Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Már megint miről tetszel habogni, arany egy bajuszkirály?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szar lehet a helyzet, mert a nemzeti Kövér Lászlónak sajátlábúlag kellett elcsámpáznia Lentibe, felavatni valami hotelt. Vagy átadni, franc tudja. Mindenesetre ő húzta a rövidebbet és meccsnézés helyett mehetett az isten háta mögé hülyeségeket beszélni. Erre ő bármikor képes bárhol máshol is egyébként, de most még a szokottnál is jobban kitett magáért népünk hős inszeminátora, a magyar nemzeti zászló mindenre elszánt védelmezője, az egyedüli tisztakezű puritán a kormányban. Mondjuk könnyű úgy tisztán tartani a mancsot, ha a testvér hajlandó bekoszolni a sajátját a család közjavának érdekében.

Az is igaz, hogy Kövér Szilárd nem lehet egy túl nagy rogyintás, hiszen hiába volt a hátszél, szinte mindent csődbe vitt, amihez csak sikerült hozzáférnie. Talán a legsikeresebb vállalkozása az a könyvkiadó volt, ami Orbán Viktor könyvét adta ki és 18 millió forint honoráriummal gazdagította a soha nem volt-van-lesz tehetős embert, Nárcisz kutya szerető gazdáját. De ez régen volt, még 2003-ban. Most meg most van és Kövér Lászlónak pont a mostban kellett elzakatolnia a francosan messze lévő Lentibe. Szerintem jó alaposan fel is idegesíthette magát, mert önmagához képest is drámaian sok baromságot hordott össze százon.

„Aláhúzta, a határtérség megszenvedte a magyar belpolitikai élet gazdasági következményeit is, az első polgári kormány után, 2002-től ezen a vidéken is a megtorpant a fejlődés, sőt megindult egyfajta a visszaesés. Ez olyan időszak volt, »amikor az akkori kormányerők önvallomása szerint trükkök százaival próbálták elfedni, hogy nem csinálnak semmit«, amikor Magyarországon »eluralkodott a rendetlenség és a fejetlenség, s az ország sodródott az összeomlás felé« – fejtette ki.
Hozzátette, 2010-től kezdődően ebből az állapotból kellett talpra állnia Magyarországnak, rendet kellett teremteni az államháztartásban és a költségvetésben, »az adósságcsapdába csalt lakosságot és önkormányzatokat ki kellett menteni az uzsorabéklyókból«, rendet kellett tenni a közműszolgáltatások árképzésében, vagyis a rezsiköltségek területén. Az állam járandóságainak behajtásában, a foglakoztatásban és a képzésben is rendet kellett teremteni egy család- és munkaalapú társadalom kialakítása keretében”. (MTI)

Laci, már megint nem vetted be a gyógyszert, vagy igen, de duplán. És raáittál. Figyelj! Lassan mondom, hátha megérted. Lentiben – máshol is, de most maradjunk itt – ez volt a 2006-os önkormányzati választások után a helyzet. A Nemzeti Választási Iroda honlapjáról van a táblázat, nem én csináltam unalmamban. Figyi:lenti00

2010-ben így alakult:

lenti0

Aztán jött a 2014-es önkormányzati választás, ami drámai változást hozott a település életében. Mutatom:

lenti

A kérdés az, miről tetszel habogni? Miféle kormány, miféle adósság? Az a helyzet drágaegy csillagvirágom, hogy konkrétan, tényszerűen és bizonyíthatóan a fideszes önkormányzatok vezetői és testületei vitték adósságba a településeket. Ismétlem: fideszes! Például Lázár János Hódmezővásárhelyet, Kósa Lala Debrecent, vagy Rogán a maga kis szemétdombját. És a többi település vezetői (néhány kivételtől eltekintve) a saját városaikat, falvaikat. Mégpedig annak örömére – bár erről nincs pecsétes papírom, tehát nem tényként kezelem, hanem mendemondaként -, hogy a nem zörög a paraszt – típusú suttogások szerint a jelenlegi kormánypárt, akkori ellenzék fel is szólította az eladósításra a polgármestereket, mondván: ha 2010-ben nem mi nyerünk, akkor legalább rábaszik a kormány a halmozódó adósságokra, ha mi nyerünk, akkor meg majd jól átvállaljuk a visszafizetést.

És mi lett, arany egy bajuszkirály? Hát az, hogy nyert a Fidesz, azóta is azt óbégatjátok, hogy az MSZP adósította el az önkormányzatokat, a két vért hugyozó agysejttel megáldott hívő meg beszopja. Mi, többi barom pedig kifizettük a fideszes önkormányzatok által felhalmozott adósságot azért, hogy aztán a fideszes kormány döngethesse a mellét, hogy milyen fasza volt. Már megint. Meg azért, hogy te november huszadikán elcsámpázhass Lentibe taplóságokat beszélni.

Nem tudom, mondtam-e már, hogy külön örülök neki, amiért jövőre 21 milliárd forintot basztok bele a turisztikába. Kell is az. Jut eszembe! A Tiborcz gyerek hány kastélyt vásárolt eddig? Kurvára remélem, hogy jut a rekonstrukcióra elég pénz. Meg Lölönek is, ha már. És Sajátláb hogy áll? Lejár lassan a nemzeti GYES? Úgy is kell. Hív a haza, vár a pénz.

Amúgy tudsz arról, te nagyeszű, hogy normáliséknál nem a köz pénzét zuhantják bele a turizmusba (sem), mert normáliséknál megy a magántőke az ilyen helyekre? Mert megéri, megtérül. Nálunk meg az van, hogy megy mindenhová a közpénz, ti meg ott lógtok a cső másik végén pereputtyustól és szívjátok. Igaz, mi is szívjuk, csak abból nekünk, bárgyú adófizetőknek nem lesz se luxusvillánk, se svájci számlánk, de még egy kurva helikopteres kiruccanásra se vihetjük magunkkal a 700 000 forintos ridikült.

Csak egyetlen kérdésem van így, a végére. Mióta dolga a házelnöknek, hogy a kormány nevében bejelentsen akármit is? Miniszter lettél? Vagy kormányfő? Mire gyúrsz, Laci? Te leszel a miniszterelnök, a személyiségzavaros meg elmegy köztársasági elnöknek? Gyanús vagy te, mondjuk nem tegnap óta.

Te Laci, van nekem egy remek ötletem! Nézd hülyének a kedves rokonságodat, mert én már rohadtul unom. Köszi.adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.