Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A közpénzből élősködő Rogán testvérek és az áldott emlékű nagymama

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szombati bulvárhírek ameddig a szem ellát. Azt írja a még el nem tiport, kemény és hasznos munkát végző tényfeltáró lap, az Átlátszó, hogy Antonio de Rogánnak és fantomügyvédnek álcázott kávézóhaverjának, valamint bizalmas pénzemberének változatlanul jól mennek a dolgaik. Aminek én örülök is, mert így legalább van némi egyáltalán nem megnyugtató magyarázat arra, hogy miközben minden elrohad szép lassan ebben az országban a polgári-nemzeti kormányzás égisze alatt, egyeseknek bejött az élet, baszki.

Egyfelől Kertész Balázs törvényen kívüli zugügyvédről van szó, akit Rogán első felindulásában, gyári adottságaiból kifolyólag letagadott, a közös fotójukat is legyalulta a Facebook-oldaláról (szerintem hamarosan az egész közösségi oldalát is eltünteti, mert csak a bajnak van), aztán eszébe jutott, hogy amikor rájön a fosás, vagy inna egy finom kávét, akkor hozzá ugrik fel az Aulich utcába. Általában Habonynak is olyankor van a környéken sürgősen elintéznivaló hígfosása.

Nos, a csávónak – akit legnagyobb pechére – nem sikerült forró ecetes ollóval kivágni a Rogán miniszteri beiktatása alkalmával készült fotográfiákról, a svájci Zug kantonban 2 millió frankot (580 millió forint) érő luxusvillája van. Nem bérli, ő a tulajdonosa, ráadásul állandó lakcímként is regisztrálta. Akinek nem mond semmit ez a bizonyos Zug, azt érdemes tudni róla, hogy A MET csoport energetikai vállalat több tagja is ide van bejegyezve. Ez konkrétan az a cég, amely –  a letelepedési kötvényes átveréshez hasonlóan – évente több tízmilliárdos kárt okoz a magyar államnak.

Mindeközben itt van Csecsil sikeres és tehetséges üzletasszony férje, Antonio, aki nyúzottan bár, de töretlen pofátlansággal tolja a luxusmaffiózók életét a helikopteres kiruccanástól a család dubaji nyaralásáig, és akiről most az is kiderült, hogy sikeresen felújította a méltatlanul elfeledett balatonlellei nyaralóját is. Amelyet a testvérével együtt birtokol (igen, ezekből is kettő van, ki más lehetne Szakonyfalu polgármestere, ha nem Rogán Valéria?) és amelyet drága jó nagymamájuk révén örököltek. Mert az egy ilyen közönséges parasztlegénynek, akik mai napig nem tanultak úri modort, végül is nem is parasztok a szó nemes értelmében, hanem egyenesen földesúri családból származnak.

A nagymama, aki világéletében spórolt a csirkefarháton, 2008-ban, a párnahuzatban összegyűjtögetett élete munkájából megvett egy sacckábé 260 négyzetméteres vityillót, amelynek értéke ma valahol 50 és 100 millió forint közé tehető. Az átlagos magyar nyugdíjasra jellemző jócselekedet után pár hónappal a jóisten magához szólította a drága jó nagymamát, aki csak azért élt és spórolt veszettül, hogy az unokáinak legyen mit örökülniük.

Az örökségről most az Átlátszó írta meg, hogy a közpénzből élősködő Rogán-testvérek hónapokon keresztül újíttatták felfele. Kívül és belül egyaránt. Nehogy már csak Szijjártóporzéknak legyen szuperpöpec medencéje anyuék összefogásából, nem igaz? Amellett, hogy nagyobb medencét műtöttek az udvarra, újraparkosítottak több száz négyzetméternyi zöldfelületet, kicserélték a járólapokat, térköveket, közel 1 méterrel megmagasították a kerítést, (..) de felújították az épülethez tartozó gépkocsibeállókat is – írja az Átlátszó. Ami kell, az kell alapon. Verejtékes, tisztességes és becsületes munka kellett hozzá, de meglett.

Ez látszik kintről is. Ami bent van, az sem lehet kutya. A helyiek szerint 7-8 hónap alatt kéthetente vitték el a bontási anyaggal megpakolt konténereket, és ehhez arányosan érkezett építőanyag, amit később feltehetőleg beépítettek. Az egészen biztos, hogy a légkondícionáló rendszert felújították és bővítették. A helikopterleszállót nem sikerült beazonosítani, de minden más a helyén van. Épül, szépül Máriaországa ha nem is, de legalább a fősodor semmiben nem szenved hiány.

Amit ezúttal is szóvá tennék és kiemelnék, az a propaganda minisztériumának kétszeresen pofátlan válasza az Átlátszó arra vonatkozó kérdéseire, hogy mit, mennyiért és mibű:

„Azt, hogy a Rogán Antal társtulajdonában lévő balatonlellei nyaralóban történt-e bármilyen változtatás alapvetően magánügynek tartjuk. Állításai azonban erősen túlzóak, semmilyen engedélyköteles változtatás, érdemi nagy felújítás nem történt. Rogán Antal és az ingatlan társtulajdonosa minden költséget közösen viselnek.”

Hát ha nem történt érdemi felújítás, akkor főleg nincs titkolnivaló, nemdebár Tonyovics? Francokat nincs. Itt a propaganda második válasza:

„Ahogyan azt már (…) jeleztük, ez magányügy, megkeresésében erősen túlzó állítások szerepelnek. Rogán Antal vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségének eleget tett. Kérjük, küldje el a jogszabályi hivatkozást, hogy mi alapján kéri miniszter úrtól a megkeresésében szereplő számlákat.

Hát ja. Rogán Antallal a legritkább esetben nem fordult elő, hogy képes lett volna a vagyonnyilatkozatait helyesen kitölteni első nekifutásra, hogy azokból ne maradt volna ki valamelyik örökölt ingatlan a sok közül. Az univerzummal arányosan, hőre táguló Pasa-parki csoda, vagy apu-anyu-nagymama paraszti örökségének valamely felbecsülhetetlen darabja. De arra a semmit nem érő, dísznek is rossz vicc vagyonnyilatkozatra hivatkozni, amibe az urak évek óta következmények nélkül azt írnak, amit akarnak, büdös, mint minden, amihez Rogán életében hozzányúlt.

Nem, Rogán, nincs jogszabály, ami kötelezne a szájbabaszott számláid nyilvánosságra hozására. Itt már rég nincsenek jogszabályok, amelyek titeket bármire is köteleznének. Amik vannak, azok is csak azért, hogy naponta leköpjétek őket. Azokat is, amiket kétharmados jókedvetekben hoztatok. Alkotmányellenesen. Itt csak az ágy alá berúgott szarként bűzlő magánügyeitek vannak, amelyekkel tele az omladozó padlás. Miközben ellenzéki politikusokra ráuszítjátok a gyomorforgató lakájmédiátokat, hogy ugyan mibű telik albérletre (!) nekik, titeket semmiről nem lehet kérdezni, mert minden magánügy. Mitől magánügyebb a közpénzből élősködő Rogán-testvérek közös ingatlanának soktízmilliós felújítása, mint Juhász Péter albérlete? Mitől?

Kicsoda Rogán Valéria, hogy a propagandaminisztérium mossa tisztára a szennyesét? Ha nem Rogán írta alá a közleményt, miért nyilatkozgatnak névtelen senkik róla? De legfőképpen: az az erkölcsi trágyadomb, aki egész életében politikus volt, aki egyetlen fillért nem keresett soha azon kívül, amit az adófizetők összedobtak számára, aki hosszú hetek óta olyan sztorikkal van címlapon, amiket nem tud megmagyarázni, aki megállás nélkül hazudozik úgy, hogy estére már nem érvényes, amit reggel mondott, aki tehát a törvényes jövedelmén kívül nem rendelkezik más bevétellel, de annak n-szeresét költi el havonta a szemünk láttára, az milyen istentelen alapon dobálózik a magánüggyel? És ha ez az erkölcsi trágyadomb nem érzi fontosnak, hogy elmesélje miből telik arra, amire normális körülmények között nem telne, akkor milyen alapon várja el, hogy a gondolkodó polgár ne köztörvényes bűnözőként emlegesse?

Ehhez képest csak apró adalék, hogy a Rogán-testvérek (kiemelten Antonio) minden bizonnyal a drága jó nagymamán keresztül mosták tisztára a mocskos vagyont. Úgyhogy szerintem a felhőkig magasíthatod a kerítést, Rogán, egy percre nem fogod tudni élvezni, amit összeharácsoltál. Ennyi vigasztal, minden másért az én pofámról ég le a bőr. Hogy a nemzeti büszkeségtől dagadó keblű magyar emberek százezreinek még mindig nem világos, mi folyik itt.

adomany

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.