Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Kim Kardashiannak jobb segge van, mint Szijjártónak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szijjártó Péter valamilyen miniszter – miután változatlanul nem vagyok tagja az Új egység nevű nacionalista mozgalomnak és ezen okból kifolyólag az Orbán nevű ember engem nem képvisel (ő mondta), értelemszerűen a kormányához sincs közöm és a minisztereihez sincs – már megint világsikert aratott. Tiszta csoda, hogy Kim Kardashian nevét jelen állás szerint még mindig többen ismerik a világon, mint Szijjártóét.

Ennek nagyjából egy oka lehet: Kardashiannak jobb segge van, mint Petyának. Vagy jobb a frizurája. Esetleg okosabb. Ez lesz a megfejtés! Okosabb. Na, szóval. Peti óriási sikernek tartja, hogy a kelet-közép-európai országok csoportjából Magyarországot választották be az ENSZ Emberi Jogi Tanácsába. Hátélleg, mekkora nagy kandiscukor!

Az van Petike, hogy kettő szabad hely volt ott. Meg három jelölt. Miután a helyeket nem be lehet, hanem be kell tölteni és miután a háromból az egyik jelölt Oroszország volt, kizárásos alapon, valamint vilgásikerileg minket választottak. Tudod, te kis észroller? Azt elfelejtetted megemlíteni Petyus, hogy kik támogatták Magyarországot a tanácsba kerülés ügyében. Sorolom: Latin-Amerikai és Karibi Államok Közössége. Hehe.

Ha már így felcsigázott engem Szijjártó Kardashian, visszakerestem egy kicsit a soha nem felejtő interneten (amúgy egyszer ez lesz a vesztetek is, csak szólok), mekkora sikereket ért el mostanában ez az aranylábú futsallos.

2012-ben például Törökországgal mélyített a kis cukorborsó, mégpedig víztisztításban és szennyvízkezelésben. Azzal mi a helyzet azóta?

Aztán Azerbajdzsánnal is kötött ő valamit. Nem sálat – pedig annak legalább lenne valami értelme – hanem megállapodást. A mezőgazdaság, az IT és az energetika, az infrastruktúra-fejlesztés és a vízgazdálkodás területén. Ezzel mi a pálya, Petyus? Visszük már Azerbajdzsánba a sárgarépát nagy erőkkel? Onnan jönnek a szakik az IT szektorba? Mert úgy hírlik hiány van belőlük. Cserében meg lehetne kérni az azerieket, hogy húzzák már el erre mifelénk is a nagysebességű internetet? Mert ez mostanáig sem sikerült. Köszi.

Peti fejlesztette még a magyar-iráni kapcsolatokat is, méghozzá éjt nappallá téve. Szorgos Péter az energetika és a mezőgazdaság területét, valamint a kulturális és tudományos együttműködést lendítette felfele Iránban. Ez is mekkora siker! Azóta se hallottam róla.

Aztán itt van az egyiptomi sikersztori! Az egyiptomi államvasutak 700 vasúti kocsi beszerzésére készül, erre vonatkozóan – az Eximbank hitelezési hátterével – magyar vállalati részvételről születik megállapodás. Na, ezzel például mi a jelen állás? Megkötöttétek már a szerződést? Ki szállítja a vasúti kocsikat? Mészáros Lölö, vagy Habonyrogán? Mert azt tudom, hogy ki hitelezi. Mi.

Volt nagy fejlődés a magyar-kirgiz kapcsolatokban is. Gazdasági, kulturális és oktatási területen. Én mondjuk még nem találkoztam kirgiz kolbásszal a boltban, de majd ezután.

Vagy itt van a Belarusz Köztársaság és Magyarország közös gazdasági és befektetési projektek terén elért átütő sikerei. Mesélnél erről bővebben, cicavirág?

Vagy Mongólia. 25 millió dollár értékben magyar vállalatok újíthatják fel az ország legnagyobb biokombinátját, amelyet évtizedekkel ezelőtt is magyar cégek építettek. Itt gyártják az ország mintegy 60 milliós állatállományának egészsége megőrzéséhez szükséges oltóanyagokat. Na, ezzel mi a helyzet? Lölö tanulja már a mongol nyelvet? És még. A Magyar Pénzjegynyomda Zrt. tízmillió dolláros szerződést írt alá, amelynek keretében a mongol elektronikus útleveleket a vállalat fogja gyártani. Ezzel együtt együttműködési szándéknyilatkozat született az Eximbank és a Mongol Fejlesztési Bank között is. Jön-megy a lóvé?

Kínával is megállapodtál valamiben, amitől nekünk nagyon jó lesz. És például 2012: több megállapodást is kötött a Vietnámban tárgyaló Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára, ezek alapján magyar vállalat kezdheti meg az ázsiai ország népesség-nyilvántartási rendszerének felépítését, egy másik magyar cég egy tartományi víztisztítási rendszert alakíthat ki, továbbá megindulhat a magyar sertéshús exportja is Vietnámba. Toljuk kifelé a füstölt sonkát? Lölönek jutott piac?

De mesélhetnél a magyar-türkmén megállapodásról is. Aminek örömére gyógyszereket, élelmiszert és a jó fene tudja micsodát csereberélünk.

Petike! Elhiszem én, hogy jó buli ide-oda szédelegni a világban és külügyminisztereset játszani. Ezzel mindössze annyi baj van, hogy egy év alatt többe kerül a te játékod, mint amennyiből az ország összes mentősének normális szintre lehetne emelni a bérét. Mert ugye nem egyedül szoktál repkedni, hanem 20-70 fős csoportokban.

Arra kérnélek, fejezd be ezt. Vegyél szépen jegyet a magyar-román járatra. Ne repülőre, az túl drága. Minibuszok járnak a két ország között. 6 000 forint a jegy. Budapest-Kolozsvár között például kétszer megáll a busz, pisilni is lehet. Tehát ott keress üzleti kapcsolatokat. Meg Szlovákiában, Csehországban, Ausztriában, Németországban. Kezdetnek. Ugyanis azok az országok itt vannak közel.

Vagy esetleg ott nem állnak szóba veled? Csak a diktatúrákban vagy kapós? Az sem gond, csak akkor maradj is ott. Viheted magaddal a főnököt is. Köszi, Petya!adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.