Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egy darab ilyen kormányhívő van, a többiek sokkal okosabbak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hideg van. Nagyon hideg. A kormány bejelentette, hogy minden segítséget és forrást biztosítottak ahhoz, hogy legyen elég melegedő, mindenki eljusson a hajléktalanszállóra és kérik a lakosságot, hogy amennyiben utcán alvó embert, fedél nélkül élőt, vagy bajban lévő idős embert látnak, vagy tudomást szereznek ilyen emberekről, hívják a megadott telefonszámokat.

Arról nem láttam közleményt, hogy a sokat emlegetett keresztény egyház megnyitná a templomokat a fagyhalál szélén lévők előtt. Pedig nem lenne baj az ilyen gesztus, mert nagy szavakkal és melldöngetéssel már eléggé teli van a padlás és azt gondolom, hogy ne csak a markát tartsa az, aki a hitre hivatkozik. De ez csak az én magánvéleményem.

A kormány közösségi oldalán azonban olyan kommentet láttam, amitől elállt a szavam és nem akartam hinni a szememnek. Hozom.

„azokkal a „hajléktalanokkal” mikor kezdenek valamit akiket a baloldal és vona pénzel hogy ezzel is lejárassák az országot??

Sok baromságot olvastam és hallottam már minden oldalról, de nálam feltétlenül ez a hozzászólás viszi a pálmát. Mennyire kell gyengeelméjűnek lenni ahhoz, hogy valaki komolyan gondolja és le is írja ezt az ostobaságot? Hogyan hihet valaki abban, hogy lényegében a hajléktalanok, az éhezők, a szegények nem is léteznek, kizárólag a Jobbik és a baloldal kitalációja az egész? Sőt, fizetnek is ezeknek az ebereknek, hogy éljenek az utcán (adott esetben külön prémium fejében haljanak is meg a hidegben), hogy éhezzenek, fázzanak.

Örömmel elfogadnám a kínálkozó megfejtést: egy darab ilyen kormányhívő van, a többiek sokkal okosabbak. Pedig nem, nem egy ilyen van és nem okosabbak. Sőt, meggyőződésem, hogy a Fidesz nagyon is tudatosan célozta meg a tanulatlan, alapvetően sem túlságosan intelligens réteget, mert ők bármit elhisznek és őket lehet fanatizálni. Gyakorlatilag a végtelenségig.

Miközben ezt a cikket írom, a kollégám levélváltásba keveredett egy hithű fideszessel. Lényegében szociológiai érdeklődésből csacsog a honfitársunkkal, de mután egy darab szerkesztőségi e-mail fiókban lakunk, én is jól látom a történéseket. Hozom ezt is. Így kezdődött a kapcsolatfelvétel:

„Kib……ul idióta vagy!”

Ezt kaptuk. Ez a megszólítás és a mondanivaló is egyben. Néhány perccel később elkezdett kibomlani a dráma:

„Nem tudom kik vagytok de jobb lenne a kaptafánál maradni és ne hozzatok szégyent Kolozsvárra persze ha igaz,hogy ott tépitek a szátok és ne foglalkozzatok Magyarországgal.Felháborító minden férc művetek !”

Majd pedig jött a csúcspont, a mindent megdöntő, kikezdhetetlen, újszerű érvek sora:

„Magyarországon béke és nyugalom van!Az elmúlt években nőttek a bérek,csökkent a munkanélküliség,a családok támogatása egyedi az Eu_ban,ingyen étkeznek a gyermekek iskolába ovban ingyen tankönyv rezsicsökkentés és még sorolhatnám.Segítik a határon kivül élő családokat válalkozókat!!Még nem beszéltem környezetünk és patináns épületeink megújúlásáról.Hiába pocskondiázzátok és terjesztítek az álhíreket a kormányról meg Orbánról az ország nagy részét nem érdekli sőt egyenesen felhborító hogy partvonalon kivülről ugattok.Továbbra is jobb olddal !!!!Nem kérünk a ballibsikből soha!!!Remélem eltűntök a süllyesztőben!”

Ha még azt is hozzáteszem, hogy a levelek írója intellektuálisan kimagaslik az átlag-hívők közül (olyan e-maileket kapunk időnként, hogy még mi sem hisszük el), akkor sok minden érthetővé válik. Elég belenézni bármilyen fórumba, ahol nagyobb számban fordulnak elő szektatagok. Bármitől – még a témától is – függetlenül fel lehet ismerni őket a magyar nyelvtannal ápolt viszonyuk, a bőségesen alkalmazott írásjelek és a mindenhonnan, mindig gazdagon ömlő sablon-propaganda alapján. Megtanulják azt a néhány kifejezést, amit Habonyék jó alaposan megcsócsáltak előtte és ezzel elvannak bárhol, bármikor.

Ők könnyen és jól fanatizálhatóak és ez az egyenes következménye annak, hogy valaki odáig jut, ahová a cikk elején megénekelt hozzászóló. Hajléktalanok márpedig nincsenek, azokat csak az ellenség (mindenki ellenség, aki nem szektatag) találta ki és pénzeli. Ez az a szint, ahol már a vitának sincs értelme, mert nincs kivel vitatkozni. Úgy vetkőznek ki az emberségből, ahogy a lepke vedli le a bábját. Csak ebben az esetben nem egy szép pillangó lesz a végeredmény, hanem egy torz világképpel rendelkező, a saját, alternatív alóságában élő, gyűlölködő, de önmagát keresztényi értékekkel ékes hazafinak tartó szektatag kel ki a lárvából. Elég baj az nekünk.adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.