Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Amikor a totális dilettantizmus rosszindulatú szervilizmussal párosul

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem hiszem, hogy túlzás lenne azt állítani: a köztudottan piaci alapon működő magyar média történetében, amelynek bűzös mocsarában minden egyes nap térdig gázolhatunk, ha akarunk, ha nem, Vajna András TV2-je tegnap esti – valamiért még mindig Tények nevet viselő – híradójában leért a magma alá nyolc méterrel. Eddig a hét és fél méter volt a rekord.

Kár lenne viszont kizárólag a TV2 nyakába varrni azt a mocskot, ami a totális amatőrizmus/dilettantizmus/szakmaiatlanság és a rosszindulatú szervilizmus ötvözetéből kelt életre a súlyos közpénzeket felzabáló tévé képernyőjén. Még mielőtt erre rátérnék: a legfrissebb hajtóvadászat alanya-tárgya (Juhász Péter, Soros György, Spéder Zoltán, Vona Gábor és mások kilőve) Gergely Zsófia, a hvg.hu újságírója, aki egy hétfői (ma vasárnap) rövidke cikkében azt írta, hogy infarktust kapott Várhegyi Attila, a Fidesz egykori pártigazgatója. Akiről azt is volt pofája megemlíteni, ami egyébként tudható róla: Szolnok expolgármestere, akit hűtlen kezelés miatt korábban elítéltek, és aki nem mellesleg százmilliós tanácsadói szerződésben áll a KÖZmédiával.

Egy a közpénzek körül pecsenyét sütögető, a Fidesz belső köreihez tartozó, az MTVA legutóbbi lehallgatási botrányával is összefüggésbe hozható KÖZSZEREPLŐRŐL a hvg.hu  újságíró megírja, hogy infarktust kapott. Hát ha valami vért kíván ebben a huzatos rántotthús alakú országban, akkor ez biztosan az. Hallatlan és botrányos.

A Magyar Idők a hétfő utáni péntek hajnalán dobta le a megrökönyödés első bombáját – Egy ballib moráldíva szenzációi címen -, szerencsére kellően távolról indítva ahhoz, hogy felborzolja a kedélyeket:

Néző László remekbeszabott tipródása, amiben elindította a pátosszal vegyülő hazugság-láncot, ami végigsöpör a barnanyalvű médián

Bizonyos Néző László remekbeszabott tipródása, amiben elindította a pátosszal teljes hazugság-láncot, ami végigsöpört a barnanyalvű médián

A november 11-én, pénteken, 05:55-kor posztolt cikk átgyúrva, a kötelező megbotránkozás és köpködés paneljeivel díszítve 11:59-kor megjelenik a 888-on Szégyelld magad Gergely Zsófia! címen:

A hazuság kiszínezve, rövidebbre fogva tovább hullámzik a nemzeti, konzervatív sajtó végtermékein

A hazuság kiszínezve, rövidebbre fogva tovább hullámzik a nemzeti, konzervatív sajtó végtermékein

Amellett, hogy természetesen bizonyíték van arra, hogy a Magyar Időket és a 888 nevű izét semennyire nem zavarják a tények amennyiben a cél nemes (értsd: bőszen lehet balliberálisozni és keresztre feszíteni a tudjukkiket, értsd: Gergely Zsófia igenis jelen volt azokon a tárgyalásokon, amelyekről tudósított), a TV2 képes volt tetézni seggnyaló pajtásék fenti teljesítményét is egy nappal később.

Mivel ők audiovizuális médiának csúfolják magukat és valóban vizuálisak, sikerült a Magyar Idők által elindított lejáratási maszlag alá bekeverni Gergely Zsófiát. Csak sajnos ő nem a hvg.hu Gergely Zsófiája, de még csak nem is a Nők Lapja Café egykori újságírója, ahogyan TV2-ék beazonosították. Az igaz, hogy volt köze a laphoz, amennyiben szerkesztőként dolgozott ott és újságíróként alatta dolgozott többek közt Kökény-Szalai Vivien, a Tények jelenlegi hírigazgatója is, de hogy nem ő szerepelt az összekutyult anyagban, az hétszentség. A bemutatott Gergely Zsófia ugyanis a Négy Mancs nevű állatvédelemmel fogalkozó szervezet egykori projektvezetője, és ez a bevágott felvételeken is látszik a mögötte feltűnő logón. Mindenki látta, csak Kökény-Szalai nagysága szemét nem ütötte ki.

Mit lehet erre mondani? A TV2-nek ezt sikerült kipréselnie magából, miután sürgős szarelhárítási igyekezetükben és zeuszi magasságokba emelt morális és szakmai felsőbbrendűség-tudatuk által vezérelve eltávolították a szellemi-lelki-szakmai rothadás pöcegödrét szimbolizáló videót az oldalukról:

Szerintem jegyezzük meg jól ezt a sztorit, mert több szempontból is rendkívül tanulságos. Azon túl is, hogy számomra teljességgel felfoghatatlan, miből kreált ügyet – médiaetikára hivatkozva, önbecsülést, tisztességet, lelkiismeretet, erkölcsöt számonkérve – a közpénzt felzabáló, pénzért az anyjukat is megtagadó, de maguknak a konzervatív jobboldaliságot minden körülmények között kikérő, ingyenélő újságírók hada.

Egyáltalán mennyire kell mélyen dagonyázni az öntudatlan szervilizmus fertőjében, hogy egy olyan sajtóorgánum, amelyik a Jobbik október 23-i megemlékezésének botrányba fulladásáról hamarabb írta meg az eseményről tudósító cikket, mint ahogy a rendezvény elkezdődött volna (és sajnos a botrány sem jött össze), erkölcsre, tisztességre hivatkozva köpködjön másokat? De egyáltalán: milyen médiaetika ez? Hogy merik egyáltalán a szájukra venni?

Ki az a Várhegyi Attila, hogy nem lehet beszámolni öt sorban arról, hogy infarktust kapott (az más kérdés, hogy mekkora hírértéke van a történetnek)? Miért nem lehet leírni, hogy Várhegyi Attila kicsoda és milyen viszonyban áll a százmilliárdokat elégető köztelevízióval? Hazudott az újságíró? Nem hazudott. Akkor mitől gurult el a gyógyszer? Milyen személyes adattal élt vissza az újságíró? Mely személyes adatokkal való visszaélés és konkrétan milyen határnak az átlépése az, hogy egy közszereplőről, jelentős közpénzek sorsát befolyásoló és abból bizonyítottan hasznot élvező, a kormánypárt belső köreihez tartozó egyénről leírják, hogy infarktust kapott? Amikor Simicska Lajos a G nap után, idén áprilisban kórházba került, ki hozta le elsőként és ki vette át a hírt lóhalálában? Csak nem ezt a kétszínű szemforgatást elindító Magyar Idők volt az egyik? Aki a többihez hasonlóan Habony salak Ripostjának szenzációját görgette tovább?

Mert itt nem elsősorban az a minősíthetetlen inkompetencia a téma, hogy Kökény-Szalai Vivien – akinek szakmaisága és bármihez értése kimerül abban, hogy ex-Habonyné és Rogán Cecília illusztris társaságába beverekedte magát – egy lejárató riportot sem képes becsületesen összerántani, hanem hogy abszurd, aberráns indokokra hivatkozva rugdosnak meg munkájukat végző újságírókat és kreálnak ráadásul járulékos áldozatokat is. Azért, mert kormányközeli emberekről mernek írni. Azért, mert naponta kell alanyt és tárgyat prezentálni a gyűlölködéshez. Naponta mást, lehetőleg.

Melyik érintettre gondolt vajon a TV2, akitől elnézést kérnek? Két nappal a Vona Gábor homoszexualitásában Terry tutibiztosláttamottvoltam Black elhasznált transzvesztita művész hangján keresztül vájkáló köpedelem után mi ez? A Juhász Péterről összegányolt mocskolódás idején miért nem óbégattak főállású nyaloncék? És most miért nem hörögnek magukból kikelve a napos oldalon, hogy egy, a kreált ügyhöz semmilyen módon nem kapcsolódó (Várhegyivel szemben) nem közszereplő arcát percekig mutogatták szellemi árvízkárosulték a TV2 híradójában?

Az van, hogy a tények elferdítéséhez előbb nem ártana a tényekkel tisztában lenni, ahogyan nálam okosabb emberek kicsit másképp ezt a történelem hajnalán megfogalmazták. A lakájmédiának még a hazudozás sem megy úgy, ahogy érdemes volna: ahogy a csillag megy az égen. Szaktudás nélkül, etikai gátlások teljes levetkőzése mellett a propaganda gépházzaja lassan elnyomja a normalitást. Tegnapelőtt Juhász Pétert, tegnap Gergely Zsófiát, ma, holnap, holnapután valaki mást. Besározni, eltaposni, a képmásával visszaélni, bármi belefér. Bármi áron. Ha egy egész társadalom lelkét mérgezik vele visszafordíthatatlanul, az sem baj.

Egy egész médiának csúfolt apparátus védi a közpénz körül sündörgők személyes adatait és jogait, miközben a mi személyes adatainkat,  és más, nem közpénzből élősködő, nem közszereplők adatait például gátlástalanul hozzák nyilvánosságra a felsőbb utasításra készülő lejáratási akciók kedvéért. Itt már nem csak az a kérdés, hogy addig mi lesz, ameddig véget ér ez a katasztrofális mélyrepülés, hogy addig még hány ártatlan áldozatot hurcolnak meg agyatlan pártkatonák vérszomjas seregei, hanem hogy utána mi lesz. Nem tudom, de belegondolni is épp elég ijesztő.

adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.