A győztes mindent visz

MTI Fotó: Kovács Attila MTI Fotó: Kovács Attila

Elájulok izgalmamban. Micsoda fantasztikus nap ez a mai! Még az unokáimnak is mesélni fogok róla, az már egyszer biztos. Vagy kétszer. Tegnap volt a napja, amikor Donald Trumpot beiktatták a hivatalába, de ez szinte eltörpül a nagy hír mellett: a beiktatás örömére nagy bulit csaptak a Szabadság téren a kormányzó hadak és csatolt részeik. De még ez is semmi ahhoz képest, amit most olvastam a Civil Összefogás Fórum honlapján! Hamarosan lesz nekik Facebook oldaluk is! Azta! Hiába, lépést kell tartani, mert különben ugrik a rétes.

A tegnapi nap feltétlenül legeslegnagyobb történése mégis az, amit a kormánypárt nyomott ki magából és közszemlére tette az Országos Sajtóiroda közreműködésével. Ímelám:

„Egyre inkább megéri dolgozni – reagálás a mai KSH adatokra

Ahogy a mai friss kereseti adatok is jelzik, ma már egyre inkább megéri dolgozni. A baloldal kormányzása idején nem becsülte sem a munkát, sem a magyar munkavállalókat. Gyurcsány Ferenc és a szocialisták százezreket vettek ki a munkavállalók zsebéből a magas adókkal , a legalacsonyabb keresetűek fizetését is alig emelték. Nyolc év alatt kevesebbet emeltek a minimálbéreken, mint a Fidesz négy év alatt.
A szocialisták a közszférában sokakat az utcára tettek, akik megúszták, azoknak is hosszú évekre befagyasztották a bérét, ráadásul még egyhavi fizetést is elvettek tőlük.  A baloldali pártok most is nemmel szavaztak a béremeléseket megalapozó adócsökkentésekre, ahogy korábban is nemmel szavaztak minden, a magyar dolgozókat segítő adócsökkentésre és béremelésre. Ha rajtuk múlna, akkor most sem minimálbér-, sem szakmunkás minimálbér-emelés nem lenne. Nem lennének adócsökkentések, nem lenne 15%-os szja és családi adókedvezmény sem.  Ma az adócsökkentéseknek és béremeléseknek köszönhetően emelkednek a keresetek. A bérmegállapodás hatása a versenyszférában már érezhető, egyre több vállalat jelent be béremelést. A közszférában is tovább nő az ápolók, az orvosok, a tanárok, a rendőrök, a katonák, a szociális, a felsőoktatási, a kulturális  és a kormányhivatali dolgozók bére.

Kiadó: Fidesz-frakció”

Ha van benne itt-ott elütés, azt nem én csináltam. Ragaszkodom a szöveghűséghez. Már csak azért is, mert lényegében ebben a közleményben benne van az elmúlt hat év, a következő két év és gyakoratilag az Orbán-kormány teljes és tökéletes látlelete.

Több, mint hat éve a Fidesz van kormányon. Nem is akárhogyan, hanem egészen a legutóbbi időkig abszolút többségben, ami azt jelenti, hogy egyáltalán senki nem gátolhatta meg őket abban, hogy azt csinálhassanak, amit akarnak. Mondjuk azt is csináltak, ebben nem volt hiba. De a normális kormányzást kommunikációval helyettesíteni nem éppen célravezető megoldás.

Még csak azt sem mondhatom, hogy mindent elszúrtak, mert ez sem lenne igaz. Nem szúrták el, mert soha nem is az volt a cél, hogy ebből egy működő, fejlődő, élhető országot csináljanak. A cél az volt, hogy árkokat ássanak, a társadalmat atomjaira verjék, mindenkit mindenkivel szembefordítsanak, közben felhízlalják a saját klientúrájukat és az így elbutított, gyűlölködő, rettegésig riogatott országlakók egymással legyenek elfoglalva. Ez van és ahogy az lenni szokott, a győztes mindent visz.

Eddig is elég volt és látható módon elég lesz a jövőben is egy öblös gyurcsányozás, a visszamutogatás. A hívek pedig úgy zabálják a propagandát, mint ahogy hamarosan a felcsúti fűtött gyepet fogják, ha már nem lesz csirkefarhátra való sem. Az utolsó leheletükkel azt fogják hörögni, hogy bezzeggyurcsány.

Holott egy megközelítőleg normális országban ennyi idő alatt már eljut odáig a társadalom, hogy legalább visszakérdez. Mert oké, Gyurcsány és a szocik. Elszúrták. Régen volt, zárjuk le. Ti mi a jó eget csináltatok az elmúlt években? Hol vannak az eredmények? Azzal kellene elszámolni, nem visszafelé mutogatni.

De nem, ez a társadalom még most sem jutott el odáig, hogy felmérje, kinek mi a szerepe, milyen évet írunk és milyen irányba kellene nézni. A hívőknek teljesen rendben van, hogy mindenről a szocik tehetnek. A többiek meg elvannak maguknak, mert büszke nép a magyar. Most például arra büszke, hogy ugyan sehonnan sehová nem haladunk, ezzel szemben folyamatosan lemaradunk a régió országaitól, ellenben Trianon, meg déli harangszó és a gyufa, a bűvös kocka és amúgy is mi védjük meg egész Európát és tiszteletet a magyaroknak.

Holott nekünk kellene annyira tisztelnünk önmagunkat, az elődeinket és az utódainkat is, hogy rákényszerítjük a mindenkori kormányt arra, hogy az ország érdekében dolgozzon és aki lop, csal, hazudik, azt kacifántosan fenéken billentjük.

Ameddig lesz mersze a mindenkori kormánynak ilyen gagyi közleményeket kiadni, addig nehéz lesz. adomany