Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nyolcvanhat év múlva is Orbán Viktornak fogják hívni Magyarországon Orbán Viktort

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Most, hogy mindjárt kitör a szeretetnek az ő ünnepe és a jelenleginél is élesebb szögben ráfordulunk a választási kampányokkal vastagon kikövezett útra (holott hetedik éve azon trappolunk), a kormány kommunikációja olyan mélységes bárgyúsági rekordokat döntöget, hogy az lehetséges – nem biztos, mert sosem az -, hogy már a saját szavazóinak is sok lesz.

   Azok a szocialisták beszélnek, amelyek hét éve a nyugdíjasoktól elvettek egy havi nyugdíjat és a közszolgáktól vett el egyhavi bért. Ha a szocialistákon múlik se adócsökkentések, se béremelések, se nyugdíjemelés, se Erzsébet-utalvány, se ingyenes gyermekétkeztetés, se ingyenes tankönyv, se rezsicsökkentés, se otthonteremtési program nem lenne a magyar családok fenyőfája alatt. A szocialisták ugyanis, ahogy kormányzásuk alatt, úgy most is minden eszközzel a magyar családokat segítő intézkedések ellen vannak. Ha rajtuk múlna, ezeket mind eltörölnék.
Kiadó: Fidesz

(OS)

Tényleg, végtelenül pocsék lenne nekünk a Fidesz-KDNP-Mészáros Lölö-Andy Vajna-Tiborcz István-Orbán Viktor kormány nélkül. Rogán Antal szárnyalásügyi minisztert szándékosan kihagytam, hogy legalább én ne bántsam már csórikámat, akit egyébként azért támadnak kötelékben a rohadék liberálisok és/plusz a komcsik, mert látják, mennyire sikeres a kormány és hogy szorgos népünk győzni fog, valamint nyolvanhat év múlva is Orbán Viktornak fogják hívni Magyarországon Orbán Viktort.

Azt én nem tudom, mi lenne, ha az MSZP kormány marad. Ha jól kormányoztak volna, akkor most nem ülne a nyakunkon a Fidesz. Azon viszont érdemes elgondolkodni, hogy mi lenne, ha egy normális kormánya lenne ennek a szerencsétlen országnak. Olyan, amelyikben szakértő és viszonylag becsületes emberek dolgoznak azért, hogy fejlődjön ez az ország.

Ha normális kormány lenne, akkor talán nem kellene adócsökkentés, mert eleve sem lennének az égben az adók. Akkor a Fidesz-kormánynak nem lett volna módja megemelni az áfát, bevezetni az útdíjat, a tranzakciós illetéket, a távközlési adót, közműadót, biztosítási adót, baleseti adót, népegészségügyi termékadót (chipsadó). Ha nem ez a kormány van, akkor nem szűnik meg a társadalombiztosítási járulék, hogy a helyét átvegye a szociális hozzájárulási adó. Az adó mértéke megegyezik a korábbi járulékkal – az átnevezés mögött jogtechnikai megfontolások állnak: míg a járulékokat csak adott célra lehet elkölteni, addig az adóbevételek felhasználásáról a parlament szabadon rendelkezhet. Praktikusan: a járulékért cserében a járulék fizetője elvárhat bizonyos szolgáltatásokat, az adóért nem, azzal azt csinál a kormány, amit akar. Szeva!

Tehát igaz ugyan, hogy csökkent a SZJA, de ezzel a magas jövedelműek jártak jól. Mi – többi hülye – bőven kompenzáljuk a SZJA csökkenést a magas áfával és az új adókkal.

Fordítom magyarra: a kormány kegyetlenül kiszúrt az alacsonyabb jövedelmű munkavállalókkal. Azokkal külön is kiszúrt, akiknek még nincs kiskorú gyermekük, vagy már nincs. Ők tényszerűen kevesebb fizetést visznek haza, mint a fülkeforradalom előtt. A jövedelemcsökkenést a kormány a családi adózás nevű bűvészkedéssel kompenzálja, de miután régebben a minimálbér nem adózott, most meg igen, az történt, ami egyébként is a kormány alapvető technikáját jellemzi.

Miközben teljes erőből szívják ki a pénzt mindenhonnan, az ország működéséhez szükség van egy bizonyos pénztömegre. Ezért azt a keveset, amit nem lopnak ki, átcsoportosítják. Elveszik az egyik csoporttól és odaadják a másik csoportnak. Közben ezt úgy kommunikálják, mintha valami hihetetlen jótétemény lenne.

Egyszóval nem tudom, mi lenne most, ha az MSZP marad kormányon, de azt el tudom képzelni, mi lenne optimális esetben, ha normális kormánya van az országnak.

Most nem lenne egy csomó felesleges stadion, sem kisvasút, lőtér sem, és az egyháznak is be kellene érnie jóval szerényebb költségvetéssel. Azonban működne az infrastruktúra. Minden megyében lenne több, bármelyik faluból könnyedén elérhető tanuszoda. Minden iskola fel lenne szerelve modern számítástechnikai eszközökkel, az oktatás szerves részét képezné a digitális képzés.

Az egészségügyi rendszer átalakítása már javában zajlana és nem fordulhatna elő az, hogy minden évben súlyos tízmilliárdos adósságot halmoznak fel a kórházak, miközben nincs pénz alapvető eszközökre, műszerekre.

Az oktatás reformja is megkezdődött volna, a mai kor elvárásainak megfelelő, bárki, mindenki számára hozzáférhető, azonos színvonalú oktatást biztosítva a legkisebb faluban éppen úgy, mint az elitiskolákban.

A felsőoktatásban tanulók száma nem csökkenne, hanem nőne, mert a kormány a közmunkaalapú társadalom helyett a tudásalapú társadalmat preferálná.

A nyugdíjak akkor is emelkednének, mert ez törvényi kötelezettsége minden kormánynak. A bérek is növekednének, mert a magasan képzett munkaerő, az erősödő saját ipar a gazdaság fejlődősével párhuzamosan lehetővé tenné az európai bérszint megközelítését. Viszont a magasabb nyugdíjakból és bérekből jobb színvonalon élhetnének meg a családok – a nyugdíjasok és nem nyugdíjasok is – hiszen alacsonyabb lenne az áfa.

Semmi szükség nem lenne sem ingyenes tankönyvekre, sem ingyenes étkeztetésekre, mivel a családok gond nélkül meg tudnák fizetni a gyermeknevelés költségeit. Ennek folyományaként a társadalom adófizető tagjainak (mindenki adófizet, aki akár csak egy kiló kenyér áfáját is befizeti) nem kellene finanszíroznia sem a tankönyveket, sem az iskolai menzát, sem pedig a CSOK-nak nevezett szemfényvesztést. Praktikusan ugyanis jelenleg azok adják a tehetősebb családoknak a 10 milliós lakásvásárlási támogatást, akiknek soha nem lesz saját lakásuk, mert sem az önrészt, sem a törlesztőt nem tudják előteremteni. A kormány a mindenki pénzéből nagyvonalú, miközben önmagát tömjénezi mindezért.

Ha itt normális kormány lenne, akkor Farkas Flórián és minden hozzá hasonló bűnöző a börtönben ücsörögne. A politikusok és minden rokonuk, aki közpénzek közelébe kerülhet, fillérre elszámolna a vagyonával. A köztársasági elnöktől a legfőbb ügyészen keresztül a legkisebb falu polgármesteréig minden közhivatalt ellátó elszámolna a működésével. Aki visszaélt a hivatalával, az menne Flórián mellé.

Ha normális kormány lenne, akkor ez egy élhető, fejlődő, kellemes ország lenne. De nem az. Mert csak a Fidesz!adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.