Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Orbán soha a büdös életben nem fog itt virágzó országot létrehozni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Azt hiszem, sikerült megragadnom a magyar néplélek Orbánnak szánt csücskét. A miniszterek elnökének szegedi táncos-zenés műsorszáma kapcsán szólamlott meg egy olvasó és úgy hiszem, nagyjából le lehet vezetni a kommentből ezt a korrupció-alakú országot és talán még a kiutat is sikerül megpillantani. Vagy a szembejövő vonat lámpáit, mert ezt soha nem lehet előre tudni, utólag meg szinte mindegy.

„Akinek nem tetszik Orban , annak nem tetszik es ha Orban Svajcot fog csinalni Magyarorszagon, akkor sem fog tetszeni mindig lesz biralat, kritika, ellenszenv es sok esetben szemelyes gyulolet. Akinek meg tetszik, annak tetszik es kesz ! A felmeresek azt mutatjak, hogy sokkal tobb magyar szavazonak tetszik Orban mint dr. Botka … ezek tenyek. De a lenyeg az hogy jo egyuttmukodes legyen kozottuk Szeged es az orszag erdekeben !”

Kezdjük a végéről és mindjárt teljes erőből helyeselni is szeretnék. Valóban nagyon fontos a jó együttműködés és ez éppen annyira érdeke egy – bármely – településnek, mint az országnak. Nekem az ellen semmi kifogásom nincsen, ha valakinek tetszik Orbán. Csakhogy ez nem közügy, hanem magánügy. A személyes szimpátia fontos, de századrangú kérdés. Kellene, hogy legyen.

Engem nem érdekel Orbán Viktor és egyáltalán nem azért ordítok folyamatosan, mert antipatikus figura. Azért ordítok, mert hazug az egész rendszere, mert korrupt és mert árt az egész országnak mindaz, amit ő képvisel. Nyilván nem ő, egyszemélyben a felelős, de ő a jelképe a rendszernek és a felelőssége is kiemelkedő.

Hazugságok. A folyamatos visszamutogatás, az előző kormányok hibáztatására alapozott mindent megúszás. És nem, nem tartom és soha nem is tartottam jónak az előző kormányokat sem és nem azt szeretném, ha visszajönne az a rendszer. Azonban ez a jelenlegi hazugságok alapja. Közben az Orbán-kormány alapvető tényeket hallgat el, vagy szándékosan torzít. Ideje lenne, ha mindenki visszaemlékezne akár csak az elmúlt 10-12 évre és helyén kezelné a dolgokat. Egyszerűen azért, mert csak úgy lehet objektív módon értékelni a jelent.

Soha nem esik szó arról, hogy volt egy világválság, amely minden országot – így Magyarországot is – alapjaiban rendített meg. Ez független volt a Gyurcsány-kormány erényeitől, vagy hibáitól. Bekövetkezett és semmit nem lehetett tenni ellene azon a szinten, ahol ez az ország létezik. A gazdaság zuhanórepülésbe kezdett világszerte, megállt a fejlődés, részben összeomlottak a piacok, az ipar bedőlt. Nőtt a munkanélküliség. Általános pánik volt. Nem azért, mert a Gyurcsány-kormány, hanem azért, mert nálunk sokkal nagyobb erők súlyos hibákat követtek el.

Az kétségtelen, hogy a Gyurcsány-kormány nem tudott megbirkózni a helyzettel, rossz döntéseket hoztak, nem voltak sem felkészültek, sem alkalmasak a válság kezelésére. Azt viszont nem árt tudomásul venni, hogy volt bennük annyi, hogy az ország és mindenki érdekében belátták ezt – most és itt ne boncolgassuk, hogy mennyire önszántukból és mennyi volt a kényszerítő tényező – és átadták az ország vezetését egy felkészültebb csapatnak. Ez volt a Bajnai-kormány. És biztosan ők is hoztak számtalan hibás döntést, de azt ne feledjük el – mert Orbánék igyekeznek elfeledtetni -, hogy nem volt túl sok mozgásterük. Meg kellett lépniük egy csomó megszorítást, mert máshogy nem lehetett stabilizálni az összomlóban lévő magyar gazdaságot. Egyetlen évre vállalták a feladatot, nem akarták bebetonozni magukat egy életre – szemben Orbánnal – és amit vállaltak (Bajnai Gordon például ingyen vállalta) azt tőlük telhetően, becsületesen meg is csinálták. Igen, felvették az IMF hitelt, mert akkor ez volt a legolcsóbb hitel és mert úgy ítélték meg, hogy szükséges a stabilitáshoz.

Az Orbán-kormány mára eltorzította a múltat, ahogy hazudnak a jelennel és a jövővel kapcsolatban is. Egyszerűen lételemük a hazudozás. A mindenkit érintő gazdasági válságról soha nem esik szó, kizárólag Gyurcsány nyakába akarják varrni az országos válságot. Ez hazugság. Ócsárolják Bajnait, mert megszorításokat vezetett be, holott nem volt más megoldás. Libásnak, tolvajnak állítják be azt az embert, aki – bármilyen statisztikát bátran vissza lehet keresni, kivétel nélkül mind igazolni fogja -, megállította a zuhanást, stabilizálta a gazdaságot és penetráns, szemét, aljas hazugság azt állítani, hogy Orbánék az államcsőd széléről rántották vissza az országot.

A nagy büdös francot rántottak ők vissza. Maguk is elismerték, amikor átvették a kormányzást, hogy Bajnaiék jó munkát végeztek. Aztán és azóta is tagadják és hazudnak. Folyamatosan és mindenről. A melldöngetve visszafizetett IMF hitelről elfelejtették megemlíteni, hogy azt Bajnaiék nem költötték el, az a kasszában volt, amikor Orbán ráült a trónusra. Azt az Orbán-kormány költötte el.

Ha ezeket a dolgokat átgondoljuk józan ésszel – minden ellenőrizhető az interneten is – akkor sokkal tisztább képet kapunk a jelenlegi állapotokról. Orbánék hetedik éve kizárólag csak a saját hatalmuk megerősítésén és a saját vagyonuk gyarapításán dolgoznak. Sunyi hazugságokra épült a rendszer, mindig másokat okolnak mindenért, soha, semmiért nem vállalják a felelősséget, közben romba döntik az országot.

Akinek egy hangyányi józan esze van, az belátja, hogy nemhogy nem fejlődik az ország, hanem omlik össze az egész. Az én, vagy bárki más személyes szimpátiájától függetlenül Orbán soha a büdös életben nem fog itt virágzó országot létrehozni, mert alkalmatlan rá, az emberei középszerű dilettánsok és mert soha az életben nem is ez volt a cél. A hazugságaikkal, az arra fogékonyak teljes fanatizálásával atomjaira tépték a társadalmat. Saját érdekükben. Mert az ő hatalmuk záloga a sötétben tartott szavazók vakhite. A rezsim legnagyobb ellensége a józan paraszti ész, a szakértelem, az őszinte beszéd, a nyitott gondolkodás, a polgári öntudat, a civil kurázsi. Ezért harcolnak a sajtó, az értelmiségiek, a civil csoportok, a szakértők, a saját polgáraik ellen.

Csakhogy ebben az országban mindenki fizet adót. Ezt az országot, ezt a rendszert, ezt a kormányt és az összes pártot közösen tartjuk el. Ha én, vagy tetszőleges nevű és számú másik – vagy másik ötmillió – állampolgár hazug bűnözőnek tartja azokat a politikusokat, akik a feudalizmus korába akarják lökni ezt az országot és ezt a véleményünket ki is mondjuk, le is írjuk, ahhoz minden jogunk megvan. Ha a kormány naponta hazudik, akkor naponta el fogjuk mondani, le fogjuk írni, hogy hazudik.

Ez nem szimpátia kérdése, hanem ténykérdés. És ez távolról sem jelenti azt, hogy Gyurcsányt, vagy bárkit sírnánk vissza. Azt jelenti, hogy ez a kormány szar, el kell számoltatni és el kell zavarni. Mindenkit el kell számoltatni – akár a rendszerváltásig visszamenőleg – aki nem a politikusi esküjének megfelelően dolgozott, hanem személyes haszonszerzésre használta a köz vagyonát, vagy a saját pozícióját.

Azt jelenti, hogy mindennél nagyobb szüksége van ennek az országnak olyan tiszta, fiatal – nem az életkor definíciója – emberekre, akik alkalmasak, képesek és hajlandóak beszállni a ringbe és kipofozni onnan a kártevőket. És szükség van a becsületes, hozzáértő öregek tanácsaira, segítségére is. És igen, szükség van arra, hogy egyre többen elgondolkodjanak, szembenézzenek a valósággal és ne fogadják el senki kijelentéseit kritikátlanul. Senkiét. Szükség van a kormánytól független sajtóra, mert már csak ők képesek kiásni az igazságot a ráhordott hazugságok alól. És talán szükség van a véleményportálokra, hogy összegyűjtsék a gondolkodni hajlandó embereket, hogy lássák ők is: nem, nem ők gondolják egyedül azt, hogy nagy a baj, hanem sokan vagyunk.

Mindennek az égvilágon semmi, de semmi köze nincs az Orbánnal, vagy bárki mással szemben táplált szimpátiához, vagy antipátiához. Annak majd akkor lesz itt az ideje, ha kettő, öt, akárhány jó és becsületes politikus között lehet válogatni. Akkor majd lehet az is szempont, de jelenleg nem tartunk ott. Nagyon nem.adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.