Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Mert én vagyok a geci

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mindjárt karácsony, egyszer élünk, Orbán Viktor jó ember, tiszteljük az időseket, mindenki léphet egyet előre, már lehagytuk Bangladesht is, mulassunk, az úr a pokolban is úr. Így, ömlesztve.

Minden nyugdíjas kap 10 ezer forintos Erzsébet utalványt. Ha örülök, akkor geci vagyok, mert az is kap akinek 50 ezer a nyugdíja és az is, akinek 300 ezer. Ha nem örülök, akkor geci vagyok, mert semminek nem tudok örülni, pedig mi mindent megtesz a kormány a boldogságomért. Ha azt mondom, töröljék ki a hátsójukat az utalvánnyal, amikor ennek a sokszorosát teszi zsebre Vajna András, Mészáros Lölö, Garancsi, Tiborcz Sajátláb és társaik, akkor geci vagyok, mert miért kell demagógnak lenni.

Ha azt mondom, egyék meg az utalványukat, mert azért adják, hogy eszébe se jusson tüntetni, elégedetlenkedni a nyugdíjasoknak, akkor rosszat akarok és paranoiás vagyok. Ha azt mondom, hogy kenjék a hajukra a kurva utalványukat, amikor sérült, beteg, idős, magatehetetlen emberektől megvonják a járadékot, nyomorúságos vegetálásra kényszerítve ezeket az embereket, akkor geci vagyok, mert csak.

Ha azt mondom, hogy tartsák meg az utalványukat és inkább az áfát csökkentsék az élelmiszerek esetében, akkor geci vagyok, mert nem tudok örülni a nyugdíjasok örömének. Ha azt mondom, hogy dugják fel maguknak az utalványukat, mert ennek a sokszorosát veszik el minden magyar embertől akkor, amikor túlárazott stadionokra szórják el a pénzt, egyfelől kilopva a költség felét, másfelől egy senki által nem használt, viszont minden hónapban komoly költségeket felemésztő létesítménybe ölve a fejlesztési forrásokat, akkor geci vagyok, mert nem látom a fejlődést.

Ha azt mondom, hogy tartsák meg az utalványukat, a fizetésüket ajánlják fel jótékony célra és éljenek meg a 10 ezer forintból legalább egy hétig, akkor geci vagyok és még irigy is. Ha azt mondom, hogy ezzel a tízezer forintos utalvánnyal vásárolja meg a Fidesz a nyugdíjasok szavazatát, amihez a választás előtt még majd hozzácsapnak egy jelentősebb nyugdíjemelést – mert várhatóan az infláció magasabb lesz, mint a mostani emelés és azt jövőre törvényileg is pótolni kell és a következő emeléssel összeadva az már szépen fog festeni – amihez hozzácsapnak két kiló száraztésztát, akkor geci vagyok és rosszindulatú is.

Ha azt mondom, hogy határtalanul demagóg, ócska, populista trükk ez az utalvány, éppen olyan parasztvakítás, mint a rezsicsökkentés volt, akkor én vagyok a geci, mert csupa jószándék és tisztelet a drága miniszterelnök úr, akinek egészségére a marhapörköltet, megérdemli.

Ha azt mondom, hogy menjenek a francba az utalványukkal, mert idős, beteg emberek fognak ezen a télen is megfagyni a saját otthonaikban, mert nem jutnak megfelelő ellátáshoz, mert nem tudják megfizetni még az önkormányzati idősotthoni ellátást sem és mert ételre, tüzelőre sem elég a nyugdíjuk, nemhogy gyógyszerre és házigondozásra, akkor én vagyok a geci, mert nem látom a jó szándékot.

Ha azt mondom, hogy megint hülyének van nézve egy egész ország (tudom, germanizmus, na és akkor mi van?), hogy azt a pénzt megint máshonnan veszik el, hogy nem jó, nem jó és nem jó ez az egész, akkor megint én vagyok a geci.

Ha azt mondom, hogy Orbán most akarja megvenni a nyugdíjasok szavazatát, hogy az unokáik talpa alól kihúzhassa azt a keveset, amit még nem lopott szét ez a rablóbanda, akkor én vagyok a geci, mert én vagyok a geci.

Ha azt mondom, hogy a nyugdíjasokkal akarja megerősíteni a hatalmát, a nyomorult 10 ezer forinttal akarja kifizetni az évek óta csirkefarháton élők nélkülözését, így akarja megváltani az éhhalálra ítélt rokkantak fájdalmát, mentesíteni magát attól a gondolattól, hogy sem a rokkantaknak, sem a közmunkásoknak, sem a minimálbéreseknek nem lesz annyi nyugdíja sem, amiből életben tudnának maradni, akkor én vagyok a geci.

Ha azt mondom, hogy ezzel a tízezer forintos utalvánnyal visszalök egy keveset az eltapsolt nyugdíjmegtakarítások helyett, hogy ezzel a pénzzel fizeti ki a gyerek hiányát, a más országban felnövő unoka évenkénti ölelését, akkor én vagyok a geci. Mert én vagyok a geci, a demagóg, a rosszindulatú, gonosz, aljas és hazug. Aha.

És amikor azt gondolom, hogy már biztosan leértünk az aljára, akkor kiderül, hogy nem. Még most sem. Akkor a Fidesz kiad egy sajtóközleményt, amelyben megköszöni Orbán Viktornak a végtelen jóságát. A Fidesz. Orbán Viktornak. fid

adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.