Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Ha Viktorka véletlenül nem a Napkirály trónusán ülve tanulta a Talpra magyart

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Fantasztikusan csodás évünk volt és még most jön majd a jó világ! Fejlődünk, száguldunk, hudejó és éljen a kormány! Kivertük az IMF-et, Sorost és a f…francos migránsokat, jólét van, öröm és boldogság.

A PISA-tesztből ki kell lépni, mert azok hülyék és nem tudják, hogy magyar gyerek nem használ internetet, hanem síppal, dobbal, nádihegedűvel.

A korrupcó elleni harcból már ki is léptünk a francba, mert nálunk ez a fogalom lényegében ismeretlen, akkor meg mit bohóckodjunk az ellene folytatott harccal. Nem? De. Nálunk egyáltalán nincs korrupció, nálunk csodák vannak. Tanulatlan gázszerelőből lett médiacsászár, szállodatulajdonos, építőguru van, ráadásul mindez egy személyben.

Leharcolt, közepes képességű, kiöregedett falusi focistából lett teljhatalmú félnótás van és az ő ingatlanmogul felesége, saját lábunkon álló leánykája, a másik lábunkon álló veje, a fejünk tetején álló apja van.

Önmegvalósító unortodox pénzügyi zseni és közpénzből műalkotásokat gyűjtögető szerelmes Rómeó van és sok-sok csodatévő, havi egymilliós fizetésből havi ötvenmilliós megtakarítást produkáló önérzetes bohócok vannak.

Hihetetlen mennyiségű új munkahely van, a foglalkoztatás gyakorlatilag a 135 százalékot veri alsó hangon. Egy kicsit drága ugyan nekünk ez a nagy össznépi boldogság, mert szerető kormányunk minden új munkahelyért folyamatosan növekvő összeget, idén már 12 millió forintnál is többet ad a multiknak (akik amúgy rohadjanak is meg általában) a mindenki pénzéből. A kicsik – magyar kisvállalkozók, középvállalkozások – egy fillért sem kaptak, mert ugye a piaci verseny. Ami úgy néz ki, hogy a kormány közpénzből évekre előre kifizeti a multiknak a létrejött munkahelyek teljes költségét – bérek és azok járulékai – a többiek meg álljanak meg a maguk lábán, ahogy akarnak. Helyes. Nem is kell szórni a pénzt ész nélkül, csak ahová érdemes. Mert egy Csányi megbecsüli a mohácsi vágóhíd támogatására kapott 2,8 milliárd forintot.

Az pedig csak természetes, hogy a kormány szinte kizárólag alacsony hozzáadott értéket termelő multiknak ad támogatást a mi pénzünkből. Hiszen meg is hirdették, hogy nem tudás-, hanem munkaalapú társadalmat építenek. És tényleg. Van összeszerelőüzem dögivel és van közmunka.

Külön öröm, hogy fényestekintetű nagyvezér kellően stílusos – és rohadtul, elképesztően, pofátlanul, minden határon túlmenően drága – új irodát kap a néptől, hiszen megérdemli. És lássuk be, ehhez van ő szokva. Már apró gyermekkorában is dühöngött a jó édes apja, ha Viktorka véletlenül nem a Napkirály trónusán ülve tanulta a Talpra magyart. Mindjárt a Munkácsy festmény alatt. Egyszóval igazán piti összeg az a négymilliárd forint, amit adunk mi neki az iroda különleges belsőépítészeti munkálataihoz. Ahhoz képest pláne piti összeg, amibe az egész Várba költözés kerül. És akkor még nem is tudjuk, hogy lesz-e különleges erkélye a főnöknek, vagy nem lesz. Mert kibontották az épület tetejét (megszegve a Világörökség részét képező épületre vonatkozó szabályokat), aztán – mivel botrány volt – azt mondták, hogy nem is akartak erkélyt. Most meg kuss van erről. Oda se, biztosan kifizettük a tervezést és kivitelezést. Ha lesz belőle valami, ha nem.

Egyszóval az idei év is szuper volt (és még csak nem is beszéltünk a sokmilliárdért épült és épülő, ám többnyire üresen tátongó stadionok sokaságáról), de a jövő év egyenesen maga lesz a megvalósult álom, a megtestesült csoda. Lesz minden, mi szem-szájnak ingere. Béremelés, áremelés, súlyemelés. Varga Mihály semmiért nem felelős miniszter már be is jelentette az örömhírt: 2017-ben is lesz letelepedési kötvény. A ma tartott sajtótájékoztatón legalábbis arról mesélt Varga, hogy a 2017-es évre megközelítőleg 8 000 milliárd forint értékben bocsát ki kötvényeket az állam. Praktikusan ennyi új hitelt vesz fel az állam külföldi és belföldi befektetőktől. Ebben a szép nagy számban szerepel 62 milliárd forint értékű letelepedési kötvény is. Helyes.

Tehát jó lesz nekünk, mindenki nyugodjon meg. Csökken az államadósság, csak ügyesen kell zsonglőrködni a számokkal. Lesz továbbra is közmunka és szalagmunka, aki ezzel nem elégszik meg, az mehet, ahová akar. Orbánnak lesz egy remek irodája, ahol akár még Trumpot is méltó módon fogadhatja, amennyiben az új amerikai elnöknek elmondja valaki, ki a jó fene az az Orbán Viktor. A Habony-Szijjártó álompár is tovább szorgoskodhat a pénzes migránsok körül. Lehetséges, hogy fertőtlenítőszer és fájdalomcsillapító nem lesz ugyan a kórházakban, felfekvés elleni matracra sem futja, de minden más szuper lesz. Esküszöm, már alig várom.adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.