Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem vagyunk hülyék, és kurvára utáljuk, amikor egy ilyen buta megélhetési senkiházi akar kioktatni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A kollektív és folyamatos néphülyítés fonalát vegyük fel újra, kedves híveim a Rezsiszilárdok súlya alatt nyögő elbutulásban és nyomorúságban. Mivel Kósa Willy Lala ma nem volt bevethető állapotban, nem maradt mást hátra mint a nemzet szellemi díjbirkozóját beszalajtani a Vasárnapi Újságba. Oda, ahonnan péntek reggelente felcsendül az igehirdetés.

Szóval a Kossuth rádióban (hacsak nem szalagról szólt a néphez Németh Szilárd) a Fidesz alelnöke belekapaszkodott a demagógia és a populizmus vadházasságának vadhajtásaiba és szónokolt a na, kiről? Hát a nyugdíjasokról, meg arról, amihez mindennél jobban ért: a rezsicsökkentésről. Azt mondta a nagyon szilárdan primitív emberformájú, hogy a nyugdíjasokat érinti leginkább a rezsicsökkentés, hiszen az ő életüket nem befolyásolja közvetlenül a fizetésemelés, sem a családosoknak járó adócsökkentés.

Azt figyeld meg, magyar nemzet, mit mond a Szilárd: a visszajelzések szerint már az első rezsicsökkentés is jelentősen érintette a nyugdíjasok pénztárcáját, hiszen azt követően olyan dolgokat tudtak megvásárolni, amiket előtte nem. Na, van még valaki aki ebben a mélyen szántó, magasan szárnyaló intellektuális dimenzióban követni tudja ezt a tenyerestalpas zsenit? És még nem volt vége: azért is fontos, hogy a rezsicsökkentést megvédjék, mert a szolgáltatók mindent megtesznek, hogy „kizsebeljék” a lakosságot. Hozzátette, a kormány célja, hogy a rezsicsökkentés – egész Európában egyedülálló módon – folytatódjon.

Hát szerintem az elvtárs rátapintott a lényegre. Többszörösen is. Hogy tudniillik Európában egyedülálló módon folytatódik a palimadarak beetetése (bár ha jól tévedek már a szomszédos Romániában is ezzel kampányolnak a tanulékony magyar testvérek). Miután november közepén bizonyos Seszták Miklós dörzsölt, korrupt zugügyvéd, főállásban valamilyenminiszter elböffentette magát, hogy ha az energiaárak stagnálnak vagy kedvezően változnak, akkor lesz lehetőség a rezsicsökkentés folytatására (!), miután pénteki liturgiájában a másfél élőisten kilátásba helyezte az újabb rezsicsöki-háborút az Európai Bizottság ellen (mert nehogy már ki kelljen véreztetni a hatósági energiaárakat), vasárnap örömére a rezsifelelős is nekiveselkedett a nyugdíjasokkal kombinált rezsicsökkentés fölött hörögni és óbégatni. Hogy a szolgáltatók. Az, Szilárd, a szolgáltatok a kőgecik, hát persze. Ti meg csökkentitek tovább a rezsit, b*zmeg úgy, hogy egyébként is csökken a világpiaci ára a csökkentenivalónak. Normális helyeken, ebből nem csinál propagandát egy kormány, és nem próbálja zsinórban a harmadik választást megnyerni ezzel az átveréssel.

De ha már olyan okos vagy, Szilárd, mint két Kósa Lajos, kérdezek én valamit. Aztán az mégis hogy lehet, hogy Varsóban, Prágában és Bécsben is olcsóbb a rezsi, mint Budapesten? Vegyük egy 85 nm-es lakás havi rezsiköltségét (elektromos áram, gáz-, víz- és szemétdíj), amely így alakul ebben az eszmei pillanatban a régióbanBudapest 45,801.64 Ft.-, Prága 45,047.66 Ft.- (-1,67%), Varsó 43,575.18 Ft.- (-5,11%), Pozsony 52,544.93 Ft.- (+12,83%), Bécs 45,702.13 Ft.- (-0,22%).

Vágod, Szilus? Zárójelben egyébként azt látod, hogy Budapest – Pozsonyt leszámítva – mennyivel drágább hely rezsiügyben, mióta ti a nyugdíjasok kedvéért, a nyugdíjasok szavazataira ácsingózva csökkentitek a rezsit. Csak azért kérdezem, hogy vágod-e, mert ezek az országok gazdaságilag úgy leköröztek minket, hogy bottal üthetjük a nyomukat, nekem úgy tűnne logikusnak, hogy miután ők meg sem próbálkoztak ezzel az Európában egyedülálló módszerrel, akkor ott kurvára drágább kellene legyen a rezsi. De amint látod, nagypofájú Szilárd, egyáltalán nem drágább, hanem milyen? Olcsóbb. Mennyire normális ez szerinted, nagyokos?

Mi lenne, ha a lábszagú, hazug propaganda helyett egyszer legalább férfiasan kitennétek a lapjaitokat az asztalra és elmesélnétek, hogy mekkora üzletet kötöttetek a MET-tel, és mivel a MET-csoport talicskázza kifele a pénzt az országból, a büdös életben nem lesz itt olcsóbb a rezsi. A nyugdíjasok háta mögé bújás szégyentelen húzása helyett miért nem meséled el, Szilárd, hogy volt az, amikor az állam (akik ti vagytok, a szájbatekert pártállam) megbízta az állami MVMP-t azzal, hogy a stratégiai gáztárolókból adjon el kötött áron gázt?

Miért nem esik szó soha arról, hogy ezt a gázt pótolandó kapta meg az E.ON és az MVM a HAG-vezeték (vagyis az osztrák-magyar határon átmenő gázvezeték) 2/3-ának használatát? Akkor mondom én – ITT egy fasza tanulmány az egész mocskos korrupt üzletről, ebből szemléztem -, hogy az osztrák határon az MVMP (az MVM leányvállalata) átvette a gázt a METI-től (MET International AG), és az államtól rendeleti úton kapott jogosultságával áthozta a HAG gázvezetéken, majd a magyar oldalon az MVMP ugyanannyiért, amennyiért megvette a METI-től a földgázt, eladta a MET Magyarországnak. A MET ezek után pedig szabadon rendelkezett az így visszavásárolt gázzal, bárhol értékesíthette. Vagyis, lényegében, a MET vállalat csoport használta verseny nélkül a HAG vezetéket.

Igaz, hogy ez csak a gázra vonatkozik, de azért tettem ide, mert soha senki nem fog 130 oldalt elolvasni azért, hogy megtudja, hogy miközben ti a rezsicsökkentés fénykardjával hadonásztok, és a de facto nem létező csökkentést védelmezitek (én már annak is örülnék, ha nem csökkentenétek, nem védenétek meg nagy pofával, csak simán kevesebbet fizetnénk), a Garancsi-félék milliárdokkal gazdagodnak Orbán Viktor akaratából.

Elhiszem, hogy mindent meg fogtok tenni a hatósági energiárak megtartásáért, mert még a végén kevesebbet kellene fizetnie a nagyon hülyének nézett magyar fogyasztónak. Hiába csökken évek óta az olaj, gáz világpiaci ára, a lakossági ár nem követte ezt a tendenciát. Miért? Lásd fent. Hasonló okokból nem lesz olcsóbb az üzemanyag sem, de legalább drágább lesz. Mert a trilliárd beépített adóval küzd a kormány az árcsökkenés ellen. Hogy aztán Szilárd őprimitív csicskasága verhesse a mellét, hogy már nem 2, de talán 5 kiló csirkefarhát is kijön a kib*szott rezsicsökkentésből.

Az energiaárak ott csökkennek érezhetően, ahol a kormány nem propagandára használja a világpiacon egyébként is csökkenő árakat. És ahol nem közbeékelt szereplők fölözik le vastagon azt a hasznot, ami valódi csökkenést jelenthetne a végső fogyasztóknál.  Szerintem szállj le a nyugdíjasokról, Rezsiszilárd! Nincs annyi hatóság, amennyi csak negyedannyira kizsebelné ezt a rohadt országot nyugdíjasokkal együtt, mint ti. Amihez hozzányúltok, amit ti megvédtek, annak reszeltek (lásd, a hús ÁFA-jának csökkentése után elszabadult árakat, vagy a valószínűleg semmit meg nem oldó béremelés szemfényvesztését). Ha a rezsimet (hehe) átszövő korrupció ellen csak feleannyira harcolnátok, mint ezért a mindenkire nézve megalázó rezsicsökkentésért, már egy fokkal jobb hely lenne ez itt.

Nem vagyunk hülyék, és kurvára utáljuk, amikor egy ilyen segghülye megélhetési senkiházi ki akar oktatni. Majd ha a világrekorder 27%-os ÁFA-t sikerült érdemben csökkenteni, nem csak Rogán hőre táguló ingatlanának és Szijjártó fűtött medencéjénekek rezsijét, akkor gyere a hülyeségeiddel, Rezsiszilárd! Addig inkább maradj csendben, mert kilóg az összes lóláb a segged alól.

adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.