Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


A Fidesz ott fúródjon bele a gödör aljába, ahol van

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Csak Orbán Viktor lemondása állíthatja meg a Fideszt a lejtőn – mondta Illés Zoltán az ATV-ben. Nem most mondta, hanem 2015 májusában. Akkor nem kellett lemondania a fővezérnek, mert jöttek a migránsok és felhúzták a pártot. Azóta – a kormánypárt nem kis bánatára – nem annyira jönnek és ez a dakota ló lassan megdöglik. A felmérések szerint megint lejtőre került a párt. Ettől még persze ők vezetnek, de a választásig elég hosszú idő van hátra.

Itt szeretném megjegyezni: leszarom a Fideszt. Pont úgy, ahogy ők teszik az országgal. Olyan szinten nem érdekel a Fidesz csúszása, bukása, atomjaira hullása, hogy arra nem találok szavakat. Igaz, nem is keresek.

A lejtőn nem a Fideszt, hanem az országot kellene megállítani, de nagyon sürgősen. A száguldó gazdasági csodát, a naponta megtapsolt sikertörténetet. Mielőtt mindannyian belepusztulunk a rettentően nagy fejlődésbe.

Mielőtt több áldozatot szed a nem létező szociálpolitika. Mielőtt több ember pusztul bele a jól teljesítésbe.

A Fidesz ott fúródjon bele a gödör aljába, ahol van. A kutyát nem érdekli azokon kívül, akik a Fideszből élnek és rajtunk, többieken élősködnek.  Nem lenne kár sem a Fideszért, sem a többi pártért. Pocsékul teljesítenek, horror összegekbe kerülnek. Feneketlen kútba öntjük a pénzt, aminek ezer más, valóban fontos helye lenne. Az öndicsőítő óriásplakátok árán utakat lehetne építeni. A kormány-nyalonc fideszmédiába tömött pénz jobb helyen lenne a magyar filmgyártásban, fiatal művészek támogatásában, irodalmi és művészeti műhelyekben. Nem Vajna András kezében, jegyzem meg sietve.

A pártpropagandára elszórt milliárdokból óvodákat lehetne felújítani. Az egér szaporodását kenterbe verő módon sokasodó államtitkárok és helyettes államtitkárok fizetéséből gondozókat lehetne biztosítani az önmagukat ellátni nem képes idős emberek számára.

A legutolsó helyettes-senkinek is közpénzből biztosított szolgálati autó, szolgálati sofőr, szolgálati titkárnő, szolgálati laptop, szolgálati telefon költségeiből kórházakat lehetne ellátni kötszerrel, gyógyszerrel. Például. Hogy ne a betegnek kelljen bevinnie.

A kormánytagok és a hozzájuk csapódó slepp utazásához bérelt különrepülő költségeiből az elmaradott térségek, aprófalvak számára internetkapcsolatot lehetne kiépíteni, településenként néhány számítógépet biztosítani a közösségi házban.

A haveroknak juttatott közpénzekből és uniós forrásokból az ország számára fontos fejlesztéseket kellene finanszírozni, nem Mészáros Lölö disznótelepét.

Az agyatlan beruházásokat azonnal le kellene állítani. Gondolok itt a sehonnan-sehová vezető utakra, a képviselő úr házáig aszfaltozott járdára, a felcsúti 7 kilométeres kisvasútra. A falu lakosságát sokszorosan meghaladó futballstadionok építési és fenntartási költségeiből az oktatást kellene rendbe rakni, a tandíjakat csökkenteni, az iskolai felszereléseket lecserélni.

A paksi mutyiberuházás árából rendbe kellene tenni az egészségügyet.

Jut eszembe! Az OPNI helyén nem új kórház kell. Azonnal meg kell nyitni az OPNI-t. Az utcára lökött betegeken kívül néhány közismert személyt is el lehetne ott helyezni.

Tehát nem a Fideszt kell megmenteni, hanem az országot. De azt nagyon gyorsan.

Annyiban igaza lehet Illés Zoltánnak, hogy ehhez Orbán Viktornak le kell mondania. De nem csak neki kell lemondania, hanem mindenki másnak is. Egyrészt a pozícióikról, másrészt a mentelmi jogukról, harmadrészt a nem igazolható forrásból szerzett ingó, ingatlan és pénzvagyonukról.

Szorosan ezt követően el kell számolniuk az eddigi ténykedésükkel. Kezdve a családi gazdagodástól a magánnyugdíjak elsíbolásán át az állami földbérletekig, majd földvásárlásokig, trafikokig, a twitterbajnok netkonzultáns által beszerzett beléptető kapuktól a Nemzeti Bank finanszírozta zongoráig és jógaoktatóig mindennel el kell számolni.

Mi meg majd keresünk magunknak normális, becsületes, hozzáértő embereket, akik képesek úgy vezetni egy országot, hogy nem hozzák a nyakunkra az egész pereputtyukat élősködni.

Ha mindezekbe belerokkan a Fidesz, ki fogjuk bírni.

Azt hiszem. adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.