Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az elvtelen seggnyalás nem azonos a nemzeti érzelemmel

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Azt a kínlódást, izzadást figyeljétek drága emberek, amit a közpénzzel körbeszigetelt barnanyelvű kontingens lenyomni kénytelen, mióta kiderült, hogy a Momentum Mozgalom tényleg komolyan gondolja az olimpiát megakadályozni hivatott népszavazást. Sőt, a Kétfarkúak is beálltak mögéjük, és már 6 millió forinton pörög a plakátokra összegyűlt adományok összege.

Miután a Pesti Srácok tegnap egy anonim, névtelen, ismeretlen forrásra hivatkozva jól leleplezte a szervezet mögött a Bajnai-kormányhoz és a szocialista párthoz is köthető Haris Éva pszichiátert, és azt hánytorgatta öblösen, hogy a mozgalom „a balliberális pártok unalomig ismételgetett kliséivel támad (!)”, miszerint romokban hever az egészségügy, az oktatás, padlón a gazdaság, 4 millióan élnek a létminimum körül, ma továbbgyűrűzik a fekália.

Migráns1-Origo888 skálán a Budapesti Olimpiáért Mozgalom (BOM) alapítóját, bizonyos Szalay-Berzeviczy Attilát futtatják a propaganda szócsövei, akinek az a testhez álló küldetése, hogy elmagyarázza: a görög válság teljesen független volt az olimpia megrendezésétől, és tekintve, hogy a magyar pályázat megalapozottabb, mint az athéni volt, nem kell bedőlni az álcivil görényeknek.

Mindeközben, apropó álcivilek: a Magyar Idők nevű minőségi kormányszócső saját megbízható információira alapozva írja nagy, nyomtatottan üvöltő betűkkel, hogy Olimpiát buktatnának az álcivilekkel. És természetesen Soros György. A tövig barnanyelvű lap állításai szerint már többször megbukott balliberális politikusok állnak az olimpiai pályázat elleni népszavazásért aláírást gyűjtő Momentum Mozgalom hátterében. Vagyis, nagyon hülye polgár, értsd és mondd: ez már önmagában elég érv amellett, hogy akkor csakazértis legyen olimpia. Ha ezek ellenzik, akkor mi erőből akarjuk. Logikus? Nem.

Hogy mást ne mondjak, Tarlós Tahó Pityu sikeres főpolgármester is elkapta a fonalat (igen, egy nap alatt összejött 10 ezer aláírás a 138 ezerből), és képes volt sajtótájékoztatót tartani azért, hogy arra kérje a budapestieket, ne írják alá a budapesti olimpiáról szóló népszavazás aláíróíveit. Mert Tarlós szerint – higgyük el neki is becsszóra, mint ahogy Szalay-Berzeviczynek is elhittük, amit állít anélkül, hogy a plafon ráomlana -, hogy

  • a sportértéke óriási,
  • megérdemlik a magyar sportolók,
  • Budapest jól jár, az bizonyos,
  • Budapest több beruházást valósíthat meg, amelyek az olimpia után is itt maradnak. (via Index)

Aki szereti Budapestet, az nem írja alá az ívet, ilyen egyszerű és lebutított evidencia ez Tarlóséknál. És természetesen mindenki másnál, aki a kormány oldalán állva (tényleg Schmitt Golyóstollal mi a helyzet mostanság?), féligazságokkal, olykor hazugságokkal, vagy legjobb esetben is irracionális, léleksimogatónak szánt, alapvetően manipulatív szlogenekkel bódítják a nagyérdeműt.

Néhány hónapja már írtam egy akkori tudásom szerinti tényekkel is alátámasztott cikket, amiben megpróbáltam kifejteni – sokan másokhoz hasonlóan -, hogy a nemzeti büszkeségen túl miért fogunk beledögleni testületileg az olimpia esetleges megrendezésébe. Akkor persze még nem volt tudható, hogy nyugi van, hülyegyerek: a következő öt évben, vagyis 2022-ig a Kemény Ferenc Program keretében a kormány így is, úgy is megépíti azokat a sportlétesítményeket, amelyek még hiányoznának az olimpiarendezéshez.

Lehet ennek fényében, meg a Századvégbél asztalai mellett, illetve Mráz Ágoston Hugó Szilamér Töhötöm boszorkánykonyhájában készülő közvéleménykutatások árnyékában minden idők legfeleslegesebb aláírásgyűjtésének nevezni a Momentum kezdeményezését, de a fideszes lejárató gépezet haladéktalan beizzítása számomra azt jelzi, hogy hatalmas lehetőség és egyben kötelesség végigvinni ezt a projektet. Ha már Budapest polgármestere annyira gyökér, hogy hangosan is elmondta, túl hülye a magyar ahhoz, hogy egy ilyen fontos kérdésben érdemben állást tudjon foglalni, akkor csak azért is el kell érni, hogy beszéljünk erről.

Jól figyeljetek, barnanyelvek! Tarlós, tudsz követni? Az nem érv az olimpia mellett, hogy a kormány és seggnyalói szerint kik ellenzik. Az sem érv az olimpia mellett, hogy aki ellenzi, az valójában nem is magyar. Sőt, az sem lehet érv egy olimpia mellett, hogy az is akarja, aki nem akarja. Az pláne nem érv egy olimpia mellett, hogy egy hónapig egy frusztrált küldetéstudat reflektorfényben köpködheti a szotyolát. Az meg végképp nem érv egy olimpia mellett, hogy a sportolók megérdemlik, a magyarok megérdemlik, a nemzet megérdemli. Egy olimpia megrendezése nem gyerekkori habos-babos vágyálmok kergetéséből szárba szökkenő rózsaszín boldogságfelhő. Kőkemény hozzájárulás, kockázat, kiszámítható bukás, amit pont magasról leszarnak az ebből profitáló, már így is gennyesre gazdagodott sötét strómanok. Úgyhogy mondom, kire-mire kell figyelni!

…nem vagyok olimpiaellenes, a szívem mindig vágyni fog arra, hogy egy magyar olimpia részese lehessek. A korrupció, hazugság, társadalmi egyenlőtlenség és önkényuralmi hatalomgyakorlás ellen viszont minden porcikám tiltakozik.

 

Ha akarjuk, miközben tisztában vagyunk ennek minden nehézségével, a hétköznapokra gyakorolt hatásával, a kockázataival, akkor csináljuk, rendezzünk olimpiát, de erről ne egy szűk, kiválasztott elit döntsön, akiknek személyes érdekük fűződik hozzá, hanem azok az emberek, akik egymásra fogják pakolni a téglákat

 

Ha olimpiát rendezünk, akkor itthon egyik pillanatról a másikra több millió ember válik olimpikonná, akiknek vért kell izzadni a hétköznapokban egy olyan célért, ami vagy fényes sikert hoz, vagy fájó kudarcot.

 

Ha úgy rendezünk olimpiát, hogy nem transzparens, mindenki számára elérhető, ellenőrizhető és számon kérhető minden egyes döntés, mindegy egyes forint, elköltött EU-s támogatás, akkor ez nem más, mint egy újabb gigantikus lopási projekt.

 

2017 elején nem látok mást, mint hazug vezetőket, csalást és lopást a legkisebb üzlettől a legnagyobbig, valamint az ebből fakadó teljes bizalmatlanságot: a társadalomban pedig tájékozatlanságot, frusztrációt, egyre növekvő szakadékot a nyomor és a jólét között, egyre kevesebb nyitottságot, elfogadást és közösségben való gondolkodást.

 

Jó lenne, ha a véleményünket, nem részinformációkkal, szemet elvakító kommunikációval próbálnák meg manipulálni, hanem értelmes, nyilvános vitákkal, amelyekben a különböző területek szakértői ütköztetik az álláspontjaikat, majd ezután tájékozott, jól informált emberek szavazhatnának a jövőjükről!

Ezt kivételesen nem én mondom, hanem Pásztory Dóra kétszeres paralimpiai bajnok fejtette ki elgondolkodtatóan tanulságos írásában. Most szólok, egyáltalán nem tisztelt, reggeltől estig ballibsiző, Sorosozó, végtelenül kiszámítható és köpnivalóan szánalmas módon parancsot teljesítő brigád, a szátokra ne merjétek venni a nevét és meg ne próbáljátok őt is bemocskolni. Esetleg kitalálni, hogy őt sem választotta meg senki, tehát kussoljon. Mert a libsik. Erről van szó, b*sszátok meg! Arról, hogy az olimpia eszméjénél és varázsánál, a demokrácia eszméje és a becsület értéke sokkal fontosabb!

Ez az, amit ti soha nem fogtok megérteni. Hogy az elvtelen seggnyalás nem jelent egyet a nemzeti érzelemmel, és attól nem lesztek ti hazafiak, hogy hazafias cselekedetnek nevezitek az olimpia megrendezése iránti vágyat, az emberek véleményének leszarását, a vizes vébéhez hasonló – már most bőven folyó szabadrablást -, és hogy előálltok a szokásos hányásszagú lejárató összeesküvés-elméleteitekkel.

Mielőtt a fent vázolt algoritmus szerint elkezdenétek pocskondiázni és ellenségnek kikiáltani az észérvek alapján tiltakozó, meg nem kérdezett civileket, vagy az országnak dicsőséget hozó sportolókat, véssétek jól a csökött agyatokba: ha egyetlen lyukas fillért nem lopnátok el, Magyarország akkor is beledöglene egy 2024-es olimpiába. Ameddig beázik a rohadt tető, a gyereknek nem jut cipőre, penészedik a szegénység a négy fal között, és hét napból hét napig éhes a család, addig kibaszottul nem házimozi-rendszert veszünk hitelre. Aki a köz pénzén élősködik, az meg ne merje balliberális klisének nevezni mindenki más nyomorát.

adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.