Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


És akkor KáZé előretolt sötét paraszt mosdatja a függöny mögött sunnyogó, kiváló államférfit

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

PestiSrácok olvasó-kommentelő: „Tisztelettel kérdezném a szóvivő urat, hogy mikor fog Orbán Viktor normális interjút adni bármilyen, vállaltan ellenzéki médiának. Nem tartja-e felháborítónak, hogy Orbán Viktor, mint MINDENKI miniszterelnöke hat éve nem hajlandó vele nem szimpatizáló újságírók kérdéseire válaszolni?

Ká Desikerült? Zé kormányszóhurcoló: Hát egyrészt a kérdés formája is, ahogy fel van téve, az önmagában árulkodik arról, hogy ööö hogy ööö szerintem a sajtóban ez a típusú megkülönböztetés önmagában egy picit azért megpróbálja az embernek aaaa…aaa… türelmét, illetve a tapasztalatait, s a miniszterelnök elég tapasztalt politikus, hogy pontosan tudja, hogy mi lenne egy olyan interjúból, ahol egy vállaltan ellenzéki orgánum próbálna úgymond kérdéseket feltenni. Hát..ööö.. erre nincs szükség.

Ráadásul a miniszterelnök beszél vállaltan ellenzéki, vagy vállaltan minket nem szerető orgánumokkal. Az elmúlt mondjuk két év nemzetközi interjúi gyakorlatilag egy olyan közegben születtek, ahol rendkívül kritikus, minket alapvetően nem kedvelő orgánumok szólaltatták meg a miniszterelnököt, öööö… de ott legalább még várhat az ember arra, hogy többé-kevésbé fair elbánásban részesül. Idehaza én azt gondolom, elnézve a sajtóállapotokat, a magukat vállaltan ellenzékinek tekintő orgánumok nem interjút akarnak készíteni, hanem botrányt akarnak csinálni. Ennek semmi értelme nem lenne, mert ott nem lehet értelmes beszélgetést folytatni.

Szarvas PestiSrácok Szilveszter: Ráadásul ugye te rendszeresen tapasztalod a kormányinfókon, hogy ott azért ellenzéki médiumok bármit kérdezhetnek, bármiről kérdezhetnek, és ugye ebből szoktak sértődések is lenni, mikor éppen nem annyi ideig adsz szót valakinek, vagy nem úgy, és akkor ők ezt rendszeresen kikérik maguknak és felháborodnak, én ennek fültanúi voltam (így! -szerk.) már egy párszor.

Ká Desikerült? Zé kormányszóhurcoló: Hát igen, ugye a kormányinfó azért egy érdekes műfajjá vált, talán egy branddé, mert ilyet nem nagyon tesznek máshol, vagy folytatnak máshol a világban, tehát 2-2,5 órát, volt majdnem 3 órás kormányinfónk is, ott kevés ember vállal be, illetve áll ki adott esetben élő közvetítésben…  Azzal vádolni a kormányt, hogy nem állna rendelkezésre a sajtónak, illetve ne vállalná be, hogy adott esetben kényes kérdésekre is válaszol, egyszerűen hazugság.”

Nem állítom, hogy értelmes olvasmány KáZé kormányszóhurcolászó történész csapongóan kaotikus és pofátlan gondolatisága, amelyet a készségesen hányingerkeltő, – úgynevezett pestisrácos – alákérdezés kicsalogatott a Soros-ösztöndíjas, nemannyirahülyemintKósaNémeth fideszes propagandalényből.

Nem állítom, hogy nem gyomorforgatóan irritáló az, amit mond és ahogyan mondja, és bár hatalmas bűnnek érzem, hogy végignéztem a PestiSrácok felszopó-orgánum – múlt, jelen és jövő újságíróira, és az egész szakmára nézve hatalmas szégyennel felérő – videóinterjúját (akinek van gyomra hozzá, ITT megnézheti), ha már így alakult, beszéljünk róla.

Az egyenrangú felek építő jellegű beszélgetésének aligha nevezhető egy irányba bólogatás és alázatos seggnyalásból táplálkozó verbális ámokfutás hosszasan értekezik a migrációról, a rezsicsökkentésről, Soros György és álciviljei aknamunkájáról, nem kevésbé az aberrált liberalizmus döglődéséről, ám most maradjunk ennyiben. Az, hogy a fárasztóan bő órás dörgedelem végén valahol kicsúszik Kovács száján, hogy amikor a magyar lakosság 98%-a – és nincs mikrofonállvány, aki félbeszakítsa, hogy hazudsz, jóember -, mindennél jobban példázza a lakájmédia erkölcsi állapotát.

Ez pedig úgy néz ki, hogy a sok pár cipőre elegendő vastagbőrrel felszerelt Kovács, azaz a magyar kormány hivatalos, random sörözőben felböfögött álláspontja szerint az ellenzéki sajtóra nincs szükség. Konkrétan azokra a minket nem szerető újságírókra nincs semmi szükség, akikkel az Orbán nevű Viktor hat éve nem hajlandó szóbaállni. És ilyenkor nem az van, hogy a szakma akármilyen oldali, éppen jelenlévő képviselője pofáncsapja az eltévelyedett pártfunkcionáriust, hanem adja alá a lovat: én is egyszemélyben, én Szilveszterke is számtalanszor fültanúi voltam (így!) annak, micsoda pofátlan dögök ezek.

Annyira groteszk és arcpirító ez a szervilizmus, annyira negédesen alázatosak azok a fejek, a kenyéradó gazda nyájas csacsogása a szolgalelkű alattvalókkal olyan szinten hihetetlen, hogy KáZé zsúrpubisan megkötött sála (egy sörözői beszélgetéshez alap, nem?) adja a másikat. A kormány szavát szanaszét hurcolászó entelektüell, aki Soros György antidemokratikus világuralomra törését kéri ki magának, azt állítja, hogy Orbántól kérdezni botrány és semmi szükség a bíráló hangokra, az esetleges felelősségre vonásra és arra, hogy a szolga válaszra méltassa azokat, akiket szolgálnia kellene.

A hanyatló Nyugaton Soros pénzén teljesen feleslegesen tanult gazember szerint ha valaki nem osztozik maradéktalanul a megválasztott kormány sikerpropagandajában, az botrányt akar és hazaáruló ellenzéki. Ez teljesen lecsupaszítva a kormány politikai kommunikációja immár hetedik éve. A nem lehetne valami olyat kérdezni, amire pozitívan lehet válaszolni? Kósa-féle filozófiai alapvetésétől indulva, ma már ki is jelentik: az a legjobb mindenkinek, ha nincs kérdés. Nehezen eldönthető ezen a ponton, melyik a súlyosabb: a Pesti Srácoknál úgynevezett újságíróként létezni, vagy a magyar kormány szóvivőjének lenni. Remélhetőleg az ’56-os pesti srácok nem látják sem ezt az országrontó rezsimet, sem ezeket a – nevüket lenyúló, hatalomhoz kritikátlanul dörgölőző – aljadékokat.

Miután az ország legolvasottabb nyomtatott lapját kinyírják, miután az ország legolvasottabb lapjának nemzetközi akkreditációval rendelkező egykori tudósítóját kilökik egy sajtótájékoztatóról, KáZének van bőr a sunyi pofáján normalitásnak és egy hatalmas államférfiú zseniális stratégiájának nevezni, hogy a miniszterelnök menekül a kínos kérdések elől. Az ellenzékben botránytól botrányig szédelgő fiatal és demokrata párt, amely teljhatalommal uralkodik hetedik éve, azon sír a saját talpát nyaló baráti szaksajtónak, hogy az újságírók bántják őket mindenfele. Kovács elvtárs Lázár János kormányinfójával mentegeti Orbán gyávaságát. Mert ha Lázártól bármit lehet kérdezni, akkor rendben van, hogy Orbán futva menekül minden előre meg nem beszélt kérdéstől.

KáZé előretolt sötét paraszt mentegeti a hatalmas formátumú politikust, a kiváló stratégát, aki függöny mögé bújik, aki képtelen megvédeni saját álláspontját a kritikus újságírókkal szemben, inkább bátran szóba sem áll velük. Zoltánka! A kormány és a média viszonya nem szerelem vagy baráti sörözés kérdése, a sajtó sehol a világon – kivéve a ti beteg agyatokban – nem azért van, hogy szeresse a fennálló rezsimet. Ezzel szemben egy miniszterelnöknek kötelessége válaszolni azokra a kérdésekre, amelyeket a sajtó hozzá intéz, mert ezért ő a miniszterelnök és nem a sarki zöldséges.

Az ordas hazugságaitokat már nem lehet visszarugdosni az ágy alá, Zoltánka! Az újságírók ilyetén megalázásának, kioktatásának, mindenhonnan kitiltásának, lekezelő – karácsonyi bejglivel körített – szájbavágásának nem szokott jó vége lenni. A média torkának szorongatása tökéletes válasz arra, hogy nincs válaszotok Rogánra, Tiborczra, Mészárosra, Pharaonra, a kisvasútra, a stadionokra, az elvándorlásra, a munkanélküliségre, a munkaerőhiányra, az oktatás hanyatlására, a mindent felzabáló korrupcióra. A rezsicsökkentés mantrázása, a migráció, Soros és a liberálisok démonizálása nem válasz arra, hogy zsinórban két lehetőséget kaptatok arra, hogy jobb hellyé tegyétek ezt az országot, és ti maximálisan visszaéltetek vele. Ahol nincs miből, ott nem lehet botrányt csinálni. Annál nagyobb botrány pedig kevés van, mint hogy az egész kormány alkalmatlan maffiózók gyülekezete. Amely gyülekezet élén egy rettegő, személyiségzavaros, küldetéstudatos zsarnok áll. Akit rejtegetni kell  a saját polgárai elől.

adomany