Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ezek miatt menekül az értelmes, tanult, művelt emberanyag. Marad a salak, a legalja, a bűzös klientúra

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Első szabadon választott miniszterelnök, mi? Ja. Igen, Antall Józsefnek hívták, és elhunyt ő elég régen. Csak azért hozom szóba, hogy legyen honnan elindulni, ha már nincs kályha itt a környékemen.

Nos, a néhai Antallnak – mint köztudott, vagy sem – van egy leszármazottja, aki Péter névre hallgat és az apjáról elnevezett Sóhivatalt Tudásközpontot igazgatja, bármit is jelentsen ez. Aki hallott már valamit erről az intézményről, és tud esetleg bármi kiemelkedőt és hasznosat említeni Antallpé tevékenységéről, annak küldök egy virtuális puszit. Vagy sört. Vagy valamit.

Ez az ember tehát állítólag az édes jó apja konzervatív (!) örökségét gondozza, és konkrétan azért tartja fenn a Miniszterelnökség az adófizető évi 600 millió (havi 50 millió) forintból a família káeftét az Antall família független magánalapítványát, hogy a félművelt, írástudatlan suttyó, aki nem mellesleg cigányozós, homofób és szexista posztokat osztogat meg Facebook-oldalán minősíthetetlenül igénytelen helyesírás kíséretében, a szájbakúrt apai rendszerváltás után közel 30 évvel embereket fenyegessen és rúgjon ki szabad véleménynyilvánításért. Mondjuk egy olyan taknyán csúszó, kontraszelektált baromról, aki szerint az ügynökták nyilvánosságra hozása destabilizálta volna az országot – isteni szerencse, hogy nem hozták nyilvánosságra őket -, mit lehet mondani?

Az a közös nyomorúságunk, hogy kell róla beszélni. A sztori röviden: a Tállai András Antall József Tudásközpont (egy pártokról és ideológiáktól független think-tank, amelynek kuratóriumi tagjai között fellelhetjük Lánczi Andrást, Gulyás Gergelyt és Nógrádi Györgyöt is) fiatal munkatársa lájkol a Facebookon egy NOlimpiás posztot. A családi vállalkozás – feleség pajtás közvetlenül Péterünk alatt reszeli a körmét – vezetője berendeli a perzsaszőnyegre, és megengedi magának, hogy ekként alázza meg mindenki előtt: Gyere, Editke, megpofozgatlak, mit csináltál tegnap?

Előzmény: Antall Péter már két héttel ezelőtt egy zárt Facebook-csoportban kifejtette a miheztartást. Valószínűleg éppen miután Editke lájkolni merte a bejegyzést:

Forrás: 444

Forrás: 444

Két nappal ezelőtt a Tudásközpont (ízlelgessük ezt a szót, noha ifjabb Antallal összefüggésben használni legalábbis olyan, mintha a Mona Lisát a budiban akasztanánk ki) egyik jogászát és osztályvezetőjét átszervezésre hivatkozva kirúgták. Tök véletlenül ő volt az, aki a szokásos vezetői értekezleten felszólalt a nyilvánosan megszégyenített Editke védelmében. Sztori vége. Antall Péternek nincs hozzáfűznivalója a dologhoz, csak annyit mondott, hogy átszervezés. Meg ő amúgy sem áll bele a napi belpolitikai vitákba.

Akkor most írhatnék ide szépen, finoman és eltarthatnám a kisujjamat. Mondhatnám, hogy ez annyira mindennapos, megszokott, természetes jelenség 2017-ben Magyarországon, hogy igazán nevetséges a felháborodásom. Semmi kedvem ezt írni, ellenben megkérdezném: mi a kurva élete folyik itt? Hát ez. Már nem is szégyellik, nyíltan leírják – ahogy nemrég a kórházigazgató elvtárs is leírta -, hogy tilos lájkolni, megosztani, hozzászólni, mert következményei lesznek. Konkrétan: repülsz, idióta. Azon sem lepődnék meg, ha ezeknek az Antall Pétereknek külön osztályok állnának rendelkezésükre, akik követik, ellenőrzik a munkatársak közösségi oldalon kifejtett tevékenységét, bizonyítékokat gyűjtenek, feljelentgetnek a főnöknél, hogy aztán legyen min csámcsogni a vezetői értekezleteken. Vagy cifra jódolgukban, mivel semmihez nem értenek, simán ráérnek megfigyelni az alkalmazottaikat.

Fel nem tudom fogni, hogy ez a senkiházi, műveletlen, helyesen írni nem tudó, rasszista-szexista lidérc, ez a nem túl jó emlékű apjára is szégyent hozó tekintélyelvű alattvaló egyáltalán hogy enged meg magának ilyen hangnemet és stílust? Ja, hogy éppen ezért? Editke? Megpofozgatlak? Tessék? Antall József szellemi öröksége? Örökség? Szellem? Hol? A tyúkszaros életében bármit felmutatni képtelen duplanulla, akit azért fizetnek közpénzből, hogy ne dögöljön éhen feleségestől; akinek egyedüli megvalósítása, hogy az apját Antall Józsefnek hívták; aki annyi pénzt kap a közösből, amennyi egyes települések egész éves költségvetése; akinek a segge alá toltak egy pénzszivattyúnak álcázott szemétdombot, hogy tehetség-műveltség hiányában legyen hol kapirgálnia, ilyen módon szállhat bele emberekbe és rúghat ki állásukból négy nyelven beszélő, nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező értelmiségieket? Azért, mert neki merő egy rettegés az élete, hogy mi lesz, ha kiderül, hogy a beosztottai önállóan gondolkodnak, és esetleg a hatalom megtorolja az ő politikától független semmittevését?

Lánczi, Nógrádi, Gulyás. Fel tudjuk fogni hány ilyen szájbatekert közpénztemető működik ebben az országban? Ahol összefonódnak a szálak, és minden szálról kiderül, hogy ugyanoda vezet, mert ezek már mindenhova beették magukat? Ezek a szervilis, arrogáns, hajlott hátú, jellemtelen bábok, akik aranykorukat élik a közpénz árnyékában.

Ha a kormány korrupciós ügyleteit feltáró, a közös vagyon szétlopása ellen küzdő civileket bele kell döngölni a földbe, akkor Antall Péter magánalapítványát ki választotta meg? És ha senki nem választotta meg, akkor milyen alapon kap évi 600 millió forintot azért, hogy következmények nélkül Editkézzen (ennél arcpirítóbb, megalázóbb dolog kevés van), hogy fizikai erőszakot vegyen a mosdatlan szájára és a véleményük miatt rúgjon ki embereket?

Hol van Németh Szilárd, Kósa, Lázár, Kovács és a többiek? Miért nem tiltakoznak teli torokból azért, hogy közpénzzel kitömött ingyenélők rárontanak a magyar polgárokra? Miért van jó helyen egy homofób-rasszista-gyűlölködő, megélhetési örökség-ápoló családi gittegyleténél a magyar adófizetők pénze? Milyen hozzáadott értéket képvisel ez a szervezet, milyen kurva értékes munkát végez, hogy ömölnek az ölükbe a százmilliók? Mit csinálnak ennyi pénzért, és hol írja, hogy egy magánalapítvány pincesötét szellemiségű-erkölcsiségű vezetője hűbérúrként viselkedhet, munkajogi szabályokat rúghat fel és beletaposhat az alkalmazottaiba?

Ennek baszottul semmi köze az olimpiához, ennek a valóságtól, jogállamtól elszakadt cselédekhez van köze. Mert ezektől a szolgálni vágyó, a seggnyalástól elélvező szervilis dilettánsoktól soha a büdös életben nem fog megszabadulni ez az ország. Ezek vannak ott mindenütt, ezek miatt menekül az értelmes, tanult, művelt emberanyag, és marad a salak, a legalja, a bűzös feudális klientúra. Az öntudatával és a szilárd meggyőződésével, hogy ő értékes, megkerülhetetlen, fontos. Mert az Editkék mellett lehet, hogy jó esetben kiáll egy Boglárka, de a többiek kussolnak, nyelnek és beletörődnek. Nem tudom, még hány generáció áldozza fel magát önként-dalolva, ameddig az Antall Péter-féle szemét oda kerül, ahol a helye van. De ahogy elnézem Balog és Palkovics elvtársak ténykedéseit, nem kevés.

adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.