Május 8,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A magyar alattvalók csak úgy tüntetgetnek, fütyörésznek? És te ezt tűröd, Viktorov?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 388,704 forint, még hiányzik 2,611,296 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Na, emberek, akkor itt a néhány utcás zsákfaluban tökig fegyverben eltévedni képes miniszterelnöki magánhadsereg hivatalos állásfoglalása: márpedig csütörtökön, február 2-án nem lehet kifütyülni a Budapestre látogató fényességes-hatalmas orosz uralkodót a Kossuth-téren. A TEK a helyén van, és teszi a dolgát. Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin orosz elnök biztonságára hivatkozva a Parlament meglehetősen tág környékét 2017. február 2-án 00:00 órától legkésőbb 2017. február 2-án 24:00 óráig lezárja a Terrorelhárító Központ.

Szopnak, nyalnak, gombot varrnak, motoznak és elszállítanak mindent és mindenkit, aki/ami gyanús. Aki helyben lakik, talán átjut a kordonon, ha nagyon muszáj neki. Hajdu János intézkedése – amely ellen őintelligenciája szerint jogorvoslatnak nincs helye – nem meglepő, de legalább kicsit sem mulatságos. Úgy egyébként se, de arra való különös tekintettel nem, hogy az Együtt Pártnak érvényes területfoglalási engedélye van a Kossuth tér és az Alkotmány utca sarkára február másodikára, 18 órára. Bejelentett tüntetésen kívánnak tiltakozni az Orbán nevű Viktor és Vlagyimir Vlagyimirovics elvtárs virágzó barátsága ellen. Amennyiben Juhász Péterék szerint a mi szövetségesünk és jövőnk Európa, nem pedig az elnyomó, putyini Oroszország. Igen, ez az a Putyin, akitől – vélik a füttykoncertre invitálók – az illiberális kormányzást, a civilek vegzálását, a sajtószabadság korlátozását, a lopást, a családi vagyon gyarapítását tanulja szorgalmasan a mi sötét éjszakában ragyogó csillagunk.

Tehát nyugi van, ha a kézivezérelt TEK-en múlik, nem lesz füttyögés. Szerintetek hogy nézne már ki? Mit mondunk a baráti Orosz Föderáció egyszemélyes államvezetésének? Hogy a magyar alattvalók csak úgy tüntetgetnek-fütyörésznek? És te ezt tűröd, Viktorov? Na, ugye, hogy jobb megelőzni a bajt?

Nem áll szándékomban vitát nyitni arról, hogy tetszőleges támogatottságú, magát ellenzékinek definiáló politikai párt részéről egy ilyen megmozdulás milyen besorolás alá esik, hogy kell-e vagy nem kell fikázni; hogy értelmes, öntudatos polgári akció ez, vagy egyszerű műbalhé, hogy az ellenzék úgy, ahogy van mehet a levesbe, mert úgysem változik semmi, vagy mi a frász is van. Viszont azt a tényt, hogy a Putyin elvtárs haja szálának görbülésére leselkedő potenciális veszélyek elleni potenciális intézkedések – konkrétan az V. kerület egy részének műveleti területté nyilvánítása – felülírják, kizárják és ellehetetlenítik a magyar állampolgár alkotmányos jogainak gyakorlását, ezzel szemben égbekiáltó görénységnek tartom.

Kíméljen meg mindenki az olyan jellegű moralizálásoktól, hogy a fütyülgetés nem ellenzéki munka, hogy Juhász Péter ahelyett, hogy az utcán bohóckodna, dolgozzon már valamit. Van a demokráciának – és én még mindig hajlamos vagyok ezt, ami itt folyik, annak nevezni – egy olyan átkozott tulajdonsága, hogy kurvára tökmindegy mit gondolunk mi egyenként, mit gondol Orbán Viktor lelkes rajongói köre Juhász Péterről, az Együttről és bármelyik tetszőleges ellenzéki pártról, a törvényes eszközöket akkor sem csavarhatjuk ki a kezükből, ha Putyinok hullanak a magasságos égből.

Tehát nem tudom, hogy az, aki most a kezeit dörzsölgeti, hogy mekkora jó buli, hogy a drogos Juhász megint pofára esett (olvastam nem egy helyen), az a lelkes szurkoló, aki huszonnyolc évvel ezelőtt ott tapsolt a 28 évvel fiatalabb és demokratább Orbán nevű Viktornak a Hősök terén, most minek örül valójában? Vagy ha nem tapsolt is ott, de volt szerencséje megtekinteni azóta többször is ama 7 perces történelmi-forradalmi monológot.

Mi van ilyenkor? Ki a búvalbaszott büdös franc ez a Putyin Vlagyimir, hogy TEKstületileg össze kell szarnunk magunkat az érkezésétől, hogy úgy kell tennünk, mintha az atyaúristen szállt volna le kegyesen hozzánk, földi halandókhoz? Miért nem lehet a helyén kezelni ezt a keserves látogatást, miért kell a két évvel ezelőttinél is nagyobb segget kerekíteni ennek az illiberális pofavizitnek? (Nem ide tartozik, csak hangosan gondolkodom: feltételezem, hogy ha a 2015-ös randevú 43 millió forintba került, akkor az idei, az unortodox pénzszórásra való tekintettel legalább a duplájába fog kerülni.)

Nem vagyok hülye, pontosan tudom, hogy a cáratyuska, az atomfegyverrel szórakozó egyik világhatalom ura védelemre szorul (a helyében én is fosnék), de ugye senki nem gondolja komolyan, hogy Juhász Péter és egy maroknyi ember síppal a szájában veszélyt jelent az orosz elnök biztonságára? Ugye ennyire hülyének senkit nem lehet nézni? Már úgy értem, hogy a komplett magyar nyárspolgárság kivételével, mert azt sűrűn és megállás nélkül. Egyáltalán nem arról van szó, hogy nem volnának indokoltak a biztonsági intézkedések, amelyek minden hasonló diplomáciai látogatás sajátjai, de ez a politikai megrendelésű TEK-es taknyon csúszás nem kicsit dühítő.

Putyin elvtárs seggének fényesre nyaldosása nem fér össze annak tiszteletben tartásával, hogy a magyar polgárok egy részét (teljesen mindegy, hogy mekkora részét) a méla undor kapja el ettől a beteges Szovjetúnióhoz Oroszországhoz dörgölőzéstől, hogy károsnak és félelmetesnek tartja azt. Rosszemlékű korokat idéző hajbókolás ez a magyar kormány részéről, amely a nép elől bátran eltitkolva kötött meg egy kétséges kimenetelű, ezermilliárdos nagyságrendű hitelt érintő egyezséget az oroszokkal. Vagyis a magyar kormány földig hajolva szolgáltatja ki éppen az országot egy vérbeli diktatúra fejének. Akkor sincs ez jól, ha természetesen elemi érdeke minden nyomorult kelet-európai kisállamnak, hogy a rossz helyett inkább jó viszonyt ápoljon Putyinnal.

Rossz ízű, veszélyes gazsulálás ez, mert minden gazsulálás ilyen. Egyenlőtlen felek perverz összeborulása ez, amely a páncélozott fekete limuzinok elől megpróbálja elrejteni a magyar valóság egy szeletkéjét: az Orbán-kormánnyal szemben a magyar polgárok nem az orosz illiberalizmust tartják követendő példának, hanem az európai utat. Úgyhogy meg lehet nyugodni, ez nem Juhász Péterről szól, hanem Orbán bármikor bevethető, törvények fölött álló erőszakszervezetéről. Putyin biztonsága és Orbán lelkiállapota úgy kívánja, hogy senki ne rondíthasson bele a mámoros egymás nyakába borulásba.

Öröm és felfokozott boldogság, hogy immár nem baráti biztonsági cégek, nem az önkéntes klimax-hadosztály és nem is Erdösiné mostohaunokái gondoskodnak a békéről. A fényességes telihold saját, különbejáratú milíciája óvja a határozott menetelést bele a sötétségbe. Remélem, hogy a Vörös Hadsereg előtt tisztelgő emlékmű meglátogatása is belefér ebbe a röpke szeánszba. Legközelebb meg majd a jóváhagyott törvényes tüntetés megakadályozása helyett magyar állampolgárokat nyilvánítanak – természetesen Putyin elvtárs testi és Orbán elvtárs szellemi épségére való különös tekintettel – nemzetbiztonsági kockázatnak és szükségállapotot is hirdetnek. Szép lesz, kár, hogy velünk történik és garantáltan megérjük.

adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.