Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A győztes mindent visz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Elájulok izgalmamban. Micsoda fantasztikus nap ez a mai! Még az unokáimnak is mesélni fogok róla, az már egyszer biztos. Vagy kétszer. Tegnap volt a napja, amikor Donald Trumpot beiktatták a hivatalába, de ez szinte eltörpül a nagy hír mellett: a beiktatás örömére nagy bulit csaptak a Szabadság téren a kormányzó hadak és csatolt részeik. De még ez is semmi ahhoz képest, amit most olvastam a Civil Összefogás Fórum honlapján! Hamarosan lesz nekik Facebook oldaluk is! Azta! Hiába, lépést kell tartani, mert különben ugrik a rétes.

A tegnapi nap feltétlenül legeslegnagyobb történése mégis az, amit a kormánypárt nyomott ki magából és közszemlére tette az Országos Sajtóiroda közreműködésével. Ímelám:

„Egyre inkább megéri dolgozni – reagálás a mai KSH adatokra

Ahogy a mai friss kereseti adatok is jelzik, ma már egyre inkább megéri dolgozni. A baloldal kormányzása idején nem becsülte sem a munkát, sem a magyar munkavállalókat. Gyurcsány Ferenc és a szocialisták százezreket vettek ki a munkavállalók zsebéből a magas adókkal , a legalacsonyabb keresetűek fizetését is alig emelték. Nyolc év alatt kevesebbet emeltek a minimálbéreken, mint a Fidesz négy év alatt.
A szocialisták a közszférában sokakat az utcára tettek, akik megúszták, azoknak is hosszú évekre befagyasztották a bérét, ráadásul még egyhavi fizetést is elvettek tőlük.  A baloldali pártok most is nemmel szavaztak a béremeléseket megalapozó adócsökkentésekre, ahogy korábban is nemmel szavaztak minden, a magyar dolgozókat segítő adócsökkentésre és béremelésre. Ha rajtuk múlna, akkor most sem minimálbér-, sem szakmunkás minimálbér-emelés nem lenne. Nem lennének adócsökkentések, nem lenne 15%-os szja és családi adókedvezmény sem.  Ma az adócsökkentéseknek és béremeléseknek köszönhetően emelkednek a keresetek. A bérmegállapodás hatása a versenyszférában már érezhető, egyre több vállalat jelent be béremelést. A közszférában is tovább nő az ápolók, az orvosok, a tanárok, a rendőrök, a katonák, a szociális, a felsőoktatási, a kulturális  és a kormányhivatali dolgozók bére.

Kiadó: Fidesz-frakció”

Ha van benne itt-ott elütés, azt nem én csináltam. Ragaszkodom a szöveghűséghez. Már csak azért is, mert lényegében ebben a közleményben benne van az elmúlt hat év, a következő két év és gyakoratilag az Orbán-kormány teljes és tökéletes látlelete.

Több, mint hat éve a Fidesz van kormányon. Nem is akárhogyan, hanem egészen a legutóbbi időkig abszolút többségben, ami azt jelenti, hogy egyáltalán senki nem gátolhatta meg őket abban, hogy azt csinálhassanak, amit akarnak. Mondjuk azt is csináltak, ebben nem volt hiba. De a normális kormányzást kommunikációval helyettesíteni nem éppen célravezető megoldás.

Még csak azt sem mondhatom, hogy mindent elszúrtak, mert ez sem lenne igaz. Nem szúrták el, mert soha nem is az volt a cél, hogy ebből egy működő, fejlődő, élhető országot csináljanak. A cél az volt, hogy árkokat ássanak, a társadalmat atomjaira verjék, mindenkit mindenkivel szembefordítsanak, közben felhízlalják a saját klientúrájukat és az így elbutított, gyűlölködő, rettegésig riogatott országlakók egymással legyenek elfoglalva. Ez van és ahogy az lenni szokott, a győztes mindent visz.

Eddig is elég volt és látható módon elég lesz a jövőben is egy öblös gyurcsányozás, a visszamutogatás. A hívek pedig úgy zabálják a propagandát, mint ahogy hamarosan a felcsúti fűtött gyepet fogják, ha már nem lesz csirkefarhátra való sem. Az utolsó leheletükkel azt fogják hörögni, hogy bezzeggyurcsány.

Holott egy megközelítőleg normális országban ennyi idő alatt már eljut odáig a társadalom, hogy legalább visszakérdez. Mert oké, Gyurcsány és a szocik. Elszúrták. Régen volt, zárjuk le. Ti mi a jó eget csináltatok az elmúlt években? Hol vannak az eredmények? Azzal kellene elszámolni, nem visszafelé mutogatni.

De nem, ez a társadalom még most sem jutott el odáig, hogy felmérje, kinek mi a szerepe, milyen évet írunk és milyen irányba kellene nézni. A hívőknek teljesen rendben van, hogy mindenről a szocik tehetnek. A többiek meg elvannak maguknak, mert büszke nép a magyar. Most például arra büszke, hogy ugyan sehonnan sehová nem haladunk, ezzel szemben folyamatosan lemaradunk a régió országaitól, ellenben Trianon, meg déli harangszó és a gyufa, a bűvös kocka és amúgy is mi védjük meg egész Európát és tiszteletet a magyaroknak.

Holott nekünk kellene annyira tisztelnünk önmagunkat, az elődeinket és az utódainkat is, hogy rákényszerítjük a mindenkori kormányt arra, hogy az ország érdekében dolgozzon és aki lop, csal, hazudik, azt kacifántosan fenéken billentjük.

Ameddig lesz mersze a mindenkori kormánynak ilyen gagyi közleményeket kiadni, addig nehéz lesz. adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.