Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hiába izzadja büdösre magát a Habony-féle kommunikációs pöcegödör

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Röviden: minél inkább hörög Németh Szilárd, annál nagyobb a pánik a Fideszben. Mert egyrészt soha nem lehet tudni, mikor dől el a fényességes csillag úgy, mint féldisznó az ólban, hogy már megtámasztani sem lehet.

Másrészt és ráadásul a bicikli nem csak rozsdás, de ezerszer túltolták már azon a vonalon, ahol a csalás-hazudozás-harácsolás ellenére a gravitáció még mindig nem akadályozza a népszerűséget felhajtó erőt. Elérték azt a pontot, amikor a látszólag magabiztos, az enyhén görénytől a nagyon görényig terjedő skálán tapasztalható megmozdulások, akciók, ügyködések már sokkal inkább a kétségbeesés számlájára írhatóak, mint a diadalittas menetelésére. Fosnak a g*cik, ha már nevesíteni is hajlandóak a nemzet ellenségeit.

Hosszabban: a hvg.hu-n ma megjelent, a meglehetősen szerencsétlen címválasztás ellenére – Tinilányok kergetik őrületbe a Fidesz kommunikációs guruit – nagyon is megfontolandó tartalommal bíró cikkel kapcsolatban lenne nekem néhány megosztanivaló gondolatom, amennyiben az abban foglaltak szorosan kapcsolódnak a Rezsiszilárd által aktivált pánikgombhoz.

Aki látta, hogy a TV2 hogyan vágta össze gennyes propagandává a nyugdíjasokról készült kiváló kórrajzot, az Ajándék című filmet; aki figyelemmel kíséri, hogy milyen alávaló, övön aluli erkölcstelenséggel álltak most bele – sokan mások után – Hadházy Ákosba; akinek nem kerülte el a figyelmét, hogy Vajna András okleveles, közpénzből milliárdos gazember tévéje a karaktergyilok milyen mélységeiben dagonyázik, az pontosan érti ezt a fajta elkeseredést. Azt az elkeseredést, ami annak dacára is naponta hatalmába keríti a kormánypártot, hogy nincs ellenzék, nincs alternatíva, még csak nem is körvonalazódik semmiféle változás 2018-ra. Nem sokan hiszik el ezt pillanatnyilag, de a Fidesz nevű bűnszervezet lassan, de annál biztosabban felzabálja önmagát. Kövér házmester legfőbb rémálma beteljesedik: ellenzék híján kinyírják magukat.

Ennek a folyamatnak része, hogy rádöbbentek: az üzeneteik akkor sem jutnak el például a fiatalokhoz, ha a nyilvánosság ilyetén, egész pályás letámadására az elmúlt két évtizedben még biztosan soha nem volt példa. A 16-25 éves korosztály – amelyet egy 10 ezer forintos Bözsi-utalványhoz hasonló beetetéssel nem sikerült meg se közelíteni – kvázi teljesen apatikus és közönyös a politikát illetően. És arról még nem beszéltünk, hogy hosszú hónapok, ha nem évek óta a választók 40%-a

Hiába izzadja büdösre magát a habonyi kommunikációs pöcegödör, ez a társadalmi csoport nem olvas napi- vagy hetilapokat, nem néz híreket a tévében, nem hallgatja a rádióban sem, de még a Facebook-hírfolyamukba se nagyon engedik be a politikai híreket.

 „Szinte szavakat sem találni arra a tájékozatlanságra, amelyet ez a korosztály általános politikai és gazdasági kérdésekben mutat”

– írja a hvg.hu a párt belső, „médiafogyasztási szokásokat vizsgáló közvélemény-kutatásai” alapján. A belső tanulmány szerint az ország általános politikai tájékozottsága is siralmas: 10-ből 8 ember keveri például Szijjártó Pétert Zuschlag Jánossal. Ezért aztán Fidesz – mint eddig is mindig mindent – erőből oldaná meg a problémát: a végletesen leegyszerűsített üzenetekkel az a helyzet, hogy

„ha nem tesszük eléjük, kikerülhetetlenül, egyszerűen nem jut el semmi, úgyhogy nincs más eszköz, mint belemászni az arcukba”.

Ha a lapnak nyilatkozó, kormányzati kommunikációt közelről ismerő fideszes forrás hazudott, akkor én is hazudok, egyébként meg így áll a dolog: az egykor fiatal és demokrata titánok mára hazug-harács-hatalommániás seggarcú gecikké váltak. És ha valaki leszarja a fejüket, vagy nem úgy gondolja, ahogy ők, akkor jön az agresszív arcba mászás. Kipróbált, tipikus, ismerős. Ha az eltakarítás nem egyszrűen alkalmazható, akkor tolják a szart bele az arcba.

Bár ha Németh Szilárd nem tudja megszólítani ezeket a passzív-apatikus fiatalokat, akkor senki. Vagy Harrach-Kósa-Rétvári-Tállai-Tetszőlegessenkiházi. Megmondom, mi van, bár nem kutattam közvéleményt: se szexik, se trendik, se fancy-k nem vagytok, Zuschlag és Szijjártó között meg csak annyi a különbség, hogy az utóbbi még nem ült böriben. Továbbá a pánik – bár maximálisan érthető – nevetséges és szánalmas is egyben, nem beszélve arról, hogy megint az agresszivitásban látják a mentőövet.

Pedig az elmúlt nyolc év utáni elmúlt hét évben (igaz, a korábbi éveknek is megvan a maguk bűne ebben) az elvtársak mindent elkövettek azért, hogy a magyar társadalmat minél távolabb lökjék, elfordítsák a közélettől, hogy csak a fanatizálható híveiket tartsák meg a vakhit biztos talaján. Az agresszív média- és plakátkampányok, a tömény gyűlölet szétteregetése, a civilizált közbeszéd totális kinyírása túlságosan is jól sikerült. Csakhogy a jobbára aggkorú stabil tábor már nem jelent garanciát semmire, akkor sem, ha a választójoggal bíró polgárokat hányásközeli állapotba hozva folyamatosan távol tartják a szavazóurnáktól. Viszont míg 10 ezres nagylelkűség a nyugdíjasoknál nagyobb eséllyel talál célba, a fiatalok nagy része öklendezik a konzervativizmusnak álcázott mosléktól, amivel szekálja a Fidesz.

Igen, a fiatalok meggyőződéssel szarnak bele az állampárt kutyaütő politikájába, sőt egy tavaly novemberi nemzetközi mérés szerint a 18-24 éves fiatalok 46%-a külföldön próbálna szerencsét, ezzel pedig vezetjük a kalandvágy uniós listáját. Minimum elgondolkodtató. Ennél csak az a nagyobb szívás, hogy nem emiatt fáj a kommunikációs iszapbirkózók, netán szakpolitikusok feje, hanem azon agonizálnak, hogy miként tolhatnák jobban a mocskot a fiatalok orcájába.

Ahelyett, hogy azon agyalnának, hogy mit kúrtak el, miért fordulnak el – kvázi önvédelemből – tőlük és úgy általában az egész politikai mocsártól az ifjak, miért van az, hogy a rengeteg megvezető, agresszív propagandától, a gagyi manipulációktól felfordul a gyomruk, méginkább bele akarnak mászni a pofájukba, bebújni a bőrük alá. Nem csak nekik, annak a stabil 40%-nak is, aki szomorú közönybe süllyedve nem tud pártot választani magának. Ez a Fidesz sara, mocska, bűzös szemete: hogy a közbeszédet nem a közösségi kérdések, a pozitív viták uralják, hanem az uszítás, megfélemlítés, karaktergyilkolászás, háború, puskapor. Erre a tömény mocsokra a lábbal szavazás, az elfordulás, az elmenekülés a válasz.

Úgyhogy egyáltalán nem tisztelt aljadékok! A habonyi izzadás ellenére a fiatalokat elveszítettétek és ők lesznek azok – bár most nem úgy tűnik -, akik megássák a sírotokat. Mert ezeknek az embereknek csesztétek szét a legjobban az életét, őket üldöztétek el elsősorban, az ő jövőjüket loptátok el, számukra tettétek leginkább élhetetlenné az országot. Úgyhogy, hajrá, másszatok csak bele az arcukba, a fiataloknál ez jellemzően működni szokott. Hihetetlen nagy szerencsétek van, hogy ezek az emberek még nem ébredtek öntudatukra, de már nem sok kell hozzá. Akkora szívlapáttal fognak belemászni a becstelen, korrupt, hazug pofátokba, hogy Zuschlag és Szijjártó egyenfeje adja a másikat.

adomany

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.