Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nincs ingyenleves

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

reklam Itt látható ártunk és ormányunk legújabb jótéteménye, az együgyű népnek szánt ajándék a fa alá. Sikerpropaganda érkezik majd minden csatornán, lapokban, rádiókban, tévékben és az interneten is. Éljen!

A kampányt az Egyesült Reklám Konzorcium bonyolítja, amelynek tagja a Network 360 Reklámügynökség Kft. és az Affiliate Network Kft. Ezek a cégek sem tudnak elugrani az állami reklámtenderek elől. Az csak véletlen, hogy mindkét cég Rogán Antal szomszédjának Csetényi Csabának az érdekeltségébe tartozik. Hogy érthetőbb legyen: megy a pénz Rogán szomszédjának, a 888.hu-nak, a Magyar Időknek, PestiSrácoknak és mindenkinek, akiket mi tartunk el azért, hogy legyen egy jó kis propagandagépezete a Fidesznek, amin keresztül támadhatja az ellenzéket, a civileket és mindenkit, akinek az adóforintjaiból él. Így szép és így kerek a történet. Azt még nem lehet tudni, hogy hány milliárdról van szó, de mindegy is.

Más. Balog Zoltán büszkén jelentette be, hogy 54 milliárd forint pluszforrás odaítéléséről döntöttek az egyházi oktatás számára. Ezt a pénzt iskolák rendbetételére, új intézmények, illetve tanuszodák, tornatermek építésére fordítják majd. Ezen túl a jövő évre várhatóan még kiírnak egy 80 milliárdos fejlesztési keretet.

Ezt a pénzt kizárólag az egyházi iskolák kapják. Arányaiban jóval több pénzt pumpál ide a kormány, mint az állami fenntartású intézményekbe. Szintén adóforintokból. Például azoknak a szülőknek az adójából, akiknek a gyerekei olyan állami iskolába járnak, ahol nincs tornaterem, de még normális fűtés sem, a padokat, táblát, krétát pedig a szülők kénytelenek pótolni az adózott jövedelmükből.

Mindeközben tegnap beszélgettem egy idősotthon demens-részlegének vezetőjével. Önkormányzati fenntartású az intézmény – nyugi, kedves Orbán-hívek, nem az önkormányzat és nem a kormány állja a költségeket, hanem a hozzátartozók, tehát nem arról van szó, hogy az állam nyakába varrja az ember az idős rokonait -, a havi térítési díj gyógyszerekkel együtt bőven meghaladja a havi 100 ezer forintot.

Mondom, mi van. 60 idős emberre – ezek közül sok súlyosan demens – 2 élő ápoló. Kettő. Miközben sok embert etetni, itatni kell. Egy demenciában szenvedő beteg általában vagy falánk, vagy egyáltalán nem eszik, nem is iszik. Etetni kell. Kanalanként, kortyonként imádkozni bele az ételt, a folyadékot. Mert különben éhen, vagy/és szomjan hal.

A betegeket pelenkázni kell. Az ágyban fekvőket két óránként forgatni, mozgatni, tornáztatni kell. A két ápolónak. Többre nincs pénz.

Mondom, mire nincs még pénz, például a demens osztályon. Felfekvés elleni matracokra. A kialakult felefekvés kezelésénél szükséges, automatikusan, váltakozó cellákat felfújó matracok. Nem tudom, mi ennek a hivatalos neve, de nem is ez a lényeg. Egyetlen egy ilyen matrac sincs jelenleg, viszont több mozgásképtelen (tehát az ágyban önállóan megfordulni sem tudó) beteg van.

Az osztály vezetőjének hihetetlenül nagy álmai vannak. Borzasztóan szeretne egy hangrendszert. Ez konkrétan 8 darab hangfal (6 szoba+ebédlő+folyosó), hogy ne legyen olyan ingerszegény a környezet. Hogy legyen egyfajta ritmusa a napoknak, déli harangszó – ezt többször kiemelte, sok idős embernek ez hiányzik, a déli harangszó – zene. Az jót tenne a lakóknak.

Aztán kellene pár darab öblös műbőr fotel (amit könnyű takarítani), ahol az ülni képes betegek biztonságosan eltölthetnének némi időt. Jó lenne tévé is minden szobába, de az már a soha meg nem valósuló álom kategória.

Tehát. Miközben a kormány a mi pénzünket szórja két marokkal (a maradékot meg ellopják) és milliárdokkal tömik Rogán szomszédjától kezdve a saját propagandaoldalaikon keresztül a Vajna tévéig az összes saját emberüket, miközben mindenhonnan az fog a képünkbe ugrani, hogy mennyire jól élünk, az idős, beteg honfitársaink méltatlan körülmények között tengetik hátralévő éveiket és agyonhajszolt, alulfizetett ápolók igyekeznek a saját egészségük árán is pótolni azt, amire nem jut pénz.  És még ők a nagyon, de nagyon szerencsések szemben azokkal, akik nem jutnak be ilyen idősotthonba, mert nem tudják megfizetni és nincs hozzátartozójuk, aki segíthetne. Az önreklámozásra fordított milliárdokból igen sok otthont fel lehetne szerelni a szükséges dolgokkal. Igaz, abból sem G.Fodor, sem Vajna, sem Rogán, sem a szomszédja nem profitálna.

Miközben a kormány a mi adóinkból pénzeli az egyházi iskolákat, az állami fenntartású iskolák egy részében a minimális feltételek sem adottak a színvonalas oktatáshoz.

Jó lenne észben tartani mindenkinek, hogy minden ellopott forint életekben mérhető. Minden, nem a megfelelő helyre, hanem baráti zsebekbe, baráti zsebekből saját zsebbe csorgatott milliárdnak ára van és ezt az árat valakinek meg kell fizetni. Nincs ingyenleves.adomany

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.