Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Pedig mennyivel egyszerűbb lenne, ha nem lopnának

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Meglepő lett volna, ha a pártállam nem próbál meg beleszállni Hadházy Ákos LMP-s társelnökbe, aki jó ideje tájékoztatja a nyilvánosságot a Fidesz ágas-bogas korrupciós ügyeiről. Miután a Hollik-Halász-szabadon választott akárki által celebrált sajtótájékoztatós bohóckodásra senki nem kíváncsi jó ideje, a propagandamédia olvasottsága sem veri az egeket, most az Origo-n keresztül igyekeznek lejáratni a politikust. Akit egyébként már réges-régen lejárattak volna örömmel, ha lett volna mivel. Sebaj, a csináld magad mozgalom keretén belül próbálják megoldani a dolgot.

Éppen tegnap jelent meg egy igen terjedelmes és zűrzavalos utalásokkal és fikciókkal gazdagon meghintett cikk Hadházy Ákos a Tolna megyei földmutyik közelében címmel. Esküszöm, amikor tegnap láttam a cikket, még volt szerzője. Ma meg már nincs. De maga az iromány drámaian hasonlít arra a cikkentyűre, amivel a Szalonna szerzőit akarta lejáratni egy szintén névtelen írózseni, ezért egy kicsit nyomozni kezdtem, honnan ered a történet. Az okát teljesen értem, Hadházy Ákos ténykedése igen kellemetlen a családok számára, az Origo meg még mindig olvasottabb, mint mondjuk a Magyar Idők. De nyugi, természetesen a cikket átvette a Magyar Idők is és az összes tagja a láncolatnak.

Tehát honnan az Origo szerzőjének – aki hirtelen mégsem adja a nevét a cikkhez – jólértesültsége? Meglepi! Az Origo az Alfahírtől és/vagy a Kurucinfóról szopja a tudományt. Egy áprilisban készült – pontosabban a fene tudja, mikor készült, de áprilisban közzétett, az N1 által készített – videó egy letakart fejű emberrel elég alapot szolgáltat mindenre, amire megrendelést kap a gépezet. Azért gondolom, hogy nem a teol.hu lehetett a hírforrás – ahol egy hónappal később újra felbukkant a hír -, mert a Teol nem elégedett meg egy láthatatlan arcú figurával készített videóval, hanem az érintetthez, Hadházy Árpádhoz (ő Hadházy Ákos édesapja) fordult. Hadházy Árpád cáfolta, hogy akár strómanokon, akár közvetlenül földet vásárolt volna akár ő, akár a felesége, ellenben feljelentést tett Szabó Balázs, a Jobbik szekszárdi elnöke ellen, aki sajtótájékoztatón vádolta meg őt törvénytelen földszerzéssel.

Induljunk tehát az elejéről, mielőtt teljesen belegabalyodnánk a történetbe. A jobbikos N1 tévé készített egy interjút 2016 áprilisában egy arc és név nélküli emberrel a préri közepén, amely arctalan ember azt állította, hogy Hadházy Árpád és felesége strómanok bevonásával földeket vásárolt, életjáradéki szerződésekkel földeket szerzett és egyéb törvénytelen módszerekkel jutott állami földekhez, illetve megbízója és alkalmazója, Twickel György a Szekszárd Zrt. tulajdonosa számára készített elő és/vagy kötött fiktív kölcsönszerződéseket, amikor is a föld tulajdonosa elméletileg hitelt kért a Szekszárd Zrt.-től, majd nem fizette vissza a hitelt és így a fedezetként használt föld a Zrt. tulajdonába ment át. Tehát lényegében adásvétel történt.

A videót átvette az Alfahír és a Kurucinfó, majd a szekszárdi Jobbik elnök sajtótájékoztatót tartott ebben az ügyben. Hadházy Árpád feljelentést tett (nyilván még zajlik a nyomozás, illetve a per), a Szekszárd Zrt. pedig cáfolta a vádakat.

Itt megpihent a történet, majd 2016 december 28-án az Origo alkalmazottja jónak látta előszedni és tálalni a sztorit. Így indít:

Az LMP-s antikorrupciós szóvivő és társelnök Hadházy Ákos édesapja is segédkezett az állami földek megszerzésében Tolna megyében.

Majd így folytatja:

„Korábban többen beszámoltak arról, hogy Szekszárd környékén Freiherr von Twickel Georg Albert német származású üzletember és Hadházy Ákos apja, Hadházy Árpád az új földtörvényt kijátszva hogyan szerez földtulajdont strómanokon és életjáradéki szerződéseken keresztül. Twickel érdekeltségében van a Twickel Szőlőbirtok Kft. és a Szekszárd Zrt”.

Ez is egészen jellemző. Freiherr von Twickel Georg Albert német származású üzletember valójában Zichy Mária Terézia (a Máltai Szeretetszolgálat egyik alapítója, Szekszárd város díszpolgára) és az Észak-Rajnai Westfaliai származású Clemens Twickel báró fia, magyar állampolgár, 23 éve itt él és akinek gyermekei is Magyarországon születtek. A szőlészetet és borászatot sem tegnap zsákmányolták agyafúrt módon, hanem 2003 óta építették fel.

Mindez persze nem zárja ki sem a visszaéléseket, sem azt, hogy bárki – akár Hadházy szülei, akár más – érintett lehetne visszaélésekben, korrupciós ügyekben. Azonban ezt – ha már újság és nem rendőrség – normális tényfeltáró munkával kell felgöngyölíteni. Már persze, ha van mit felgöngyölíteni. Ha nincs, hanem célzott karaktergyilkosságról beszélünk, akkor ez van. Hazugságok, csúsztatások, torzítások, sunyi célozgatások, Facebookos ismeretség alapján egyértelműsített összefonódások, és nagyon is átlátszó mocskolódás. Egy névtelen, szerző nélküli cikkben.

Gáz ez. Kár a magyar sajtóért, kár az Origóért és kár ezért az országért, ahol a hatalmon lévőknek ennyire futja. Pedig mennyivel egyszerűbb lenne, ha nem lopnának. Akkor Hadházy Ákosnak sem lenne mit leleplezni. Mindenki jobban járna. Legfőképpen mi, polgárok.adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.