Május 8,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Hajrá, Baromország! Hajrá, barmok!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 412,710 forint, még hiányzik 2,587,290 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Azt hiszem, ideje lesz megbecsülni a Mikulást. Eddig leginkább csak amerikai filmekben láttam olyat, hogy a jóságos nagyszakállú a kéményen át érkezett és nem is értettem ennek az okát, de most megvilágosodtam.

Valószínűleg az történhetett, hogy arrafelé már régebben államosították a kéményseprést. Gondolom, a SWAT kapta meg a feladatot, de azok feszt kézigránáttal óhajották tisztára pucolni a szelelőt. Az amerikaiak meg önvédelemből kitalálták, hogy mégis békésebb dolog, ha az ajándékozó-kedvű figura kotor inkább. Olcsóbb is, mert egy pohár tej és egy süti igazán nem nagy ár a karbantartásért cserébe.

Az történt, hogy ártunk és ormányunk a rezsicsökkentés, a harácsolás és a mindenbe beleugatás jegyében kivégezte a kéményseprővállalatot. Is. A feladatot az Országos Katasztrófavédelem vette át. Ott meg marhára kevés kéményseprő van, ráadásul mégsem küldhetnek mindenkinek egy sms-t, hogy üljenek át a lakók egy másik kéményre. Kotorni egyre kevesebb helyen kell, mert a gázkazán nem annyira kormol, de ellenőrizni meg kellene, mert az a kémény is meghibásodhat és a kedves lakók úgy döglenek halomra, ahogy vannak.

Első körben a kormány ritkította az ellenőrzések gyakoriságát két évre, de mivel ettől sem lett több kéményseprő, megtalálták a megoldást. Közmunkásokat képeznek át és az jó is lesz. Úgy lesz majd, hogy a közmunkás 1 hétig tanul, 3 hónapig gyakorol, megint tanul 3 hónapig elméletet, aztán kap egy OKJ-s oklevelet és hajrá! A szakemberek tiltakoznak ugyan, mert szerintük életveszélyes, amit a kormány művel, de szokás szerint senkit nem érdekel a véleményük.

Én meg azt gondolom, hogy nagyon jó ötlet szeretett kormányunk részéről ez a gyorstalpaló átképzés. Sőt! Nem szabad itt megállni, mert amúgy is állandóan léphet mindenki egyet előre, akkor most is.

Javaslom, hogy képezzenek át közmunkásokat orvossá, mert abban a szakmában is hiány van. 1 hét elméleti képzést – egy szakember megfelelő ábrán elmutogatja, hol van az ember szíve, mája, zúzája, vakbele – aztán 3 hónap műtős gyakorlat. Amelyik közmunkás a legtöbb túlélőt tudja felmutatni 3 hónap után, az kapjon egy OKJ-s doktori oklevelet és kész. Amelyik doktorjelölt túl nagy mortalitással dolgozott, az még mindig lehet szakápoló, vagy gyógyszerész.

Az OKJ-s cucc amúgy is nagy becsben tartott dolog, emlékezzünk csak Németh Lászlóné korábbi fejlesztési miniszterre, aki úgy kapta meg a tárcát, hogy szintén OKJ-s végzettsége volt. Az is igaz, hogy ő legalább nem operált és kéményt sem sepert.

Ha beválik a dolog – márpedig beválik, mert majd elmondja Lázár, meg Németh Szilárd és Kósa, Kovács Zoltán alátámasztja, Varga Mihály kiemeli, Orbán pedig aláhúzza – akkor ki kell terjeszteni az égvilágon mindenre. Legyen elég az egész országnak a 8 osztály. Vagy hat. Esetleg négy, annak van is hagyománya. Tehát négy osztály. Majd kell egy kormányhatározat, hogy lehessen 10 éves kortól is dolgozni. Ilyen formán be is lehet zárni a gimnáziumokat, egyetemeket. Az értékesebb épületeket oda kell adni Tiborcz Istvánnak, az majd csinál belőlük szállodákat.

Egyébként is felesleges annyi időt tanulással tölteni. Gondoljunk csak Mészáros Lölöre, aki egy gázszerelő szakmunkás végzettséggel az ország egyik leggazdagabb embere lett hat év leforgása alatt! Hát mi a búbánatnak a diploma, a tanulásra fecsérelt évek? Aki tehetséges, abból úgyis előtör a tálentum, mint Orbán Ráhelből, aki mindjárt diploma után egyetemi tanárként vendégszerepelt. Vagy ott van Andy Vajna, aki parókakészítőként kezdte, most pedig film-kaszinó-tévé-fánkmogul lett belőle. De gondolhatunk akár Habony Árpádra is, aki gipszfaragóból titkos kormánytanácsossá küzdötte fel magát, vagy Kósa Lajosra, aki egy darab érettségivel és a nagy eszével vitte sokra.

Az kell szerintem, hogy ezentúl mindenkinek lesz négy éve, amikor magába szívhatja a kultúrát. Aztán szigorúan fizetős minden. A tehetősebb gyerekek elvégezhetik a 3 hónapos doktorképzést, vagy 2 hónap alatt megszerezhetik a mérnöki OKJ-s diplomát. Aki nagyon tehetséges, azt meg majd a drága miniszterelnök úr kinevezi professzornak, miniszternek, vagy amire éppen igény van. Legalább nem lesz az a nagy zűrzavar, mint most, hogy össze-vissza tanul mindenki mindent. Amúgy is felesleges pénz- és időfecsérlés az egész. Az a fontos, hogy jó hazafi és jó keresztény legyen az ember, a többi meg úgyis a kormányon múlik.

Hajrá, Baromország! Hajrá, barmok!adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.