Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Meddig véditek a szakadt, rongyos, lehányt mundér becsületét a tényekkel szemben?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mondom, mi van: a kommunisták ellen KISZ-titkárként harcoló Gajdics Ottó elvtárs a Mészáros Lölö tulajdonában lévő Echo Tv és kanális egyik múltheti műsorában fejtegette, az egyáltalán semennyire nem legitim álláspont, hogy Magyarországon ne legyen olimpia.

Legitim állásponttá csak akkor válna, (…) ha érvek hangoznának el mellette. Érvek nem hangzanak el, csak az ostoba ellenzéki kifogások a kormány működésével szemben. Mér’ nem lélegeztetőgépet vesznek belőle, mér’ nem osztják szét azt a pénzt a szegények között, mért nem az egészségügyet, mért nem az oktatást teszik belőle rendbe, mintha a kettő ellentmondásban lenne egymással.

Mivel Gajdics elvtárs egyáltalán nincs egyedül ezzel a – tények tagadásán alapuló – posztvalóság-felfogással, mivel a Fidesz komplett szavazóbázisa gyakorlatilag a tények, adatok, statisztikák negálásából gyűjt naponta erőt az ökölbe szorult vakhithez, gondoltam jövök az ostoba ellenzéki kifogásaimmal. Jut is eszembe, a Batthyány Körös, erkölcsileg árvízkárosult konzervatív professzorok feje is arról filozófált a minap, hogy hiába szakad meg a kormány az egészségügy rendbetételében, ha a köcsög magyarok egészségtelenül élnek. Mert ők így szeretik. A nem eszünk, mert nem vagyunk éhesek ballada rigmusára, ugye.

Szóval már kora reggel volt szerencsém az Orvosi Kamara egyáltalán nem ellenzéki elnökének Balog Zoltán emberi formájú miniszterhez címzett leveléről értesülni, amely szerint nagyon komoly probléma van az egészségügyben. Még Éger István szerint is. A szükséges 600 helyett kevesebb mint 140, megfelelő szakképesítéssel rendelkező orvos dolgozik a kórházak sürgősségi osztályain.

Aztán eltelt egy kis idő és – mikor éppen nekifogtam volna Palkovics vérfagyasztó interjúját darabokra szedni, amelyben levonta a katasztrofális PISA-felmérések eredményeiből a kőgeci konzekvenciákat (ami késik, az jön) – belebotlottam egy igazán szívderítő statisztikába. Hogy ne az legyen, Gajdics, b*zmeg, hogy az én személyes ostobaságommal felvértezve próbálok az olimpia előtt keresztbe feküdni.

Miután múlt héten a senki által meg nem választott Transparency világossá tette, hogy a korrupció tekintetében leküzdöttük magunkat Románia szintjére, Namíbia alá konkrétan, egy másik senki által meg nem választott szervezet, a stockholmi Health Consumer Powerhouse (HCP) közzétette az Európai Egészségügyi Fogyasztói Index (Europe Health Consumer Index – EHCI) nevű rangsort.

Bencsik, vagy izé, Gajdics, vagy melyik vagy, kezdjed szépen hegyezni a pennádat, hogy holnap reggel a Magyar Időkben elmagyarázhasd, mekkora kibaszott nagy siker ez és bezzeg Zimbabwe. Meg Albánia. Ja, meg Sorosgyurcsány. Addig jegyzetelj szépen: a 2016-os évre vonatkozó jelentés 35 ország egészségügyi rendszerének hat területét (a betegjogok érvényesülése, az ellátás hozzáférhetősége, a gyógyítás eredményessége, a rendszer finanszírozottsága és a szolgáltatások skálája, a megelőzés területe és a gyógyszerellátás) vizsgálta indikátoronkénti pontozással. A maximálisan elérhető pontszám 1000.

Tanulságok: Magyarország a tavalyhoz képest újabb három hellyel hátrébb került a rangsorban, még az összeomlás szélén tántorgó Görögország is lekörözött. A lehetséges ezer pontból 11 ország ért el több mint 800-at. A listát Hollandia vezeti 927 ponttal, miközben hazánk mindössze 575 pontot ért el, amivel a harmincadik helyre esett vissza. Csak nyolc ország szerzett hatszáznál kevesebb pontot, a magyarnál is rosszabb egészségüggyel pedig csak Lengyelország, Albánia, Bulgária, Montenegró és Románia rendelkezik.

Az Orbán Viktort állítólag vállaikon hordozó V4-ek kapcsán muszáj megjegyeznem, hogy miközben mi hadakoztunk a démonainkkal és végignéztük, ahogy pörög a maffia, Csehország elérte a hanyatló nyugat-európai államok szintjét. Mielőtt Gajdics vagy bárki elkezdene elmúltnyolcévezni, ideteszem a 2010-es eredményeket, amelyek a fülkeforradalmi mámor pillanatait rögzítik, amikor a Fidesz egy romokban heverő országot vett át:

Najó, idetszem a 2016-os ábrát is, a gyengébbek, vagyis Gajdicsbencsik kedvéért:

630 pont, vágod, Gajdics? A 630 több, vagy kevesebb, mint az 575? A 22. hely az jobb, vagy rosszabb, mint a 30. hely? Melyik jelent jobb teljesítményt, ha csak 5 ország ér el szarabb eredményt, mint mi, vagy ha 12 országot sikerül megelőzni? Nem mintha bárkit is vigasztalna, hogy Botswanában milyen hosszúak a várólisták. Te is látod, amit én, a dicsőséges 2024-es olimpiáért ölni tudó, ellenzéki kritikáknak csúfolt érveket meghallani, meglátni nem hajlandó, drága honfitársam? Tudod mit jelent ez? Azt, hogy békeidőben, amikor nem rendeztünk olimpiát, amikor semmi nem állt ellentmondásban az egészségügy fejlesztésével (hogy a Gajdics nevű barnanyelvet idézzem), ezt a minden kritikán aluli zuhanórepülést sikerült produkálni. Mi lesz, ha csilliárdos beruházásokba fogunk és hitelt veszünk fel? Mi lesz akkor, ha most ez van?

Tehát most megint csak két lehetőség van. Vagy hazudtok, vagy hazudtok. Az is baj, hogy magatoknak, az is baj, hogy nekünk is. Úgyhogy javaslom, hogy két cinikus lélegeztetőgépes, vagy ellenzéket szapuló beszólás között, rögtön mielőtt megtaláljátok a svéd álcivil szervezet mögött Soros Györgyöt, jól jegyezzétek meg az elemzés egyik legfontosabb tanulságát: Magyarország annak dacára ért el gyenge eredményt, hogy színvonalas orvosképzéssel és társadalombiztosítás alapú finanszírozássál rendelkezik.

Naszóval, milyen ostoba ellenzéki kifogások, Gajdicsok és egyéb puhatestűek? Meddig hazudtok még az olimpiarendezés nagyszerűségéről, meddig ámítjátok és tájékoztatjátok félre jó pénzért a magyar állampolgárokat úgy, hogy mindennek a kib*szott tetejében még le is hazaárulózzátok őket, mert az a biztos. Meddig üvöltitek még ökölbe szoruló kézzel, hogy a balliberális görények találják ki, hogy a túlhajszolt, elviselhetetlen körülmények között, megalázó bérekért dolgozó orvosaink, egészségügyi dolgozóink a tömeges kivándorlás útjára léptek, és a hálapénz nem tartja fenn a rendszert?

Mikor lesz vége annak, hogy fizetett taknyok röhögnek pofán, ironizálnak a lélegeztetőgépekkel, és demagógozzák le a honfitásaikat annak ellenére, hogy statisztikák igazolják, hogy a helyzet tragikus és lesújtó? Most majd jön az, ami a PISA-összefosás után, hogy nem Balog tehet róla, mert nem ő műti a vakbelet?

Hogy rossz minden olyan elemzési módszer, amely könyörtelenül megmutatja, hogy zuhanórepülésben zárkózunk fel Európa legpocsékabb egészségügyi rendszeréhez, a románhoz? Hogy a beteg tehet róla, hogy megbetegedett? Mert aki megbetegszik, az annyit is ér? Hogy a hozzátartozók a hibásak, mert hagyták megbetegedni? Jön a szokásos parasztvakítás, hogy támadják a kormányt, pedig minden feltételt és keretrendszert megalkotott, de a humánerőforrás képtelen élni a tálcán kínált nagyvonalúsággal?

Meddig véditek a szakadt, rongyos, lehányt mundér becsületét a tényekkel szemben, miközben az egészségügy feladatait lassan a természetes szelekció oldja meg? Elő lehet venni az új geciséget, mert ebből jól már nem jösztök ki. Majd az olimpia nyereségéből helyrepattintjátok az egészségügyet. Közben az orvosok tömött sorokban elmennek, a maffia ellopja a pénzt, aki meg életben marad, újjáépíti az országot. Ha csak nem akarunk téli olimpiát is rendezni a Duna jegén, amiből majd az oktatást akarjuk rendbe tenni. Mert akkor tényleg b*szhatjuk.

adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.