Május 5,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mit lép erre egy felelős Orbán? Megsértődik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 196,183 forint, még hiányzik 2,803,817 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Orbán Viktor, 3,3 millió magyar miniszterelnöke és kormánya bírja a kritikát. Már amennyiben azt ő gyakorolja. Amennyiben más bátorkodik rámutatni a hibákra, pláne a kormány hibáira, úgy meg tudnak sértődni, hogy az egészen rendkívüli. Ez országon belül még kezelhető, hiszen legfeljebb a propagandalapok és televíziók kötelékben támadnak a kritizálóra, a kormány minden egyes tagja elmondja napi több alkalommal, hogy mekkora szemétláda az illető személy, vagy szervezet, Soros György pénzeli, az USA áll a háttérben (ez az érv most ugrott, mióta Trumpot megválasztották az Egyesült Államok elnökének és Orbán úgy tudja, ők ketten jó cimborák lesznek), készül néhány fotó, amin a lejáratni kívánt személy gyanúsan viselkedik (eldobja az utcán a csokipapírt, bemegy egy bankba, találkozik valakivel, pisil a susnyásban). Ha szervezetről van szó, akkor Lázár János bejelenti, hogy lopnak-csalnak-hazudnak és rájuk küldi a hatóságokat.

És tényleg, rájuk küldi a hatóságokat. Kivonulás, házkutatás, minden közpénzből tömött propagandamédiában cikkek sora a feltárni vélt szabálytalanságokról és bűnügyekről, a szervezet tagjainak leleplezése – ÁVÓ-s nagypapa, zsidó ősök, személyes ismeretség Leninnel, Soros egyszer vett a szervezet vezetőjének egy fagyit – aztán nagyjából kész is van. Arról már nem jelennek meg a hírek, hogy a hatóságok semmi törvénybeütközőt nem találtak és hogy hazugság volt szinte minden vád, a többi pedig szemenszedett hülyeség. Évek óta így működik a kormány, ezt a technikát alkalmazzák mindenkivel szemben. Legalja maffiatempót.

A Nyílt Kormányzati Együttműködés Program esetében ez nem működik, miután semmi módon nincsenek kiszolgáltatva Orbánéknak. A programhoz 2012-ben csatlakozott az Orbán-kormány. Akkor sikertörténet volt a belépés, ilyeneket mondott ugyanez a kormány:

„Célunk egy átlátható és nyílt, a nemzeti vagyont és a közpénzeket felelősen kezelő, elszámoltatható kormányzat és közigazgatás megteremtése. Mivel a jó és nyílt kormányzás alapvető feltétele a társadalom aktív részvétele a döntések előkészítésében és megvalósításában, így az akcióterv kidolgozása során és a későbbiekben is törekszünk a társadalom és a civil szervezetek minél szélesebb körű bevonására.”

Na, mostmár ezek a célok ugrottak. Miután – szokás szerint – Orbánék totál mást csinálnak, mint amit mondanak, az történt, ami szokott. A melldöngető orbitális nagy hazudozás után titkosítani kezdtek mindent, ami csak kínos lehet a kormányra, egyes – kormányhoz közel álló rokon, szomszéd, szerető – személyekre. A nemzeti vagyont kiárusították maguk között, a közpénzeket magánvagyonként kezelik. A társadalmat soha nem engedték sem a döntések, sem semmi közelébe, ezzel szemben igyekeznek a végletekig megosztani és egymás ellen fordítani a társadalmi csoportokat.

A civil szervezeteket tényszerűen, a cikk elején részletezett módszerekkel támadják és gyengítik, lehetőség szerint tönkre is teszik. A szakmai szervezeteket szintén. Aztán létrehoznak mesterséges, a kormány által kiválasztott, közpénzből fenntartott, irányítható és teljes mértékben a kormány akarata szerint működő civil és szamai szervezeteknek nevezett valamiket, párhuzamosan elkezdik következetesen álcivil és álszakmai szervezeteknek nevezni a többit.

Ezt csinálják évek óta. A Nyílt Kormányzati Együttműködés Program pedig kritizálni merte Magyarországnak, pontosabban az Orbán-kormánynak, még pontosabban az Orbán nevűnek azt a gyakorlatát, hogy hazudik, mint a vízfolyás, korrupt, mint a hétszentség és diktatúrát építget. Ráadásul nyilvánosságra hozták azoknak a magyarországi szervezeteknek a kritikáit és elemzéseit, amelyek Magyarországon csak korlátozott módon juthatnak nyilvánosságra és a propagandagépezet azonnal elkezdi lejáratni őket.

Mit lép erre egy felelős Orbán? Megsértődik (természetesen) és kilép a programból. Másodikként. Eddig kizárólag Putyin Oroszországa lépett ki, most pedig Orbán Magyarországa. Az időpont nem véletlen, ugyanis komoly esély volt arra, hogy maga a szervezet zárja ki az országot – Törökország és Azerbajdzsán után harmadikként -, miután semmit nem tartottunk be az irányelvekből, ezzel szemben mindennek az ellenkezőjét csináltuk, mint amit vállaltunk. Plusz ok a megsértődésre, hogy a kormányzati hazugságokat nem voltak hajlandóak megkérdőjelezhetetlen tényként kezelni, miután nem azt tapasztalták.kilep

Az van, hogy nincs semmi meglepetés. Orbán nem bírja a kritikát, az ellentmondást és a valóságot sem viseli jól. A maga párhuzamos valóságát akarja letuszkolni mindenki torkán. Korruptéknak nem az a fontos, hogy korrekt, átlátható kormányzásban gondolkodjanak, hanem az, hogy mindenki így nyilatkozzon. Aki erre nem hajlandó, pláne ha a valóságról számol be, azt ki kell irtani – ez esetben nem lehetséges – , vagy ki kell lépni belőle. A néhány – hat év alatt milliárdos vagyont összeharácsoló – család és az Orbán-rendszer fennmaradásában és korlátlan hatalmában érdekelt pár tízezer família, akik hasznot húznak a rezsimből, ezért foggal-körömmel hatalmon akarják tartani azt, továbbra is éli világát.

Nekünk marad a titkosított lopások egyre magasodó hegye, a magánzsebekbe lapátolt közvagyon, a fejlődni képtelen, ezzel szemben viharos tempóban élhetetlenné váló ország, a sértődős, lopós, törvények felett álló, de legalább a végtelenségig pofátlan kormány és az immár nyíltan meghirdetett új törvény: az Omerta.

Egyszer – remélem, hamarosan – megtöri valaki a csendet. El fog jönni a pillanat, amikor mindenkinek el kell számolnia a tetteivel. Akkor nem egy nemzetközi szervezet fog számonkérni, hanem a társadalom. Márpedig egy országból nem egyszerű kilépni – lelépni sem -, még az Orbán nevű embernek és közvetlen tányérnyalóinak sem. Bizony.adomany

 

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.