Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mi a helyzet ezzel a paktummal és mit gondoljon most a keményen hülyére vett, vakulásig uszított fideszes kisember?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Még mielőtt elkezdődik a MSZP – mától hivatalosan is – miniszterelnök-jelöltjének Botka Lászlónak a lakájmédia általi földbe döngölése, és Gyurcsányvonáról leszállva Szeged polgármesterét kezdik el lemészárolni karakterileg, van itt egy vicces kis szeánsz tegnapról. Nem vicces, de legalább undorító. Az Origótól a Magyar Időkig, a 80 milliárdos közpénztelevíziótól Vajna András nem hivatalos közpénztelevíziójáig nyúló barnanyelvű skálán nem sűrűn foglalkoztak vele.

Mivel oly jó vagyok, hogy nem szeretném, ha Orbán nevű Viktor hívei és a Fidesz kvótampánnyal és Brüsszel gyalázásával, valamint a liberális világrend összeomlásával etetett nemzeti érzelmű követői lemaradnának a legfontosabb összefüggésekről, elmesélem. Röviden: Orbán és a Fidesz nem dicsekedett el vele, de tegnap az Európai Néppárt tagjaként, a magyar kormánypárt lepaktált a gonosz európai liberálisokkal.

A Fidesz hivatalos kommunikációjának alappillérévé avanzsált liberális szitokszó, amellyel az utóbbi években talán a legkövetkezetesebben uszították a híveiket ( a liberális kábé a leprás, büdös, fertőző, beteg megfelelője a kormánypárti szótárban), szerintem szükségessé tette volna, hogy a tegnapi nap után kiálljanak a hölgyek-urak és valamit mondjanak. Hogy átvertünk, idióták, szarunk a fejetekre, otthon egyet fröcsögünk, Brüsszelben-Strasbourgban mást csinálunk, de ti annyira hülyék vagytok, hogy fel sem fogjátok! Vagy azt, hogy kényszerből cselekedtünk, de tiltakoztunk, ahogy a seggünkön kifért, hányingerrel küzdve csapkodtuk az asztalt, mert a következetesség, a gerincesség mindenek felett.

Miről is van szó? Martin Schultz, a Fidesz legendásan jó barátja, az EP szociáldemokrata elnöke már korábban bejelentette, hogy januárban lejáró megbízatása után távozik a testületből. Eljött a január, lejárt a megbízatás, a tegnapi tisztújítás pedig a következő eredményt hozta: a szavazás negyedik fordulójában a néppárti Antonio Tajanit (Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő bizalmasát) választották Schultz helyére. Rögtön miután reggel a liberális frakció jelöltje, Guy Verhofstadt visszavonta a jelöltségét. Tekintve, hogy pártcsoportja szövetségre lépett az Európai Néppárttal.

Az, hogy nem lehet még véletlenül se valamilyen háttéralku nélkül EP-elnököt választani, az sokat elmond a totális válságban fetrengő európai intézményekről, ezt kár lenne tagadni. Ennek a válságnak az egyik fokmérője az, hogy az Európai Uniót a legmagasabb hőfokon gyalázó Fidesz az Európai Néppárt tagjaként asszisztált ennek az alkunak a megkötéséhez, miután tűzzel-vassal üldözik, köpködik a liberális szemléletű ellenfeleiket/polgáraikat.

Tekintettel arra, hogy azt viszont büszkén elújságolták, hogy Pelczné Gáll Ildikót választották az Európai Parlament egyik alelnökévé,

azt szeretném kérdezni a Fidesz EP-frakciójának minden egyes tagjától – úgy mint Szájer József, Tőkés László, Pelczné Gáll Ildikó, Gyürk András, Schöpflin György, Gál Kinga, Deutsch Tamás, Hölvényi György, Kósa Ádám, Erdős Norbert, Deli Andor, Bocskor Andrea -, hogy mi a helyzet ezzel a paktummal és mit gondoljon most a keményen hülyére vett, vakulásig uszított fideszes kisember?

Ugyanis miközben éjt nappallá téve megy a népbutítás arról, hogy a Fidesz és a magyar kormány feje felett hoznak döntéseket a Soros György által kilóra megvásárolt európai balliberális elitek, az Európai Néppárt (EPP) – soraiban az összes fideszes köpönyegforgatóval – illetve a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért (ALDE) egyezségre lépett. Ennek az egyezségnek a kitételeiből szeretnék példákat hozni.

Az aláírók kijelentik rögtön az elején, hogy Európa válságban van. Nacionalisták és populisták belülről és kívülről egyaránt megpróbálják tönkretenni az Európai Uniót. Egy Európa-párti koalícióra van szükség, amely képes ellenállni ennek a kísérletnek. Az ideológiai különbségeken túl a két pártcsalád éppen ezért egy szoros közös munka mellett döntött, hogy egyfajta kiindulási platformot kínáljon ehhez az európai együttműködéshez. Továbbá azt is világossá teszik, hogy egy új, centralizáltabb gazdasági kormányzásra és költségvetési tervezésre van szükség az Unióban, de a kedvenc részem mégis ez:

Az Európai Unió egy értékeken alapuló közösség. A két pártcsalád következésképpen arra vállalkozik, hogy minden rendelkezésre álló eszközt felhasználjanak, amikor azt tapasztalják, hogy az alapvető európai elvek és értékek tartósan sérülnek. Úgy értem, közös fellépést sürgetnek az európai értékeket lábbal rugdosó tagállamok (kormányai) ellen. A dokumentum még további többé és kevésbé konkrét és egyáltalán nem megvetendő nagyívű terveket tartalmaz (pl. Európai Védelmi Unió), de a kérdést feltétlenül meg kellene válaszolni, elvtársak: mit keres a Fidesz a nemzet, a magyarság, Európa és az egész világ pusztulásáért felelős liberálisokkal egy platformon?

Mit keres ugyanazon az oldalon a nemzetrontó liberálisokkal a Fidesz? Hol van a tiltakozó, elítélő, toporzékoló közlemények sora? Orbán Viktor és az állam gátlástalanul köpönyeget forgató pártja abból él hetedik éve, hogy anyázza ezeket az embereket, akik a nemzetállamok feje fölött döntenek a jövőnkről. Akkor most mi a f*sz van? Persze, tegyük hozzá: az önmagában nem tegnap óta hányinger, hogy a Néppárt a szélsőjobb felé kacsintó, populista Orbán-pártot nem veti ki magából, amely Orbán-párt szépen kussolva borul össze a liberálisokkal, hátha senki nem veszi észre Budapesten. A liberálisokat – a maguk rendjén – most érdekes módon nem zavarja, hogy a legfőbb bomlasztóval írnak alá paktumot, amely paktumnak csupán groteszk mellékterméke, hogy az illiberális Berlusconi bizalmasa lett az EP elnöke.

Ez az egész színjáték jól szemlélteti, hogy ez európai politikai elit és intézményrendszer mekkora válságban van. És valahol meg is magyarázza, hogy miért termeli ki ez a fajta elvtelenség az Orbánokat, Farage-okat, Le Pen-eket. Mindezen túl persze a legnagyobb és legközelebbi elvtelenség az, amit a saját bőrünkön tapasztalunk, amit a Fidesz valamiért elmulasztott közölni a híveivel. Örülnek, mint majom a farkának, hogy Pelcznét a parlament alelnökévé választották, aztán majd jön megint a népbutítás, hogy ők semmiről nem tehetnek, mert a gonoszok a fejük felett eldöntötték és beleszóltak a szuverenitásunkba. Demagóg, hazug, undorító, köpönyegforgató banda.

adomany

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.