November 30,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Nem véletlenül cserélted le a legokosabb Lajost a leghülyébb Lőrincre

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,419,540 forint, még hiányzik 1,580,460 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Drága kicsi Viktor!

Valami büdös jön a házad tájáról. Az a gyanúm, hogy beszartatok, arany egy cimborám. Mondjuk éppen itt volt már az ideje, mert piszkosul rühellem, hogy eddig is a fejünkön ugráltatok szöges bakancsban. Megy a vergődés, mi? Helyes. A franc gondolta, hogy ez az apátiába nyomorított ország képes lesz valaha is megmozdulni. Ti sem gondoltátok, valld csak be őszintén!

Hiába na, az élet nem mindig egyenletesen barikafelhős-tejszínhabos kaviárból áll, még nektek sem. Kezdődött a Kétfarkúakkal, de ti azt nem vettétek komolyan. Igaz, hogy nehéz is komolyan venni a humort, de főleg nehéz megérteni annak, akinek nincs humora. Meg agya sem, mert a megértéshez az is kellene. De tifelétek mostanság csak az juthat a kormány közelébe, aki hülyébb, mint a felettese. Ez olyan fideszes piramisjáték-féle valami. Ott vagy ugye te, a nagy mágus. Az okos emberektől félsz, mint ördög a tömjénfüsttől, mert egyrészt kiderülhet, hogy magad sem vagy annyira nagy rogyintás, mint amennyire szereted a pénzt és a hatalmat, másrészt veszélyesnek is tartod az okos embereket, pont a pénzedre és a hatalmadra. Nem véletlenül cserélted le a legokosabb Lajost a leghülyébb Lőrincre.

És ez a technika működik minden szinten. A nagyeszű Szijjártó is magánál hülyébbet keres, meg az ő beosztottja és annak a beosztottja is és így érünk el egészen a papucsállatkáig. Főlegpláne gondolj csak Kósára, vagy Némethre és zongorázd végig a sort. Bakker, ott már nem is a papucsállatka van a végén, hanem hínár, vagy lábgomba.

Na szóval. Jöttek a Kétfarkúak a humorukkal és ez még nem is elég, mert aztán lett ez a Momentum nevű csapat. Viktor, ez már nagy gáz. Ezek fiatalok, okosak, tudják, mit akarnak. Ennél nagyobb istencsapása nem létezik. Mert ezek a nyomorultak nem szartak be tőletek, nem verték magukat a földhöz akkor sem, amikor az egyre gagyibb szellemi munícióval felszerelt propagandistáitok és a fasz tudja honnan előbányászott szerzőcskéitek elkezdték okádni az epét. Pedig én már időben szóltam, hogy hiába csináltok hetvenkét saját weboldalt, blogot, akármit, azt ugyanaz a párezer ember olvassa. Ahhoz, hogy hihető legyen a mese és több olvasót meg tudjatok nyerni, pár dolog hiányzik. Például írni tudó, hiteles ember. A hazudozás eleve sem működik a végtelenségig, de akkor főleg nem, ha ráadásul huszadrangú tollforgatók akarják megetetni vele a népet. Jó, értem én, hogy normális íróembert, publicistát, szakértőt semennyi pénzért sem kaptok, merthogy van, amit még pénzért sem lehet kapni. Marad nektek az, ami. Gipszfaragók, parókakészítők, antiszemita zsidók, homfób melegek, volt munkásőrök, levitézlett hazugok. Szar az élet, drága egy cimborám.

Mintha nem lenne elég a bajotok, itt van még Botka is, aki történetesen egy normális politikus. Az már más dolog, hogy képes lesz-e működő baloldalt összerakni a jelenlegi alapanyagból. Mindenesetre megpróbálja és ha van, aki esetleg meg tudja csinálni, az történetesen pont ő. Szóval minimális ugyan a kockázat, de semmit nem lehet figyelmen kívül hagyni.

És akkor még nem beszéltünk az olyan önkéntes mérvadókról, mint amilyen Szentesi Kálmán, aki visszaigényelte az adójának azt a részét, amit szerinte másra költötök, mint amire ő befizette. Nem Szentesi a veszélyes ebben, hanem az a valami, amivel pont úgy nem tudtok mit kezdeni, mint a humorral. Civil kurázsinak nevezik.

A legeslegnagyobb baj az, hogy ezek a történések kölcsönhatásban vannak egymással, erősítik egymást. Ez pedig elindíthat egy olyan láncreakciót, amivel akkor sem tud mit kezdeni a hírneves tanácsadótok, ha előtte felszippantotta Ibiza teljes kokókészletét.

Helyzet van, Viktor! Összeraktál magadnak egy tehetségtelenekből, elvtelenekből, dilettánsokból álló szervilis-kommandót és egyre kevésbé működik a rendszer. Ebben az a jó – nem neked jó, hanem nekünk -, hogy elkezdtetek kapkodni, a kapkodás pedig hibákat szül. A hibák pedig meggyőzik azokat is, akik eddig nem hittek benne, hogy érdemes és lehet is kormányváltásban gondolkodni.

Kemény év lesz ez, Viktor. Nem csak nekünk, nektek is. Ideje lesz beizzítani a klimaxkórust, mert szükség lesz rájuk, ha megint meg kell védeni téged. Tőlünk. Csak szólok, hogy ne érjen nagyon váratlanul: az elvtelen, szervilis, de nem túlságosan okos emberek egyik jellemzője, hogy amint veszélyben érzik a saját személyes érdekeiket, úgy elfutnak, mint a kengyelfutó gyalogkakukk. Jó esetben. Nem olyan jó esetben ők fogják leghangosabban a fejedet követelni. Én szóltam.adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!