Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez akkor is így van, ha a magyar kormány összes tagja kánonban ordítja, hogy nem így van

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Azon már meg sem lepődik egyetlen keményen és hosszú ideje átvert kisember sem, hogy Magyarországon nem ügy, ha egy politikus belehazudik a választók arcába. Sőt, talán még sokan csettintenek is: micsoda agyafúrt fickó ez. Ha ráadásul nem közvetlenül a jómagyar adófizetőnek hazudik a politikus, az egyenesen hazafias dolog, valóságos Rózsa Sándort idéző cselekedet.

Mióta tudjuk, hogy Magyarországon a korrupció nem bűncselekmény, hanem a Fidesz legfőbb politikája – és nem telt meg a Kossuth tér – és mióta azt is megtudhattuk az Orbán nevű embertől, hogy a korrupciógyanú megerősíti a posztján az ő bizalmas embereit, azóta nincs ok a csodálkozásra.

Rogán Antal, aki mellett a miniszterek elnöke hitet tett és bejelentette ország-világ előtt, hogy azt csinálhat, amit csak akar mindaddig, ameddig hűséges hozzá, bármikor és bármekkorát hazudhat. Következmények nélkül. Egyetlen egy emberen múlik az ő felelősségrevonásának valószínűsége, az egyszemélyi vezető pedig ívesen lesajnálja a komplett országot és egyáltalán nem érdekli, hány embert dühít az ő ölbéli kedvence. Rogán minden következmény nélkül letagadhatja a helikopterezést, majd amikor erre bizonyítékot mutat fel a sajtó, kikéri magának a személyét ért támadásokat.

Bátran kijelenthetjük, hogy a Fidesz és a kormány, ezen belül Orbán Viktor politikájának alapját nem csak a korrupció, hanem a permanens hazudozás is jelenti. Ebbe a sorba tartozik a – természetesen szintén Rogán Antalt is érintő – letelepedési kötvény üzlet. Ami a forgalmazónak üzlet, a magyar adófizetőknek ráfizetés. Súlyos milliárdokban mérhető ráfizetés. Amikor a migránsok elleni harc jegyében a Jobbik ragaszkodott a kötvényeladások azonnali megszüntetéséhez, az egészen odáig zajosan üvöltöző kormánypárt azonnal visszavonulót fújt.

Mert szerintük az, aki offshore-cégek mögött megbújó nyerészkedők zsebét tömi azzal, hogy igen súlyos pénzekért vásárol ilyen kötvényt, az jó migráns. Aki esetleg az életét, a családja életét menti, vagy csupán jobb életre és jobb munkára vágyik, az rossz migráns. Volt itt minden, a fizető albérlőtől kezdve odáig, hogy a kötvény csak öt évre szól, aztán a tulajdonosának el kell hagynia az országot. Ami úgy, ahogy van, bődületesen nagy hazugság. Akkor is, ha Rogán Antal és Lázár János kánonban harsogják.

Egyrészt a kötvény megvásárlója nem csupán Magyarországra, hanem az egész Unió területére kap szabad bejutást. Másrészt a kötvény lejárta annyit jelent, hogy vissza kell fizetni a kötvény tulajdonosának azt a pénz, amit a kötvényért adott. Kamatokkal együtt. Ezt nekünk, magyar adófizetőknek kell visszafizetnünk, miközben a nyereség a forgalmazó offshore-cégeknél landolt. Azonban a kötvény tulajdonosa akkor sem köteles elhagyni az országot, ha visszakapta a pénzét.

A letelepedési engedély korlátlan idejű tartózkodásra jogosít, vagyis az a külföldi, aki egyszer megkapta, élete végéig legálisan tartózkodhat Magyarországon, illetve az Unió területén. Annyi történik, hogy öt év elteltével meg kell hosszabítani az engedélyt. Ez formalitás. Amennyiben a tulajdonos nem követett el bűncselekményt az eltelt időben (vagy nem bizonyították rá), a jogszabály egyértelműen fogalmaz, vagyis az okmány lejárta esetén a hazai hatóságoknak nincsen mérlegelési joguk. Meg kell hosszabbítani a tartózkodási engedélyt újabb öt évvel.

Ez akkor is így van, ha a magyar kormány összes tagja kánonban ordítja, hogy nem így van. A kérdés csak az, hogy miféle ország az, ahol a legmagasabb poszton trónoló – elméletileg az ország érdekeit szolgáló – miniszterek és egyéb közszolgák szemrebbenés és barmiféle következmény nélkül hazudhatnak. Bármikor, bármiben, bárkinek, akárhányszor. Miféle erkölcsi mércéje van azoknak a választópolgároknak, azoknak az adófizetőknek, akik nem várják el, nem követelik meg a minimumot, ami elvárható: a becsületességet.

Amelyik országban teljesen rendjénvaló dolog a korrupció, a hazudozás és a következmények nélküli bármiféle bűncselekmény, vagy annak gyanúja, ott bizony nem lehet csodákat várni. A húsosfazék körül lebzselők szemrebbenés nélkül fogják szétlopni az országot. De nem baj, mert majd azt hazudják, hogy nem ők voltak, ráadásul nem elvittek, hanem hoztak. Mi pedig elhisszük és boldogan ünnepelünk. Ahogy eddig is tettük.adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.