Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem is értem, hogy az a tizenkét nyugdíjas, aki hőbörög és sértőnek tartja az emelést, melyik országban él

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szeretném mindenkivel megosztani az országos boldogságot.

„A Budavári Palota Szent István-terme egyik eredeti textiljének részlete 2016. december 2-án. A Budavári Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft. által kiírt nyílt közbeszerzés keretében a pécsi Rovitex Hungária Kft. rekonstruálja az eredeti textileket”. (MTI)

MTI Fotó: Illyés Tibor

MTI Fotó: Illyés Tibor

A kárpit rekonstrukciójára nyílt közbeszerzést írtak ki, pontosan a falikárpit, a függöny és a bútorkárpit felújítására. A tendert egy pécsi cég nyerte, az eredetileg becsült 270 millió forint helyett 362 millióért. Magát a munkát nem a győztes végzi, merthogy a függönyöket egy német alvállalkozó gyártja le, ugyanis speciális berendezések szükségesek hozzá. A Szent István-terembe nem költözik be a miniszterek elnöke (a mostani tudásunk alapján), hanem kiállítóterem lesz. A terem teljes felújítását most 800 millió forint körüli összegre becsülik. Feltétlenül megéri, de kíváncsi leszek rá, hogyan fognak bejutni az érdeklődők (akiknek a belépőjegy árából fog megtérülni ez a 800 millió forint a remények szerint), tekintettel arra, hogy Orbán Viktor is arrafelé fog lébecolni és neki sem kell a szomszédba mennie egy kis paranoiáért. A Cinege utca, az Orbán nevű rezidenciájával évek óta kiemelten, tekesen védett területnek minősül ugyanis.

Nem ezzel függ össze, csak annyiban, hogy legalább akkora ok az örömre, mint a falikárpit:

A Fidesz országgyűlési frakciója üdvözli a kormány 1,6 százalékos nyugdíjemelési döntését – közölte a képviselőcsoport szóvivője pénteken Debrecenben, sajtótájékoztatón.

Halász János szerint ez a lépés is jelzi, hogy a nyugdíjasok számíthatnak a kormányra, ellentétben a szocialista-szabad demokrata időszakkal, amikor egyhavi nyugdíjat elvettek az emberektől és elértéktelenítették a nyugdíjakat.
A politikus megemlítette, hogy január elsejétől csökken az alapvető élelmiszerek áfája, ami szintén segíti a nyugdíjasokat.
A friss tej, a tojás és a baromfihús áfájának a csökkentésével több tízezer forintot spórolhatnak meg az emberek évente – tette hozzá.
Halász János üdvözölte azt a kormányzati döntést is, hogy minden nyugdíjas tízezer forint értékű Erzsébet-utalványt is kap, amit a járási hivatalok dolgozói igyekeznek még karácsony előtt eljuttatni a kétmillió nyugdíjashoz, de december 31-ig bizonyosan mindenki meg fogja kapni az utalványt.
Frakciótársa, Pósán László hozzátette: 2011 és 2015 között átlagosan 21 százalékkal nőttek a nyugdíjak, ami azt jelenti, hogy a polgári kormány visszaadta az egyhavi nyugdíjat, amit a szocialista-liberális hatalom elvett.
Ebben az időszakban ugyanis 8,6 százalékkal javult a nyugdíjak vásárlóértéke, ami egy havi átlagnyugdíjnak felel meg – magyarázta.
Pósán László felhívta a figyelmet, hogy a korábbi időszakkal ellentétben 2011-től a nyugdíjemelés mértéke mindig meghaladta az inflációt, ez így lesz jövőre is.
A hat évre szóló bérmegállapodás kapcsán pedig elmondta: 2002 és 2010 között, nyolc év alatt az akkori kormányok összesen 23.500 forinttal emelték a minimálbért, míg a polgári kormány 65.500 forintos minimálbér-emelést hajtott végre”. (MTI)

Nem is értem, hogy az a tizenkét nyugdíjas, aki hőbörög és sértőnek tartja az emelést, melyik országban él. Mert itt minden teljesen rendben van, a nyugdíjak vásárlóértéke az egekben, a minimálbér pláne. Amit a szocialista-liberális hatalom elvett (remélem, jól figyeli mindenki az új jelzőt), azt a polgári Orbán Viktor visszaadta, sőt, mi több és plánehogy. Tessék szépen örülni, mert visszakapta mindenki amit a gazok elraboltak, arról nem beszélve, hogy olcsóbb lesz a tojás. Meg a friss tej, egyenesen a tehénből.

Öröm van, boldogság, élet és színvonal, csecse kárpit, a miniszterek a zaciból vesznek ridikült, gázszerelők és parókakészítők pedig szórakoztatják a tévénézőket.

Kánaán van? Az hát!adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.