Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A tévé előtt ültek sörrel a kézben és két böfögés között úgy hallották, hogy a pedagógusok béremelést követelnek?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,552,800 forint, még hiányzik 447,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Úgy tűnik, nem csak engem rázott meg a PISA eredmény(telenség), hanem a felelősen gondolkodó szülőket is. Ki is nyomtak magukból egy közleményt mára virradóra. Lássuk:

„A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete (MSZOE) közleménye.

Nemzeti alaptanterv újragondolásáig szüneteltetni kell a PISA mérésekben való részvételt! Nemzetközileg is lejáratják a magyar gyerekeket a frissen publikált PISA-teszt eredményei. A pedagógusok sorozatos béremelése és az iskolaigazgatók hatáskörének növelése nem emeli az oktatás színvonalát.

Miért tűrik a gyermekeik taníttatásáért alkotmányosan felelős szülők, hogy a magyar oktatási rendszer nem készíti fel a tanulókat az OECD országok többségéhez hasonló színvonalon a felnőtt életre?
Miért bíznak a szülők az iskolában, hogy ott a munkaerőpiacon eladható tudást szerezhetnek gyermekeik, ha a nemzetközi mérések eredménye ennek az ellenkezőjét mutatják?
Kik a felelősek a magyar tanulók nemzetközi kudarcáért?
Egyértelmű, hogy azok a pedagógusok a felelősek, akik nem tudják megtanítani gyermekeinket írni, olvasni, számolni a 8. évfolyam végére.
2016. a siker éve volt a pedagógusok érdekvédelmi szervezeteinek. A sorozatos béremelésektől a tanfelügyelet korlátozásáig, a KLIK megszüntetésétől az iskolaigazgatók hatáskörének növeléséig mindent elértek, amit akartak!
A szülők pedig fizetik a magántanárokat, a nyelvvizsgát, az osztálypénzt, feltöltik az iskolai alapítványokat adójuk 1 %-ával.
A Nemzeti alaptanterv felülvizsgálatáig nincs értelme az alkalmazásképes tudást mérő nemzetközi vizsgálatokban részt venni.
Ezért az MSZOE javasolja a PISA mérésekben való részvétel azonnali felfüggesztését!

Kiadó: Magyarországi Szülők Országos Egyesülete (MSZOE)” (OS)

Ez aztán igen! A magyar szülők jól megaszondták és úgy meglelték a megoldást, hogy az csak úgy füstöl! Szar a közoktatás? Az. Mit kell tenni? Nem kell mérni a tudást és akkor majd legalább nem tudjuk, mennyire szar. Hát, ha van, ami zseniális, ez garantáltan az. A strucc feltétlenül a MSZOE-hoz/hez/höz fog menni szakmai tanácsokért.

A bűnösök is megvannak, naná! A pedagógusok. Akik béremelést kaptak, minden vágyuk teljesült, mégsem tudják megtanítani a gyereket nyolc év alatt sem írni, olvasni, számolni. Pedig még a KLIK-et is feloszlatták a kedvükért és mégsem. Rohaggyanakismeg.

Miközben nem lehet, szerintem nem is kell megkerülni a rendszer felelősségét, amiért a pályaalkalmatlan pedagógusokat nem szórja ki magából, a szülők felelősségét se seperjük be a népnemzeti szőnyeg alá. Mert a gyermeknevelés nem kizárólag az iskola feladata, hanem a szülőké is. A kérdés az, mit taníthat az olyan – mérsékelten értelmes – szülő, akinek nem tűnt fel az elmúlt időszakban, hogy a pedagógusok nem béremelésért tüntettek, hanem egy modern, fejlődőképes, a jelen kor kihívásaira választ adó oktatási rendszerért. Szemben a most divatos, lassan a bibliaoktatásban kimerülő, a hittan és a mindennapi testnevelés sarokköveire alapozó jobbágyképzéssel. A kedves szülők hol voltak akkor, amikor a pedagógusok megpróbálták felhívni a figyelmet az oktatási rendszer borzalmas állapotára? A tévé előtt ültek sörrel a kézben és két böfögés között úgy hallották, hogy a pedagógusok béremelést követelnek? Pedig ők a tanítás szabadságát, tankönyvválasztékot, az oktatás modernizációját követelték, drága szülők a felháborodásban.

Azt is rosszul tudják a kedves szülők, hogy megszűnt a KLIK. Mert nem szűnt meg, hanem elszaporodott. De térjünk vissza a a végtelenül okos szülőkre, akiknek szintén komoly szerepük van abban, hogy milyen okos, széles látókörű, vitaképes fiatal válik a gyerekből. Többnyire olyan, amilyen a szülő.

A Magyar Szülők Országos Egyesülete biztosan csupa jószándékú emberből áll, de számomra például kimondottan ijesztő az a múltszázadban is gagyinak minősülő honlap, amelyen ilyen csodákat lehet lelni:honlap

Ha már amúgy is ott jártam, megnéztem, ki az elnöke az egyesületnek. Azt találtam, hogy változatlanul Keszei Sándor. Ő az, ha valaki nem emlékezne rá:

Szerintem ostoba az az ember, aki úgy akarja megoldani a problémákat, hogy hátat fordít és befogja a szemét. Az oktatás bajban van, de a baj nem az, hogy ezt valaki mérni is tudja és leírja, hanem ott, hogy így teljesítenek a gyerekek. Márpedig az biztos, hogy nem a fiatalok butultak el. És azt sem hiszem, hogy a pedagógusok hülyültek meg hirtelen. Amelyik ország diákjai jól teljesítenek, ott nagyon komoly összegeket fordít az állam az oktatásra és – figyelem, kedves honlapszerkesztő a Magyar Szülők Országos Egyesületénél – a digitális oktatásra. A magyar fiatalok éppen ezeken a területeken véreztek el. És én elhiszem, hogy az évszámok bemagolása rettentően fontos dolog, de az informatikai képzés és a technológiai fejlődés folyamatos követése szintén az. Sőt!

Meg kell újulnia a pedagógus társadalomnak is, mert bizony vannak pályaalkalmatlanok. De ez csak az oktatási rendszer átalakításával párhuzamosan lehetséges. Ameddig valamelyik kormánytag valamelyik rokonának tankönyvét kell megvásárolniauk a szülőknek, mert az a NER-kompatibilis, miközben a könyv hibás, idejétmúlt és úgy rossz, ahogy van, addig nincs miről beszélni. Üzenem a drága MSZOE-nek, hogy a pedagógusok például ezért tüntettek. És minden iskolába, de minden háztartásba is be kell vezetni az internetet, biztosítani a szükséges eszközöket annak használatához. Ameddig sok család álmodni sem mer számítógépről, nem képes fizetni az internet-előfizetést, vagy egyenesen áram sincs, mert nem tudják fizetni a rezsit, addig rohadtul nehéz lesz kimászni ebből.

Az ilyen szülői egyesületnek nevezett gittegylettel pedig soha nem is fog sikerülni. Biztosan vannak értelmes szülők is az egyesületben, de ez az elnökön nem annyira látszik. Márpedig. Kit választ elnökének egy egyesületi tagság? Nyilván a legokosabbat. És aki aktívan benne van az adott területben, mondjuk olyan szülő, akinek iskolás gyermekei vannak.

Nincs több kérdésem.adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.