Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Minimum furcsa azzal vádolni Kovács Zoltánt, hogy most az egyszer igazat beszélt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Egy jó ideje gondolom úgy – és ehhez szerencsére semmilyen különös tehetségre nincs szükség -, hogy a kormány hivatalos álláspontjának tolmácsolásával, szavának körbehurcolásával megbízott Kovács Desikerült? Zoltánnál ellenszenvesebb figura még a kizárólag ellenszenves figurák alkotta magyar kormányban is kevés van. Igaz, őket is nagyon pontosan meg tudom nevezni. A közpénzek titkosításának zátonyra futásakor magának méltán hírnevet szerző arrogancia élő szobrában ma sem kellett csalódnom.

A dolog így áll: a senki által meg nem választott, külföldről finanszírozott Transparency International (TI) nevű sorosista álcivil szervezet ma hozta nyilvánosságra ehetetlen-ihatatlan-rezsicsökkentésül nem beszélő korrupcióérzékelési indexét. Ebből kiolvasható, hogy a helyzet tragikus, de legalább kellőképpen reménytelen is. Kovács Nemsikerült Zoltán létezésétől nem teljesen függetlenül, a globális korrupcióérzékelési listán Magyarország mindössze 48 pontot ért el: ez 3 pontos visszaesés az előző évhez képest, amikor tehát 51 pontot sikerült begyűjteni. Magyarország ezzel jelenleg az 57. helyen dübörög, hét darab helyet rontva az előző méréshez képest.

Fényes sikernek lenne mondható, ha nem volna végtelenül lesújtó: 2012 óta először került 50 pont alá az ország. Az elmúlt hét év legrosszabb eredménye ez. Az elmúlt hét évben a Fidesz kormányozta az országot. Namíbia, Szlovákia, Horvátország és Malajzia után loholva, fej fej mellett haladunk Jordániával és Romániával. Kár, hogy miközben Románia felkapaszkodott erre a szintre, Magyarország ide csúszott le.

Ne ragozzuk: Máriaországa a törvényesített korrupció hazája és ringó bölcsője. Rendszerszintű, felülről vezérelt, felzabál mindent, a közpénzt magánzsebekbe szivattyúzza, öl, butít és nyomorba dönt (MNB-alapítványok, letelepedési kötvények, tao-támogatások), nincsenek beruházások, csökken a versenyképesség, uniós források nélkül döglődés van. Pont.

Mit kell tennie ilyenkor egy talpig fideszes szóvivőnek? Abból kiindulva természetesen, hogy a pórnépről illik (többé-kevésbé joggal) azt feltételezni, hogy fingja nincs, mi az a korrupció. Nos, ki kell állni rezzenéstelen pofával, drámai üzemmódban rezegtetett szemöldökkel és azt kell mondani, hogy Gyurcsányék alatt nagyobb volt a korrupció. Halálosan komoly képet vágva illendő megütközni azon, hogy bezzeg milyen „érdekes”, a TI 2010 előtt nem tett ilyen megjegyzéseket, és magasabbra értékelte az ország helyzetét ebben a rangsorban. Pedig és holott: a magyar baloldal kormányzása alatt „szétlopták az európai uniós forrásokat”, óriási bajban volt a közpénzfelhasználás, és csökkent a gazdasági növekedés.

Bezzeg, bezzeg, bezzeg az elmúlt években a polgári kormány: elkötelezte magát a korrupció elleni harcban (zéró tolerancia van e tekintetben!) felelősen és fegyelmezetten gazdálkodik a forrásokkal, Magyarország kikerült a túlzottdeficit-eljárás alól, a tartós növekedési pálya pedig lehetővé teszi, hogy egyre több célra jusson pénz (életpályamodellek, bérrendezés).

Minimum furcsa azzal vádolni Magyarországot, hogy most, az Orbán-kormány alatt van probléma a korrupcióval

– így méltatlankodott a notóriusan hazudozó, aranyszájú szócipelő, aki perverz módon a hanyatló Európai Unió által kiadott mutatók és eredményekre hivatkozva állította, hogy nincsen olyan jelzés, ami alapján Magyarországon nagyobb aggodalomra lenne ok a korrupcióval kapcsolatban.

Te szóvivők gyöngye, te! Ez az érvelés brilliáns, tanítani kellene. Hát tényleg nincs ok az aggodalomra: a TI jelentésén kívül, meg azt leszámítva, hogy megnyugtatóan kiléptetek a nemzetközi korrupcióellenes együttműködésből (megelőzve azt a szégyent, hogy kidobjanak), nincsen para. Összefoglalom, hogy a kormány hivatalos álláspontjának közvetítőjeként miként hazudsz tételesen, Zoltánka. Egyrészt:

Miután a fáradságot sem vetted, hogy a jelentésbe legalább belenézz mielőtt nekiállsz égetni magad: a fenti ábra szerint hazudtál, amikor azt állítottad, hogy 2010 előtt a Transparency nem foglalkozott a korrupcióval. De. Foglalkozott vele. Csak az elmúlt nyolc évhez képest az azt követő elmúlt hét év alatt kiderült, mi az, ami alapvetően megkülönbözteti a fülkeforradalom előtti pusztulást a fülkeforradalom utáni sikertől.

Bezzeggyurcsányék pontosan tudták, hogy mi az, amit törvénytelenül tesznek. Ha törvénytelenül nyúltak le és loptak szét, nektek meglett volna a történelmi lehetőségetek a számonkérésre, a nemzetrontó, hazaáruló, tolvaj baloldallal való leszámolásra. Ez nem történt meg, viszont megtörtént a csoda: minden törvényt gyakorlatilag a lopás legalizálásáért hoztatok, az egész rendszert ennek a csillapíthatatlan harácsolásnak rendeltetek alá. (Arról már nem is beszélve, hogy a korrupciós ügyekben indított eljárások száma drámai módon visszaesett, üdvözlöm Polt Pétert, ha már itt tartunk).

2017-et írunk, Kovács Zoltán! Ha Gyurcsány valóban többet lopott volna, mint ti, ha nagyobb korrupt szarházi lett volna, mint ti, egyrészt következik a fenti, másrészt ki a véres naplementét érdekel ez? Gyurcsány 2008-as korruptságából hogyan következik az, hogy 2017-ben nincs ok az aggodalomra? Ha Gyurcsány történetesen korruptabb lett volna, akkor ez titeket felment bármi alól is, Zoltán? Vagy azért nem láttunk fejeket porba hullani, mert az ő korruptjaik már a ti korruptjaitok sorait erősítik? Uniós támogatásból épült vadászpanzióba beköltözni az minek számít? Hazafias cselekedetnek? Ha a szocialistáknak 623 évvel ezelőtt szabad volt korruptnak lenni, abból az következik, hogy ezek a tények-számok hivatalból hamisak?

Három: a kozmetikázott, felminősítések előtt mesterségesen cicomázott makrogazdasági adatok és a korrupció között hogy a fenébe sikerület ok-okozati összefüggést felállítani? Elmondom: nincs ilyen egyeneságú összefüggés, tehát vagy elszakadtál teljesen a valóságtól, vagy folyékonyan hazudsz. Nincs ilyen összefüggés, ellenben a legutolsó településen pöffeszkedő polgármestert a legfényesebb tekintetű Orbán nevű Viktorral összekötő tengelyen mindent a korrupció rág szét. Mindent. Nemhogy zéró tolerancia nincs, de a látszatra sem adtok, Zoltán! A Desikerült? akciód az egyik bizonyítéka annak, hogy nyíltan és röhögve néztek idiótának mindenkit.

Az, hogy a 300 forintos vizitdíjra felhördült a nép, miközben most a mangalicaszerelők napi milliádos üzleteire sem emeli fel a fejét, pontosan azt jelenti, amit a TI jelentése vázol: az általános apátia okán magabiztosan raboltok, mintha nem lenne holnap. És agyalhattok azon, hogy mi módon taposhatnátok el a Transparency-hez hasonló álcivileket, akik a pofátokba tolják, hogy kik vagytok valójában. Hetedik éve kormányoztok és még mindig van bőr a képeteken gyurcsányozni. Miután a 3000 milliárdos magánnyugdíj-vagyont elloptátok, és miközben az Európai Unió adja a magyar GDP 6%-át, de nektek 2%-os gazdasági növekedésre sem futja. Pályáztatás nélkül ontjátok a haveroknak a közpénzeket, és egy teljes államapparátust rendeltetek alá az intézményesített állami lopásnak és korrupciónak.

Szóval senkit nem érdekel Gyurcsány, nem érdekel 2010. 2017-et írunk. Hét éve kormányoztok. A számok gyalázatosak, a helyzet lesújtó, Kovács Zoltánt meg minimum furcsa lenne azzal vádolni, hogy ezúttal igazat mondott. Nem baj, ezt is odaírtuk a többi mellé.

Ja, ezt az ábrát meg ideteszem, ha már olvasni dög vagy, gyönyörködjél benne:

adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.