Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Nem, b*zmeg, azok mi voltunk. Mi, civilek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Fogalmam sincs, mi a jó ég lenne velünk Kövér László mindenre kiterjedő, határtalan bölcsessége nélkül. A frissen serkedő bajusszal ékes házelnök magvas gondolatai már megint rátapintottak a lényegre. Nyugaton már kisebbségbe szorult az értéktudat, de szerencsére Orbanisztánban még nem, de azért soha nem árt halálsikolyokat hallatni, mert biztos, ami hétszentség.

Az előttünk álló évtized Európájának jövőjét meghatározó kérdés, vissza tud-e kapaszkodni Nyugaton a kisebbségbe szorult közösségi értéktudat, illetve Közép-Európában meg tudja-e őrizni még meghatározó befolyását a politikai folyamatokra. Kövér László A kultúra, mint megtartó erő című rendezvényen köszöntő beszédében kiemelte: ha meghatározó marad a magát liberálisnak mondott szemlélet, „amely az emberi jogok és az egyenlőség nevében elkerül szinte minden felelősségre és áldozatvállalásra vonatkozó normát, akkor Európa a következő évtizedekben demográfiailag, gazdaságilag, társadalmilag és kulturálisan elsorvad, a geopolitikai játszmák áldozatává válik”.

MTI

A rohadék liberálisok (köztük persze én is, mert mindenki baloldali és egyben liberális is, aki nem tapsikol örömében amiért néhány család szétlopja az országot, amit ellopni nem tudnak, azt meg szétcseszik) sem felelősséget, sem áldozatot nem vállalnak.

Tényleg, Lacibajusz, ez pont így igaz. Például én voltam az az aljadék, aki nem járultam hozzá az ügynökakták nyilvánosságra hozásához, mert rinyáltam, hogy kiderül, hogy én is szerepelek valamelyikben, mint a múlt rendszer aktív kiszolgálója. Ja, bocsi, azok ti voltatok.

Az is én voltam, aki nem szavaztam meg a politikusok és közvetlen pereputtyuk ellenőrizhető és hiteles vagyonbevallását, mert fostam, hogy kiderül: az ötéves gyerekemre írattam a fél falut, a nyugdíjas nagyanyám nevén van a falu másik fele én pedig egy hónapban tízszer annyit költök, mint amennyit keresek és közben még félre is teszek hússzor annyit, mint a fizetésem. Ja, nem. Ezek is ti voltatok.

Akkor biztosan én voltam az, aki titkosítottam a paksi paktumot, átláthatatlanná tettem a Magyar Nemzeti Bank pénzszórásait, titkosítottam mindent, ami közpénzt érint, de esetleg az én érdekeltségi körömet is közelről érinti. Én hoztam olyan törvényeket, hogy akár milliókat is követelhet egy szervezet azért, hogy kiadja a közérdekű adatokat, vagy éppen évekig kelljen pereskedni egy ilyen adat megismeréséhez. Nem, ezek is ti voltatok.

Esetleg én vagyok az, aki a mentelmi joga mögé bújva azt csinál, amit csak akar és sem vagyonsodási, sem egyéb vizsgálat nem indulhat ellene, mert a párt megvédi. Bocsi, azok is ti vagytok.

De az áldozatvállalás, abban tuti én vagyok a bűnös. Én szivattyúzom ki a pénzt az oktatásból, az egészségügyből, hogy üres stadionokat és játékvasutat építsek inkább. Én tolom a pénzt huszadrangú belföldi és külföldi focicsapatokba. Én tosztam szét a szociális hálót, hogy a rokkantak, betegek, beteg gyermeket nevelő családok, idős, ellátásra szoruló emberek ott dögöljenek éhen, ahol vannak. Mert feleslegesek, mert csak nyűgnek vannak, mert amúgy sem mennek el szavazni, mert terhet jelentenek. Francba, ezek is ti voltatok.

De biztosan ti, keresztényi értékekkel ékes, nemzeti érzelmű ősmagyarok gyűjtötök adományokat a rászorulóknak, ti osztotok meleg ételt, ti aggatjátok ki a kabátot az utcai fogasra, hogy lehetőleg ne fagyjon már meg a szerencsétlen honfitársatok. Nem, bazmeg, azok mi voltunk. Mi, civilek.

Várjál Laci, eszembe jutott! Ti mondtok le a bevételetek egy részéről, hogy életben tartsatok egy családot, akik a saját otthonukban fáztak és éheztek, ti ajánlottátok fel, hogy egy évig, kettőig, ameddig kell minden hónapban támogatjátok őket, hogy a gyerek elvégezhesse a főiskolát és közben se fagyjanak meg a négy fal között. Nem, azok mi voltunk, Szalonnások. Szerzők, olvasók közösen.

Tudom már! Ti vagytok azok, akik éjt nappallá téve építitek a férőhelyeket a szociális ellátórendszerben, hogy a 250 000 demens ember közül minél több megfelelő ellátást kapjon, hogy az öreg, alacsony nyugdíjból tengődő, egyedülálló emberek ne maradjanak ellátás nélkül. Ja, az sem. Ti a Várba költöztetitek a félistent annyi pénzből, amennyiből egy fél megye problémáit meg lehetne oldani.

Akkor ti mit tesztek, aranyszájú barátom? Küldtök a nyugdíjasoknak évente egyszer egy Bözsiutalványt a mi pénzünkből, aztán ezzel kampányoltok? Hozzávágtok a tehetősebb családokhoz 10 millió ingyenpénzt a mi adónkból, hogy aztán ezzel kampányoljatok? Ingyenkaját és ingyentankönyvet adtok a rászorulóknak, amit persze szintén mi fizetünk és ti aztán ezzel kampányoltok?

Tudod mi van, bajuszkirályfi? Ti – nem a jobboldali érzelmű emberekről beszélek, hanem konkrétan a vezető politikusokról, tisztelve a nagyon kevés kivételt – kulturálisan, mentálisan és morálisan már réges régen elsorvadtatok. Az a baj, hogy demográfiailag nem, mert szaporák vagytok, mint a nyulak. adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.