Február 9,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ebben az országban nem csak kormányt, hanem az ellenzéket is le kell váltani

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 503,555 forint, még hiányzik 2,496,445 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Momentum, az új mozgalom. Nagyon szimpatikus fiatalok, akik végre nem fordulnak el a közügyektől, hanem beleállnak a politikába és bele akarnak szólni mindabba, ami az ő ügyük is. Mindannyiunk ügye és mindannyiunk dolga. Nem félnek a támadásoktól, vállalják a fideszes lejáratást is. Ebben nem is fognak csalódni. Erősek és ki fogják bírni.

A Fidesz hirdeti az őszinte beszédet, a Momentum tagjai pedig – nekem legalábbis úgy tűnik – művelik azt. Nem akarnak diplomatikusan tiszteletköröket tenni, nem igyekeznek úgy fogalmazni, hogy azt harmincféleképpen lehessen érteni. Vállalják – miért is ne tennék? ez a normális -, hogy minden oldalról csatlakoznak hozzájuk, és vállalják a különböző politikai elitekhez fűződő rokoni szálakat és miért is ne vállalnák?

Éppen ezért éreztem fontosnak megírni ezt a cikket, mert célszerű mindent kipakolni az asztalra. Még az elején, amikor nem kell magyarázkodni, mert az érdeklődőkhöz eljutnak az információk, nagyjából kiegyensúlyozottan. Később, amikor kialakul egy támogatói és egy ellenzői tábor – ki fog alakulni, mert ilyenek vagyunk – mindenki szelektálni fog.

Nem titok ez, megtalálható a világhálón és nem is baj, de olyasmi, amit elő fognak kapni adott alkalommal. Akkor, amikor már nem biztos, hogy egyértelműen el tudja dönteni az ember, hogy végső soron a kormánypárt hozta-e létre az egyesületet azért, hogy arcvesztés nélkül kitolathasson bizonyos ügyekből – például az olimpiából – és azt sem fogjuk tudni átlátni, hogy a Fidesz támadja ezzel (és még ezer más ürüggyel) a Momentumot, mert veszélyesnek érzik a hatalmukra nézve, az ellenzéki pártok támadják, mert úgy gondolják, hogy a Fidesz szekerét tolja a mozgalom, vagy a Fidesz-manipulálta ellenzék támadja, mert a kormánypártnak ez áll érdekében.

Mondom, mire gondolok. A Momentum vezetője – Győr-Fekete András 4 hónapig gyakornoskodott a Nagy és Trócsányi Ügyvédi Irodánál 2013-ban. Azt nagyon pontosan lehet tudni, hogy egy neves ügyvédi irodáról van szó és azt is lehet tudni, hogy a Fideszhez kötődő irodáról van szó.

Orosz Anna, a Momentum másik arca, az MNB-nél dolgozott három hónapig. Az sem okoz senkiben megdöbbenést, hogy az MNB hová kötődik. Alapvetően és normáliséknál nem, de nálunk igen.

Szerintem is na és, és minden normális helyen na és.

Lehet, hogy találnék még hasonló érdekességet a Momentum nevesített tagjainak adatlapján, de őszintén szólva nem kerestem, mert nem érdekel. Másokat viszont érdekelni fog és ha jól mértem fel a kormánypárt propagandagépezetének működését, akkor ők aztán elő fognak ásni minden ilyen apróságot, majd jókora mesét kanyarítanak köré. Ha esetleg semmit nem találnak, akkor pedig maguk költenek valami szépet. A Pesti Srácokon éppen most jelent meg egy leleplező cikk a mozgalomról, természetesen egy nevét vállalni nem akaró volt szimpatizánsra hivatkozva, aki hirtelen kilépett, mert … és vádak hosszú sora.

Miközben ezeket a sorokat írom, a Magyar Idők is előhozakodott a kötelező baromságokkal. Ez így fog menni. Ahogy napról napra újabb információmorzsák kerülnek elő – vagy ha nem kerülnek, akkor majd a szakik gyártanak – azonban előbb, vagy utóbb sokakban fel fog vetődni a gyanú – akár saját erőből, akár némi segítséggel – hogy a Momentum lényegében nem más, mint a Fidesz egy megúlulási kísérlete, a hatalom átmentésének egy módja. Hiszen itt vannak ezek a magasan kvalifikált fiatalok, egy jókora részük jogvégzett, jómódú családokból jönnek, futólag többen a kormánypárthoz köthető intézménynél töltöttek több-kevesebb időt, ez így legalábbis gyanús.

A magam részéről örömmel olvasom-hallom, hogy a Momentum nem fordul el senkitől és azt igyekszik megtenni, amire nagyon régen nagyon nagy szüksége lenne ennek az országnak. Mindenkit meghallgat, elfogad olyannak és annak, amilyen és aki. Jobbról, balról, középről, szélről át szeretné venni a hasznosat és megpróbálja egy csomagban felkínálni az országnak.

Azonban tartok tőle, hogy ebben az országban nem csak kormányt, hanem az ellenzéket is le kell váltani ahhoz, hogy változást lehessen elérni. Ehhez hiteles pártra, hiteles emberekre van szükség. Hiteles pedig nem az, aki soha életében semmit nem csinált azon túl, hogy kijárta az ovit, az iskolákat és közben még csak véletlenül sem járt olyan megyében, ahol egy ellenzéki, vagy kormánypárti politikus, vagy politikushoz köthető személy előfordult valaha. Hiteles az, akiről nem öt év múlva derülnek ki a dolgok, hanem eleve is tudjuk. Még olyasmiket is, amiknek normális országban nem lenne semmi jelentőségük. Mert ez nem egy normális ország. És mert elő fogják ásni. Vagy az egyik vagy a másik oldal, de előássa és akkor fog előállni vele, amikor a legnagyobb kárt tudja okozni. Nem lenne szabad ezt megvárni.

Túlbonyolítom, zömítek. Ha a Momentum a kormánypárt hatalommentési technikájának eszköze – amit én nem hiszek, de engem is meg lehet lepni elég gyakran – akkor pfúj. Ha az, aminek látszani akarnak és látszanak is, fiatal, okos, az ország érdekében politizáló emberek, akkor pedig ezeket a jelentéktelennek tűnő momentumokat ki kell tenni az ablakba, hogy mindenki lássa, még csak az az érzése se lehessen senkinek, hogy eltitkoltak valamit előle. És ezt véletlenül sem rosszindulatból mondom. Mindennél nagyobb szüksége van ennek a társadalomnak egy Momentumra, ami ki tudja billenteni végre az apátiából. Így is elég támadásban lesz részük, nem szabad több felületet adni, mint amennyi elkerülhetetlen.

Szerintem.adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!