Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Mibű, Rogán, mibű?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Gondolom, abban nincs vita köztünk, hogy Rogán Vállalhatatlan Antal a maffiatempóban ügyködő kormány igazmondó juhásza. A barterezés, zacizás, az ártatlan baráti kávézás, helikopterek és luxustáskák, kenőpénzes zacskók, áron alul eladott önkormányzati ingatlanok, tehetséges üzletasszonyfeleség, csilliárdos, örökölt és felújított nyaralók, valamint a rinocéroszt megszégyenítő vastagbőr és korruptság félistene, aki hivatalosan bevallott, bruttó 1,1 milliós fizetésének sokszorosát bassza el egységnyi idő alatt, legutóbb a zaciban vásárolt többszázezres-milliós táska ügyében nézte félkreténnek az országot.

Ezt a videót már mindenki látta, de induljunk ki ebből:

A költői mondanivaló: mindenki gondoljon, amit akar Rogán – rosszindulatú pletykák szerint – 700 ezer forint értékű táskájáról, találgassa, hogy mennyibe került, amíg rosszul lesz, de ha olyan nagyon érdekli a pofátlan újságírót, akkor annyit elárul nagylelkűen, hogy egyébként a BÁV-ban vette.

A közérdekű korrupciós ügyeiről ismert és elismert Szakonyfalu hírhedt szülötte, akinek minden hazugsága egyre csak növeli a miniszterek elnökének belé vetett bizodalmát, akinek egyetlen küldetése, hogy Orbán Viktort az idők végezetéig hatalomban tartsa, első ránézésre hazudott egy öblöset. Nem, ennek már régen nincs hírértéke, viszont aki megint azzal akar bevágódni nálam, hogy a Tonio dobott egy gumicsontot a sivalkodó ballibsiknek, hogy ki a fenét érdekel, hogy milyen táskája van főpropagandának és mennyibe kerül, azt ünnepélyesen megkérem, hogy ne zsibassza az agyamat.

Szóval itt az életszagú história dióhéjban: a 24.hu rákérdez a BÁV-nál, hogy mi a helyzet az általul eladásra kínált luxustáskák ügyében? A BÁV-nál nem tudnak arról, hogy ők táskákat zálogosítanának. A lap felhívja a központi műtárgy-felvevőhelyet is, ahol azt mondják, „táskákkal soha nem foglalkoztak, ruhaneműkkel is alsó hangon 10 éve már nem”.

Ezek után küldött a BÁV Zrt. egy közleményt, amely szerint az Aukciósház és a normál zálogfiókok nem foglalkoznak táskákkal, de a BÁV VIP-fiókjában egyedi konstrukciókat kínál, amelyben – egyedi elbírálás alapján – sokféle nagyobb értéket képviselő tárgyra, így értékes táskára is helyeznek ki kölcsönt, és adott esetben értékesítik azokat.

Az egy dolog, hogy a BÁV VIP-nek és egyedi konstrukcióknak nyoma sincs, de legalább a propaganda kabinet megint bevágta a durcát. A 24.hu ugyanis megpróbálta megérdeklődni Rogán minisztériumától – amely az utóbbi időben Rogán büdös magánéleti lírájának tisztára mosójává és fenyegetésügyi hadosztállyá lépett elő -, hogy mi újság van a BÁV-hazugság ügyében (nem ők fogalmaztak így) és jelezték, hogy 13:30-kor kikerül a vonatkozó cikkük, addig szívesekedjenek válaszra méltatni az adófizetőket jogosan érdeklő kérdéseket.

Miután Rogánék b*sztak válaszolni (cserében a BÁV megküldte a fenti egyedi konstrukciókról szóló magyarázkodó közleményt), tegnap este befutott a sértődött propaganda:

Őszintén sajnáljuk, hogy nem várta meg válaszunkat,így megkímélte volna magát több kellemetlen tévedéstől is, a 24.hu szerkesztőségét pedig a helyreigazítástól.

 

24.hu: Köszönöm szépen a levelét. Sajnos a kérdéseimre adott válaszok nem jöttek át a levéllel, megteszi, hogy elküldi újra?

 

Propaganda: Mivel nem várta meg a válaszunkat és anélkül közölte a cikkét, azt a továbbiakban a jogi képviselőnk intézi Önökkel.

Franc tudja, hogy mi köze egy egész államilag fenntartott apparátusnak Rogán helikopterezéséhez, rongyrázásához, nyaralójához, folyamatos hazugságaihoz, és egyáltalán mi ez a sokadszorra penetráns fenyegetőzés, de a – szokás szerint nagyvonalúan legyintő – nemzeti honvédő alakulatnak elmagyarázom, hogy mi itt a probléma. Már megint.

Azon túl, hogy a BÁV a magyar államot foglyul ejtő NER egyik oszlopos tagja, és ilyen értelemben jó okom van azt hinni, hogy kicsit későn kaptak észbe, hogy még véletlenül sem szabad igazat mondaniuk, mert akkor beég a notórius hazudozó, azért mennyire életszerű, hogy a milliárdok árnyékában sunnyogó gerinctelenség zaciból vásárolja a használt cuccait? Túl azon, hogy aukciós- és zálogházak, ilyen-olyan cégek és intézmények politikai utasításra csinálnak hülyét magukból és a közvéleményből, hogy az elvetemült Rogán-félék aktuális hazugágainak függvényében gondolják újra a valóságot, de hogy ez a tapló ilyen büntetlenül nézzen hülyének mindenkit, abban van valami perverz nyomorúság.

Értem, hogy Portik kenőpénzének elég volt egy rohadt nejlonzacskó, és már arra sem emlékszik a kollektív memória, de hogy ez az egész Fidesz-kormány, az egész rendszer a folyamatos botrányokra és hazugságokra épüljön, az többszörösen elkeserítő. Hogy vannak emberek, akik még mindig bagatellizálni akarják Rogán Antal személyét és viselt dolgait, számomra egyenesen hihetetlen. Ez a sztori nem egy szájbatekert táskáról szól, hanem arról, hogy mivé változtatta az államba kódolt korrupt agresszió ezt az országot. A kiszámíthatóan torzított, kisebb-nagyobb, de állandó gazemberségekkel díszített valóságot.

Ez az ember hosszú idő óta kizárólag a botrányai kapcsán áll a figyelem középpontjában, ez az ember állítólag azért él és mozog és tapos a nyakunkon, hogy választást nyerjen a pártnak, de egy nyomorék táskavásárlással kapcsolatban sem képes megnyugtató válaszokat adni, hanem tátott szájjal rohangál a willy-erdőben, majd amikor lebukik, azonnal fenyegetőzni kezd.

Nem, nincs közünk Rogán Antal jövedelméhez, amely után tisztességesen adózik, hogy abból hány tartós tejet és hány Guccit vásárol. De itt a hivatalosan bevallott vagyonának többszöröse megy el táskákra, nyaralófelújításra, helikopterezésre, gátlástalan urizálásra. Most meg azt próbálja beadni, hogy Cecíliával kézenfogva róják az utakat, amíg szembejön egy zaci, ahol olcsón dobják utána a táskákat. Nem hiszem,  hogy kötelességünk lenne elhinni, hogy az alsó hangon 700 ezres táskát 50 ezerért dobták utána csak azért, mert a BÁV-tól vette. Jó, hogy nem az Ecseri piacon, vagy a Vaterán.

Az a minimum lenne egy normális helyen, hogy ha egy minisztert hetente hazugságon kapnak, aki milliókkal-milliárdokkal hozható összefüggésbe úgy, hogy annak a töredékét sem keresi meg hivatalosan, legalább egy táskavásárlás ügyében ne hazudjon. Az egy dolog, hogy a bírósági ügyeinek se vége se hossza nem lehetne, ha ez itt nem egy maffiaállam lenne, de így is végtelenül egyszerű a történet: van nyoma a vásárlásnak, vagy nincs? Egy ilyen értékű vásárlásnak kötelezően nyoma kell legyen a vagyonnyilatkozatban. Minden más, minden fenyegetés mellébeszélés, valamint újabb veretes hazugság.

Szóval a félvállról beszélő, nyegle vigyorgáson és a lekezelő fenyegetésen túl az van, hogy senki nem az irigység okán zavarja szegény Rogánt a táskája miatt, hanem mert hatszáz éve közpénzből él és hetente elkölti a havi fizetését, vagy annak többszörösét. Nem rosszindulatból, nem beteges kíváncsiságból, hanem jogosan vetődik fel a kérdés: mibű, Rogán, mibű? Az eddigiek alapján mostmár csak az érdekelne, hogy mikor kurvaanyázza le a nagyérdeműt. Érzésem szerint már nem állunk távol ettől.

adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.