Május 1,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Akkora szarban vagyunk, hogy el sem tudjuk képzelni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,614,500 forint, még hiányzik 385,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Putyin budapesti látogatása időpontjának hírére vagy csak úgy véletlenül – közel két hétnyi indokolatlan feszültségkeltés után – előkerült a zavarostekintetű. Csak azért írom ide, hogy senki ne aggódjon miatta. Bertalantól tudjuk, hogy az országnak házában (ameddig birtokba veheti királyi rezidenciáját a Várban) veregette meg Gyárfás Tamás hátát, hogy micsoda naccerű ember ő, és mennyire nagyon számít a munkájára.

Párhuzamosan Matolcsy unortodox hajóágyú az ország aranykészletével zsonglőrködik, pakolja egyik oszlopból a másikba, és tagadja, hogy megszabadította volna tőle a tulajdonosát. Mindeközben némely iskolában csak azért nem fagynak rakásra a diákok, mert a szülők viszik be a hősugárzót, és mivel egyébként is támadnak a dermesztő mínuszok, a kormány bőszen döngeti a mellét, hogy a helyzet magaslatán áll.

Ebbe a reményteljes kör- és kórképbe rondítanak bele az alábbi jó hírek:

  • Minden idők legnagyobb deficitjével búcsúztatta a 2016-os évet a kormány, amennyiben egyetlen hónap alatt sikerült 907,6 milliárd forint seggére verni és lerontani az államháztartás egyenlegét, amely így végül 848,3 milliárdra jött ki. Ez minden idők legrosszabb adata, de Varga Mihály közepesnél is silányabb nemzetgazdasági miniszter szerint ez sőt de nagyon jó, és szándékosan cselekedtek így. El akarták kerülni, hogy az idei hiány túl alacsony legyen, illetve bármi áron 2% felett akarták tartani a 2016-os gazdasági növekedést. Gazdasági növekedés, mi? Az. Naponta elégetett tíz- és százmilliárdok mire is? A 4 milliárdos miniszterelnöki szoba belsőépítészeti kurv*anyjára (mai napig nem tudom elhinni), nehézsúlyú miniszterek választókörzeti beruházásaira, Mészáros Lölö horvátországi focicsapatára, a Farkas Köztörvényes Flórián assiztálásával ellopott roma felzárkóztatási pénzek utáni büntetés kifizetésére, a valószínűtlen, de bizonyosan túlárazott olimpia tanácsadási költségeire, és hadd ne soroljam.
  • Mészáros Lölö, az NK Osijek futballcsapat társtulajdonosa és az Orbán nevű Viktor nemzeti stadionnal és milliárdokkal támogatja a horvát focit. Továbbra sem Lévai Anikó zsebpénzéből, hanem a közjellegétől megfosztott adófizetői pénzből. Mit hogy támogatja? A horvát nemzeti stadiont is Mészáros Lölö&Co. építheti, amely egy 25-30 ezres létesítmény lesz, a költségek felét, sőt kétharmadát a Lölö többségi tulajdonában álló eszéki futballklub állná, amelynek támogatói a sajátosan magyar közbeszerzéseken degeszre hízlalt cégek. A mangalicaszerelő klubja egy futballakadémia építésébe is belefog, a munkálatok 2017-ben kezdődnek, a költségeket 6-8 millió euróra teszik, a pénz leginkább az Orbán nevű Viktornak köszönhetően már rendelkezésre áll: a magyar kormány  adófizető 3,3 millió eurót, azaz nagyjából 1 milliárd forintot nyomott az NK Osijek akadémiájának támogatására. Mert a magyar adófizetőnek kormánynak fontosak a környező országok magyarlakta vidékei (olyannyira, hogy egy 163,3 millió eurós, azaz nagyjából 50,5 milliárd forintos programja is van a számukra), ahol koncentráltan él a sok magyar, ezért tolja a 108 ezres lélekszámú Eszékre a pénzt, ahol – a 2011-es állás szerint – 979 magyar élt. Egyetlen év alatt több, mint 30 millió eurót (=10 milliárd forintot) pumpáltak Lölö csapatába, és évi egy milliárd forintot ad az állam nekik 2018-ban is. Nem a horvát állam, hanem a gavallér magyar.

Natehát. Mit látunk? Ugyanazt, amit hetedik éve megszakítás nélkül is láthattunk, ha érdekelt. Ilyen debilkretén ország pedig nincs. Nincs olyan ország, ahol ezt így, szemek rebbenése, térdek megroggyanása nélkül egy kormány meg merné csinálni és a nép tapsikolva, esetenként bambán semmit nem értve végignézne. Kihánynak az ablakon (ha elégették volna sem lett volna kevésbé haszontalan) 900 milliárd szájbakúrt forintot, a hajlott gerincű nemzetgazdasági miniszter meg arról delirál, hogy ez jó, mert így növekszik a gazdaság, nem másképp.

Mi a kurva élettől lesz gazdasági növekedés Magyarországon? Attól, hogy a baráti futballklubot kitömik zsetonnal? Attól, hogy már a horvát nemzeti stadion is magyar adófizetői pénzből épül? Hogy lesz gazdasági növekedés a CÖF-nek vagy tetszőleges polgári pótcselekvés-szervezetnek talicskázott pénzből? Seszták vagy Szijjártó szavazókörzetének tetszőleges létesítményétől? Hogyan lesz akárhányegészhányszázalékos gazdasági növekedés abból, hogy kozmetikázzák a költségvetési számokat megállás nélkül? De ha már kozmetikázásügyileg – szimbolikusan fogalmazva – lehugyozták és ugráltak is ezeken a milliárdokon, mi lett volna, ha nyomokban esetleg normális dolgokra költik? Kibaszott demagóg, de ha netán helikopterről dobálták volna le 20 ezer forintosonként ezt az irdatlan összeget, akkor is hihetőbb lenne Varga nyekergése (ha már vigasztalóbb semmiképpen nem lehet) és több köze lenne a 2% fölötti gazdasági növekedéshez, mint így.

Nem először írom le: ezeknek a válogatott baromságoknak az oltárán elherdált pénz brutálisan fog hiányozni, amikor ki fog derülni, hogy a korrupcióba csomagolt kozmetikázás a gazdasági összeomlás előszobája volt. Hogy hitelből finanszírozni a nemzeti harácsolást azért, hogy a 2,1%-os növekedés 2,5-nek tűnjön, az ocsmány átverés. Nagy kár, hogy amikor a jelenlegi rezsimnek tapsoló, azt tűzön és vizen át védelmező bűnsegédek is ráeszmélnek, hogy az ő befizetett adójukból is ugyanúgy horvát stadion lesz, meg 4 milliárdos luxus egy nagyzási mániás elborult elmének, valószínűleg késő lesz.

A fülkeforradalom el nem múlt mámorában évek óta azzal mossák az agyakat, hogy jól megmutattuk a gaz multiknak, idegenszíveknek, akik munkát adtak, GDP-t termeltek, és kitalicskázták a pénzt az országból, hogy márpedig ilyen nem lesz, mert van nekünk külön bejáratú nemzeti nagytőkés rétegünk, magyar kézben marad a magyar tulajdon. Tessék, baszki! Ezek előbb ellopják a közpénzt, berakják a magánzsebükbe, és utána lesz belőle horvát nemzeti stadion. Mennyivel jobb, nem igaz? Itthon maradt a pénz, lett belőle kórház, iskola, lélegeztetőgép, jólét, móka és kacagás nemzeti érzelmű polgártársam?

Ehelyett az lett, hogy miközben máshol ennek az összegnek a töredékét is hosszas előkészítés, tervezés után merik szétosztogatni, itt erőltetett ütemben, pár nap alatt, eszelősen elszórták a GDP isten tudja hány százalékát. Ennek csak egy töredéke az, hogy a piaci viszonyokat egyáltalán nem ismerő, piaci viszonyok között potenciális hulla Mészáros Lölö, zsebében a magyarok adóforintjaival Horvátországban üzletemberkedik.  Ha valaki emlékszik a Fidesz kormányprogramjának vonatkozó passzusára, miszerint az adókból befolyt pénzt külföldre viszik, és beleszarnak mindenbe, abba, hogy megfagy éhenhal a fél ország, kérem, jelezze, hol találom. Addig is csak annyi hozzáfűznivalóm van ehhez: akkora szarban vagyunk, hogy el sem tudjuk képzelni.

adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.