korrupciótól sáros magyar kormány(párt) és csatolt részei. Akik tudják, látják, asszisztálnak hozzá, esetenként profitálnak belőle. Nincs Soros, egyedül, ti, kártékony paraziták vagytok! Ti, akik képesek voltatok a 2010 óta – reformokra hivatkozva – lebutított és szétvert magyar oktatás minden kudarcát, Hoffmann Rózsika (KDNP!) gyalázatos örökségét rendre a tanárok, a diákok, a szülők, a hátrányos helyzetűek, a szegregáltak nyakába varrni. Mert nem ti álltok a katedrán, hanem a tanár. Mert nem ti töltöttétek ki a teszteket, hanem a diákok. Mert nem ti nevelitek a gyerekeket, nem ti szembesültök azzal, hogy milyen az oktatás fontosságát az egzisztenciális fenyegetettség leküzdése mögé rangsorolni, hanem a szülők. És külön Soros György. Mindenki tehet róla, mindenki felelős érte, egyedül a ti pofátlan, mindent megúszni akaró, gerinctelen lényetek nem tehet soha semmiről.

Hogy nem szakad rátok az ég. És az átlátszó, hazug, kirakatnak is szar kerekasztalotokra. Ahova minden tányérnyaló dilettáns szervezetet odacsődítettetek, ti döntöttetek önkényesen a napirendről, a feltételekről, a működés módjáról. Közöltétek a miheztartást, az előre meghozott döntéseket, majd amikor a Tanítanék (nem tegnap volt) közölte, hogy ehhez a bohóckodáshoz nem asszisztál, jöttetek a lejáratással és ma sem vagytok képesek ennél többre: ők nem hajlandóak tárgyalni, hanem politizálnak.

Amihez hozzányúltok, azonnal trágyalévé válik a kezeitek között, de soha nincs felelős, csak Soros György van, meg a sunnyogó, vagdalkozó, terelő propaganda. Hetedik éve teszitek rendbe az elmúlt nyolc év által szerintetek tönkretett oktatást, és mi lett belőle? Soha a büdös életben nem volt ilyen szörnyű a helyzet. Nem kell a hörgés és mellébeszélés: a PISA-eredmények pontosan mutatják, a tanároknak egy évvel ezelőtt is igazuk volt. Ennyire futja a hozzáértésetekből.

Ki hozta létre a Klik inkompetens, milliárdos veszteséggel működő vízfejét?

Ki központosította minden szinten a magyar oktatást?

Ki nem volt képes fenntartani az iskolákat, de ragaszkodott foggal körömmel az einstandolásukhoz?

Ki szűkítette az oktatási intézmények és a pedagógusok egészséges autonómiáját és bürokratizálta szarrá a rendszert?

Ki farigcsálta le évről évre az oktatásra jutó állami támogatást?

Ki kísérletezett a tanulásra teljesen alkalmatlan tankönyvekkel, ki erőlteti most is a tanárok tiltakozása ellenére – hogy csak egy friss példát hozzak – az összecsapott történelmi atlaszt az érettségin?

Ki csempészte be a propagandát és Orbán Viktort a tankönyvekbe?

Kinek az érdeke, hogy félhülye, felületes tudással, de annál nagyobb hittel felruházott Schobert Norberteket termeljen ki a magyar oktatási rendszer?

És ha a kormány áll ezek mögött a döntések mögött, mert tudtommal nem Soros György kormányozza Magyarországot, akkor kivel legyen problémájuk a pedagógusoknak, rohadékok? Kinek az oktatáspolitikáját bírálják? A románokét? Akik egy ugyanolyan aljadék kormányba helyezték a bizalmukat, amely ugyanúgy a külföldről támogatott, irányított, Soros által pénzelt felháborodást köpködi azért, hogy ne saját velejéig romlott, korrupt intézkedéseivel kelljen szembenéznie?

Az van, hogy miközben a ti hasonlóan korrupt bagázsotok gyerekei fizetős magániskolákba járnak, itthon vagy külföldön, egy egész ország gyerekeinek lopjátok el a jövőjét az ideológiai agymosásra épülő, piacképtelen tudást nyújtó, központosított oktatási rendszeretekkel. És van pofátok közben Sorosra mutogatni. Ahelyett, hogy felvállalnátok, mit tettetek, ahelyett, hogy elismernétek, bár minden lehetőség a rendelkezésetekre állt, érdemi-építő munkát képtelenek voltatok letenni az asztalra, most is úgy viselkedtek, mintha ti lennétek ellenzékben.

Sebaj, toljátok a hülyeséget, ócsároljátok, gyalázzátok a magyar embereknek azt a részét, amelyik átlát a disznóságaitokon és higgyétek el, hogy ti nem járhattok úgy, mint a szomszédos országa kormánya. Tudom, hogy most képtelenségnek tűnik, de nem lesz ez mindig így. Mert akkor majd a Hollik, Rétvári, Palkovics, Hoffmann, Balog nevű kártevőknek is el kell számolniuk ezekkel az évekkel.

adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.