Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


És egyáltalán nem érzik gusztustalannak, amit művelnek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tudom, hogy ennél sokkal fontosabb fennforgások hasogatják szét ezt az …áldott hétfői napot – kezdve a Szerbiában is kötelező érvényű miniszterelnöki migránsozástól, Gyárfás Tamás kutyába lemenő kapaszkodásán keresztül a MÚSZ bársonyszékébe, és befejezve mondjuk a Buda-Cash brókergazemberségből felhalmozott vagyon Mészáros Lölö zsebei felé irányításával -, ám nekem beragadt két tegnapi felvétel, amitől hangos öklendezhetnékem támadt.

Mielőtt végleg a feledés homályába merülnének, csacsogjunk néhány szót róluk, ideteszem:

Vajna Tímea (33), a szépségverseny tulajdonos-producere a Miss Universe Hungary döntőjének közvetítése előtt a TV2 stúdiójában (Fotó: Balogh Zoltán/MTI)

Vajna Tímea (33), a szépségverseny tulajdonos-producere a Miss Universe Hungary döntőjének közvetítése előtt a TV2 stúdiójában (Fotó: Balogh Zoltán/MTI)

Vajna András György (72), a magyar filmipar megújításáért felelős kormánybiztos a Miss Universe Hungary döntőjének közvetítése előtt a saját csatornája, a TV2 stúdiójában (Fotó: Balogh Zoltán/MTI)

Vajna András György (72), a magyar filmipar megújításáért felelős kormánybiztos a Miss Universe Hungary döntőjének közvetítése előtt a saját csatornája, a TV2 stúdiójában (Fotó: Balogh Zoltán/MTI)

Rohadjak meg, ha Rogán Barter Csecsílián és Helikopter Antonión kívül van még olyan mérhetetlenül pofátlan és irritáló celebházaspár ebben az országban, akiknek a puszta létezése ugyanannyira kiveri a toleráns és béketűrő személyiségem minden biztosítékát, mint ez a groteszk Vajna família. És nem elég, hogy vannak, hanem folyamatosan tolják bele magukat az arcomba. Valahányszor meglátom őket – és az MTI, mint a szerkesztői szabadság fellegvára gondoskodik is bőven arról, hogy ez így legyen – minden békés, úriemberi tempót kénytelen vagyok sutba vágni. Nem tudok finoman, cizelláltan, koherens érveket egymás mellé rakosgatni és árnyalt mélylélektani elemzéseket végezni, hanem egyszerűen eldobom az agyam.

Nem bírom felfogni, sem feldolgozni, hogy a regnáló kormány közpénzzabáló srómanjait, adóelkerülő okleveles haramiáit és feltörekvő csatolmányaikat a közpénzből működő állami hírügynökség milyen alapon hordozza körbe úgy, hogy közben nem hajlandó beszámolni korrupt miniszterek korrupt ügyleteiről?

Mindegy is, itt van nekünk Vajna Tímea családi vállalkozása (a nevetségességbe fulladt fánkbiznisz mellett) a Miss Universe Hungary, amely Vajna András közpénzen vásárolt szennycsatornájában vendégszerepelt tegnap este. Aki nem tudná, miről is van szó:

via TV2

via TV2

Ez az a sikeres és magas színvonalú produkció, amelyet korábban csak interneten lehetett követni, aztán amikor a szárba szökkent feudalizmus virágba is borult, a jobbágyok vettek Vajna adóelkerülő-parókakészítő kaszinócsászárnak egy tévét, ahol a magyar médiatörténet leggennyesebb politikai karaktergyilkosságait forgatják és ahol – járulékos haszonként – a teljesen átlagos készségekkel felszerelt, ellenben folyamatos feltűnési vizsketegségben szenvedő felesége kedvére rázhatja a seggét.

Ez az a zsé kategóriás műsor is egy végtelen lista egyik apró tétele. Amely műsor – állítólag 150 millióért akarták legyártani, de Vajna a szívéhez kapott, így lehet, hogy kijött 140-ből, mert elvégre egyszer élünk, vagy mi a franc – biztosan nem jöhetett volna létre, ha nincs ennyi érdektelen, ájult apátiában szenvedő, megvezethető ember ebben a pátriában.

Miközben a hajléktalanokba két lábbal taposó, penetránsan visszataszító riportokkal és politikusok rövidgatyáiban turkáló leleplezésekkel mérgezik az emberek agyát, András bácsi kanálisában Tímea csillog-villog, belevág mindenki más szavába, hamis, betanult, modorosan elviselhetetlen, két mondatot koherensen összekötni nem tudó egzaltáltsággal játssza a NER nagyasszonyát a színpadon. Egy szépségversenynek silány, nézhetetlen fos műsorban, amelyért a TV2-nek százmilliókat kellett pengetni. Amibe belenézel, és rájössz – a lányok némelyikének kétségtelen szépségén túl -, hogy annyira ciki, hogy a te pofádról ég le a bőr. Vagyis az enyémről. Abban úgyis jó vagyok. A mások helyett szégyenkezésben.

Ebben a gusztustalan emberpárban (is) az a legvérlázítóbb, hogy nem érzik mennyire arcpirító, amit művelnek. Nincs elegancia, nincs egy korty visszafogottság, hogy bazdmeg, seggfej az MTI fotón legalább a szivarodat ne told bele az arcomba, ha a középületekben mindenki más számára tilos a dohányzás. Hogy ne toljátok bele a pofánkba a kibaszott fánkotokat, a gyémántos boltotokat, a messziről bűzlő korrupciótokat. De nem, ezeknek nem megy az elegancia. És ezért van kiütésem attól, hogy álszent hívők nem értik, mi ezzel a gond.

Még mindig senkit nem érdekelne ez a dolog, megnézné ha akarná, leszarná, ha akarná, amennyiben Vajna Tímea nem szenvedne kóros feltűnési viszketekségben és ha szépen csendben, rivaldafény nélkül, minden kiaknázható privilégiumtól távol valahol naponta bizonygatná magának a tükör előtt, hogy ő a saját lábán állva is milyen sikeres üzletasszony. De nem. Ő királylánynak képzeli magát a mindenki más adójából. Mert még egyszer: a tévhitekkel szemben nem a Vajna András két becsületes kezével megkeresett pénzből játssza a szépségversenyesdit, hanem adóforintokat tapsol el élő egyenes adásban.

És nem az a baj ezzel az egésszel, hogy egy röjtökmuzsaji faluszépe verseny színvonalával vetekszik a Miss Universe Hungary (ugye azt sem kell különösebben taglalni, hogy 2014-ben hogyan kerülhetett Vajna Tímea kezébe ez a vállalkozás licenszjogilag?), hanem hogy ezek az emberek saját tulajdonukként kezelik ezt az országot, a közpénzt összemossák saját ambícióikkal, és már elszakadtak annyira a valóságtól, hogy ez egyáltalán ne is érdekelje őket. Hogy röhögve belefújják a szivarfüstöt a pofánkba.

Persze tény és való, hogy Vajna András akkor sem lenne kevésbé korrupt seggfej, ha fiatal és nyugtalan felesége a rengeteg lenyúlt pénz ellenére szerényen élne és nem vele lenne tele a bulvárhányás média. De még ez sem megy neki. Vajna András tévéjében-rádiójában reklámozzák/futtatják Vajna Tímea nem közszereplő üzleteit, amelyekről az állami hírügynökség beszámol. Ezt láttuk. És igen, ehhez kell egy rezsim, amely ezt lehetővé teszi, amely ezt bátorítja és természetesnek tartja. És másrészt kell hozzá egy saját tehetetlenségében fetrengő nép, amelyik hat éve hagyja, tűri, amelyiket egyáltalán nem érdekli, hogy milyen médiamoslékkal körítve röhögnek bele az aurájába celebek és celebnék.

Amelyik jó esetben átkapcsol a szennyről egy másik csatornára és amelyik rossz esetben dörzsölgeti a kezét, kibont egy sört, hogy most éppen nem őt rugdossák, hanem amazokat. És mindeközben a Vajna Tímeáknak bejön az élet. Ha nem szépségverseny, akkor fánkozó, vagy ékszerbolt, és egzotikus nyaralások. Tavasztól őszig, és aztán kezdődik előlről. És mire vége lesz, semmi nem marad. Semmi.

adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.