Március 19,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Szereptévesztett, gátlástalan, rettegő senkiháziak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,141,887 forint, még hiányzik 1,858,113 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

2016. december 16., péntek 15:23 A Miniszterelnöki Sajtóiroda közleménye (OS) – Havasi Bertalan: Sajtótájékoztatót újságíróknak szervezünk

A Miniszterelnöki Sajtóiroda a jövőben is a ténylegesen létező sajtóorgánumok számára tudósítói tevékenységet végző újságírók részére szervez sajtótájékoztatókat. Ezen kívül természetesen léteznek más kategóriák is: lakossági fórum, közérdekű adatigénylés, blogírás stb., de ez nem tartozik a Miniszterelnöki Sajtóiroda hatáskörébe, ezekkel más szervezeti egységek foglalkoznak. A sajtómunkának, a sajtótájékoztatóknak is megvan a maguk rendje, ezt a továbbiakban is érvényesíteni fogom. A miniszterelnök a sajtótájékoztató után egyébként személyesen fogadta Halmai Katalin magyar állampolgárt, és beszélgetett vele. Ezen amúgy a hölgy elmondta, hogy jelenleg “nem tudósít senkit” és “nem ír sehova”.

Ez itt nem több és nem kevesebb, mint aminek látszik. Az Orbán nevű Viktor felelős titkárának, testőrének és lelkes alattvaló-rajongójának, az önjelölt hajlott gerincnek, a magát valamiért miniszterelnökségi sajtóiroda-vezetőnek tituláló Havasi Bertalannak a magyarázkodása azok után, amit Brüsszelben művelt, és ami – legnagyobb pechére – nem maradt visszhang nélkül a magyar sajtóban. Igaz, hogy legfeljebb kesernyés öröm ez.

Az történt, hogy a brüsszeli csúcs után a zavaros szempár lábszagú budapesti mintára sajtótájékoztatót tartott akármiről, ahonnan Havasi kitessékelte az októberben eltaposott Népszabadság szabadúszó, ám februárig érvényes akkreditációval rendelkező újságíróját. A hvg.hu idézte Halmai Katalint, aki ezt nyilatkozta:

Gyülekeztünk a brüsszeli uniós nagykövetség sajtótermében, amikor a követség sajtósa odajött, és azt mondta, a Berci azt üzeni, hogy menjek el.

Az eset után a kipaterolt újságírót telefonon hívták, és megérdeklődték, vissza tudna-e menni, mert a miniszterelnök szeretne beszélni vele. Halmai vissza tudott menni, és elmagánbeszélgetett az Orbán nevűvel, de annyit lehet tudni, hogy szóba került a Népszabadság, és a magyar sajtó helyzete is. Fantasztikus.

Azon kívül, hogy az elszabadult Havasibé az újságírói kérdések végén még ironikusan megjegyezte, hogy nem akarja tiporni a sajtószabadságot, ezért vár, hátha felmerülnek újabb kérdések (nem merültek fel), szóra érdemes itt még egy dolog. A jelenlévők közül egyedül Nemes Gábor, a Klubrádió brüsszeli tudósítója tiltakozott Havasi pitiánerül görény tempója ellen, akinek volt nagy arca arra hivatkozni, hogy túl kicsi lenne a terem, ha minden blog szerzőjét meghívnák.

Erre megkérdeztem, hogy lát-e ön itt helyproblémát. A teremben alig voltak, nagyjából tíz újságíró és talán ugyanennyi tisztviselő, de rengeteg hely volt még – mondta Nemes a hvg.hu-nak.

Igen, tudom, hogy böszmeség azt elvárni, hogy ilyenkor az összes újságíró fogja magát és úgy hagyja ott a pics*ba ezt a két elszállt, pofátlan emberformájút, hogy napestig tájékoztassák egymást, mint a hétszentség. Ezt megbeszéltük már a minap is, hogy ilyen soha nem fog előfordulni, de attól még én gondolhatom úgy, hogy az lenne az igazán derék. Mindentől függetlenül frusztrált, indokolatlanul arrogáns Bercike megfelelési kényszeres vergődése minden kritikán aluli, ugyanaz a kicsinyes, óvodás, bugris tempó, amivel évek óta körbeugrálja és testével védi a főnök testi-lelki épségét, nehogy valamely pofátlan, izzadt, rövidujjú polóban kócos hajú újságíró kérdezni merészelje. Mert a miniszterelnök nem cseléd, nem szolga, hanem félisten, és örüljön a Klubrádió újságírója, hogy nem Budapesten nyitotta szóra a száját, mert előugrott volna a bokorból egy méretes kopasz szekrényajtó, aztán megnézhette volna magát.

De mert nem volt elég neki – a szánalmas csicska Bercinek mármint -, hogy hülyét csinált magából a helyhiány miatti virnyákolással, a blogírás iránti mérhetetlen undorral a pofáján aztán magyarázkodó közleményt is kiadott. Amelyből legyen nagyon világos, hogy ha a Népszabadság nem létezik, akkor Halmai Katalinnak kuss, mert nyolcadrangú blogírókkal nem foglalkozunk. Vagyis Halmai Katalin magyar állampolgárt elküldjük a vérbe, aztán visszahívjuk egy kis magánbeszélgetésre. Mert Havasi Bercike szellemi árvízkárosult úgy döntött. Kretén cinizmus a javából: bezáratják, kinyírják a Népszabadságot, aztán elhajtják az újságírót arra hivatkozva, hogy nem létezik a lap, amelynek dolgozott.

Te idióta tökfilkó! Szabadúszó újságíró érvényes uniós akkreditációval annak tudósít, akinek akar, és ahhoz a legkevésbé Havasi Bertalan testőrnek van köze. Hogy száz éves patinás lapnak, vagy fél éves portálnak, az teljesen mindegy és az utolsó, akinek ehhez köze van, az Havasi Bertalan miniszterelnöki titkár és mindenes.

Mitől fostad le a bokádat, Bercike? Hogy Halmai Katalin esetleges kérdéseitől elborul a gazdád egyébként is megborult agya, mint Matolcsy-Rogánnak és nem bírod majd visszadugni a nyelvét a szájába? Végre Brüsszelben is bebizonyítottuk, hogy Magyarország valóban a sajtószabadság bölcsője, ahol a miniszterelnök bármikor áll az újságírók rendelkezésére, a nemzet sajtósa pedig nem egy verőlegénynek álcázott, tekintélyelvű f*szparaszt.

Ja, nem. A fenti ábra szerint Havasi Bertalan nevű miniszterelnöki sajtóirodistát nem ismerünk, csak egy azonos nevű túlmozgásos, állandóan kompenzáló alattvalót, akinek nem fogja az agya, hogy az uniós sajtószolgálat nem a Kövér László-féle cenzúrahivatal, ahol egy sajtónyilvános eseményről azt tiltanak ki, akinek nem tetszik a pofája. De ha már. Milyen útszéli tempó az, hogy miután a kollégái előtt megalázták és megszégyenítették, személyesen az élőisten akaratából visszahívják csacsogni? Ha a kormánynak állítólag semmi köze nem volt a Népszabadság kinyírásához, miért kell a kinyírt Népszabadságról enyelegni a Havasi szerint újságíróból egyszerű magyar állampolgárrá visszafejlődött médiamunkással?

Egyszerűen elképesztő, amit az Orbán nevű és hűséges alattvalója a geciségben megenged magának a média képviselőivel, egyáltalán a véleményformáló értelmiséggel kapcsolatban. Szereptévesztett, gátlástalan, rettegő senkiháziak taposnak Halmai Katalin és a nyilvánosság nyakán. Anélkül, hogy elítélném, azért megjegyezném, hogy akinek a Berci-félék megalázása után még van kedve visszamenni smúzolni és magánbeszélgetést folytatni, az nem tudom milyen filmet nézett eddig a Népszabadságnál. Tény, hogy én a helyében nem álltam volna szóba ezekkel a szemtelen, maguknak bármit megengedő pojácákkal, talán még akkor sem, ha Bertalan cseléd nyilvánosan bocsánatot kér. Ám mivel Bertalan személyi testőr az elején idézett magyarázkodó, erőt demonstráló közleménnyel még rátett egy lapáttal a megalázásra, itt egyetlen szereplőt illet meg a tisztelet és megbecsülés: Nemes Gábort, a Klubrádió munkatársát, aki egyedül nézett szembe ezekkel a súlyos szereptévesztésben szenvedő hatalmaskodó senkikkel. Sajnos egyedül. adomany

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!