Április 29,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Aztán jött az orbáni kisember, a Kövér Lászlóba oltott Erdösiné

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Régebben abban bíztam, hogy elfogynak egyszer a múlt rendszerből itt ragadt és agyilag beragadt önkéntes feljelentők, mert már nem jár semmi extra kedvezmény a görénykedésért. De nem, ezek soha nem fogynak el. Vagy örök életűek, mint Duncan MacLeod a Hegylakóban, vagy újratermelődnek. De itt voltak, itt vannak és itt lesznek, ameddig világ a világ. Itt vannak, leskelődnek és amint valami olyat tapasztalnak, ami szerintük sérti az éppen aktuális kormánypárt és a félistenként imádott vezér érdekeit, azon nyomban telefont ragadnak és hívják a rendőrséget.

Valami ilyen beragadt-agyú maradvány markolhatott rá a kagylóra Zuglóban is, ahol a Magyar Kétfarkú Kutya Párt öt aktivistája éppen a rommá töredezett járdát csinosította. Szokásuk szerint négy színt kombinálva tették legalább jópofává az alaphangon is ocsmány, töredezve pedig még balesetveszélyt is jelentő gyalogos közlekedőt.

De aztán jött az orbáni kisember, a Kövér Lászlóba oltott Erdösiné. Az, aki mindenkit és mindent szemmel tart, akinek van véleménye, mégpedig mindig az, amit az aktuális kormány meghirdet. Ő az, aki vágyik az iránymutatásra, mert saját velőből olyan ostoba, hogy még azt sem tudja, hogy mit tudhat. Meg kell neki mondani, hogy ő mit gondol, onnantól önjáró. Ő az, aki beleordít a fiatal aktivista arcába és savval fenyegeti, aki meg akarja ütni – olykor meg is teszi – azokat, akik más véleményen vannak, mint amit ő bemagolt. Ezek vonulnak a békamenetben, rohannak tapsolni az állami ünnepségeken, ott vannak minden lakossági fórumon. Ők azok, akik panelekben beszélnek és panelekben írnak, mert az készen hozzáférhető és nem kerül semmibe. A tőlük idegen kifejezéseket – bár nem jelentésüknek megfelelően használják, mert fogalmuk sincs a jelentésükről – ékszerként viselik és roppantul büszkék arra, hogy ilyen gördülékenyen képesek érvelni. Vagyis ők ezt hiszik.

Messziről fel lehet ismerni a kommentek között is az orbáni-kisembert. A melldöngetve üvöltő magyarságtudata még nem volt képes rávenni arra, hogy legalább alapfokon elsajátítsa az imádott anyanyelvet. Ebből eredően képtelen egy tőmondatot hibátlanul leírni, ellenben a szerinte feltétlenül tiszteletet érdemlő kifejezéseket minden körülmények között nagy kezdőbetűvel írja. Ha éppen nem kell védeni a hont sem a meneteléssel, sem kommenteléssel, akkor sem lankad az ébersége és amint rendszerellenes tevékenységet észlel, azonnal tárcsázza a hatóságot.

Mint most, Zuglóban. Ahol öt, állig fegyvertelen fiatal – és itt jegyezném meg, mennyire üdítő nem csak nyugdíjas aktivistákat látni – több vödörnyi festékkel és ecsettel felszerelkezve akarták megmerényelni a rendszert. Az orbáni kisember rárepült a mobilra, állampolgári kötelességét teljesítve haladéktalanul feljelentett. Jött is a nénó. Amit értek, mert feltételezem, hogy amennyiben bejelentés van, menniük kell. Na de hét darab rendőrt miért kell kiküldeni egy darab járdafestéshez? Ennyi felesleges rendőr van Zuglóban? Vagy annyira biztonságos az a környék, hogy egyszerűen nincs mit csinálniuk a hatóságoknak és ráérnek hetesével járkálni?

Mindenesetre ezek a rendőrök legalább jófejek voltak. Nem vitték be Kétfarkúékat kihallgatni, még csak a helyszínelő-brigádot sem rendelték ki nyomrögzíteni, hanem gyorsan felirkáltak valamit (legalább hárman) és távoztak.

De közben vajon mit élt át a feljelentő? Diszkréten a valódi nájlonból készült, kissé megsárgult, töredezésnek indult függöny mögül leskelődött? Volt nála kamera is, hogy amennyiben akcióra kerül sor, netán kijön a TEK is és leteperik a földre a veszélyes járdafestőket, akkor azt meg tudja örökíteni? Abban reménykedett, hogy a hatóság arccal a betonba döngöli az aktivistákat? Mi járhat az ilyen feljelentési kényszerben szenvedő hazafi csökött agyában? Miért jó ez neki? Mit akar elérni? Miben bízik? Ha elégszer feljelent, akkor kap egy bónusz Erzsébet-utalványt? Vagy egy fideszes-kitűzőt? Esetleg egy dedikált Orbán fotót?

Feljelentés és leskelődés között már nem marad sem ideje, sem agykapacitása arra, hogy belegondoljon: ő az egyik oka annak, hogy ilyen nyomorult lett ez az ország, amilyen. Azt pedig meg sem értené, ha mondanák is neki, hogy akkor tudna hasznára válni a társadalomnak (és még ő is boldogabb ember lenne), ha jelentgetés helyett nyakig felrántja a csehszlovák mackónacit, felveszi a dzsörzékardigánra a féltve őrzött bomberdzsekit, belelép a márkás kínai tornacipedlibe és kimegy ő is segíteni a fiataloknak. Hogy egy kicsit szebb, színesebb, vidámabb legyen ez a világ.adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.