Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Olvasói levél: A politikus ma egy olyan állatfajt jelent, aki odasétál hozzám és átvágja a torkom

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Egy 39 éves középosztálybeli értelmiségi gondolatai

Olvastam az egyik cikketeket, amiben csodálkoznak, hogy miért nem vagytok még eltörölve a föld színéről és hörögve kívánnak mindenféle jót. Ne szegje kedveteket! Vagyunk még páran akik képesek vagyunk a gondolkodásra. És amikor az írásaitokat olvasom olyan, mintha magamat hallanám.

Azért tartom magam középosztálybelinek mert nem éhezünk. Két gyermeket tudok iskolába és óvodába járatni és tisztességgel nevelni őket. Vannak olyan nyarak, amikor sikerül egy nyaralást is összespórolni. Van autónk és munkánk. Szóval tudom és sajnos látom is, hogy vannak nálunk rosszabb, sokkal rosszabb helyzetben is családok. Nagyon sok család. Az értelmiségi jelzőt azért bátorkodtam magamra venni, mert mérnöki diplomám van és úgy általában véve tájékozottnak érzem magam.

Rengeteg gondolat kavarog bennem amik érzem, hogy már belülről emésztenek. Esténként mikor lefekszem, a munka és a család mindennapos megoldandó problémái mellett ezeken jár az agyam és képtelen kikapcsolni. Néha órákon keresztül ezeken őrlődök és csak forgolódok. Ezzel magyarázom, hogy minden nap fáradt és megtört vagyok.

Politika és politikusok… Olyan szavak ezek ma Magyarországon, amik zsigeri utálatot váltanak már ki mindenkiből. A politikus – mióta az eszemet tudom – egyenlő a korrupcióval, hazugsággal, kizsákmányolással, lopással, csalással, sikkasztással… és még sorolhatnám. De ma! Ma már olyan szintre emelkedett ez a negatív megítélés a határtalan pofátlanságnak köszönhetően, hogy komolyan értetlenül állok az előtt, hogy még nem történtek erőszakos megnyilvánulások. A politikus ma egy olyan állatfajt jelent, aki képletesen szólva odasétál hozzám, átvágja a torkom és amíg kivéreztet, feltartja a magasba a kezét és az arcomba röhögve azt mondja: „Nem én voltam”. Ma ez van. Ezt kapjuk az arcunkba nap mint nap. Már csak arra sem figyelnek, hogy valahogyan leplezzék a korrupciót, lopást, bűnözést. A közbeszerzés ma egyenlő a korrupcióval. Rengeteg politikus, azok ismerősei, rokonai, barátai bírnak már mérhetetlen vagyonnal. Felfoghatatlanul hatalmas összegeket tesznek zsebre és a világ összes vagyona sem elég már. Nem ismernek határokat.

A másik oldalon magyar családok vannak szegénységbe szorítva. Gyermekek éheznek! Ezek a politikusok át sem tudják már érezni ezeket, teljesen elszakadtak a külvilágtól. És megszólalásaikban vigyorogva, humorizálva és egymást tapsolva bizonygatják, hogy ez így teljesen rendben van, mi vagyunk a legjobbak az EU-ban, szinte már teljes foglalkoztatottság van, folyamatosan nőnek a bérek, minden családnak van elég megtakarítása, kevesebb adót fizetünk és jobban élünk. Döbbenetes mértékű a pofátlanság.

És pontosan tudom, hogy még mindig csak a jéghegy csúcsát látjuk. Hiába van akár napi szinten is valami korrupciós hír akkor is csak a felületét kapargatja a média annak, ami a valóság. Van az univerzális gázszerelő aki olyan kiváló üzleti érzékkel nyúl minden szakmába, hogy le tudja tarolni a piacot. Nem mellékesen közben tönkreteszi az adott szakmát vagy teljes ágazatot is. Tud stadiont építeni, utakat építeni, szeret földeket vásárolni, mert a gazdálkodáshoz is nagyon ért, nagyon ügyes az ásványvizes bizniszben, bizonyított már generálkivitelezőként, gépész kivitelezőként, még egy klímaipari céget is vett, mert hűtésben is jártas, jó érzéke van a szállodaiparhoz is, ezért vásárolt és vásárol még szállodaláncokat, valamint most az ország talán legjelentősebb médiavállalkozója is lesz, mert ezt is szereti. Több most hirtelen nem jut eszembe de tudom, hogy csak egy részét említettem meg annak amire képes ez az aranyember. És hát nincs egyedül, nagyon sok ilyen féreg rágja az országot. Ráhel már kezdi bontogatni szárnyait és ő még csak egy az 5 gyermekből. A férjét is említhetném, ő is univerzális üzletember. Andy kaszinói nincsenek bekötve a NAV-hoz. Hát nem röhej? De miért is lenne. Hiszen Ildikó is saját maga ellen folytatta le a korrupciós vizsgálatot. Minden egyes ilyen féregről egy egész könyvet lehetne írni. Mészáros, Vajna, Habony, Tiborcz, Ráhel, Matolcsy, Pintér, Lázár, Rogán, Szijjártó, Kósa, Semjén, Harrach, Balog… felsorolni is hosszú lenne. Viktort nem felejtettem el természetesen. Ő már az a kategória, ami nem is létezik! Csak nekem van gyomoridegem és hányingerem, ha belegondolok ezekbe?

Olyan mértékben lopnak már pofátlanul, hogy azt ép ésszel felfogni sem lehet. Csak játsszunk el ennek kapcsán például azzal az utópisztikus gondolattal, hogy az összes ellopott, elsikkasztott, országból már kimentett vagyon, amit ezek a férgek loptak el. az most egy összegben visszakerülne az államháztartásba. Tudom, hogy nevetséges, de csak egy percre képzeljük el. Vajon mi lenne holnaptól? Élhető lenne ez a kis ország, jutna pénz mindenre. Bőven! Az emberek nem meggyötörtek, hanem jókedvűek és kiegyensúlyozottak lennének. Tudnám, hogy a gyermekeim megfelelő étkezést kapnak az iskolában és óvodában. Megfelelő könyvekből tanulnának, nem omladozna az iskola. Lehetnének szakmailag és emberileg is odaadó tanárok, ápolók, orvosok. Nem félnék ha kórházba kellene mennem. És nem kellene félnem attól sem, hogy mi lesz majd velem nyugdíjas koromra.

Megtehetném, hogy nem gondolok ezekre. Sokan azt mondják „nem foglalkozom a politikával”. Egyszerűen nem lehet! Nem lehet vele nem foglalkozni. Minden nap, mindenhonnan megtalál. És legyünk már őszinték magunkhoz is. Attól, hogy nem akarok foglalkozni a problémával attól még az létezik! Persze „boldogok a lelki szegények…” Na meg nem utolsó sorban könnyű is irányítani őket, ugye. Itt volt a remek példa ezzel a fantasztikus népszavazással. Súlyos milliárdokba került, teljesen értelmetlen volt már akkor mikor elkezdődött, és a végén ugye érvénytelen is lett (igen, érvénytelen!) de nem is ez a fő mondanivalója számomra. Azt látom sokkal nagyobb problémának, hogy egyáltalán ennyi ember elment! Mert biztos vagyok benne, hogy csak nagyon kevesen mentek el csak azért, mert fideszesek. Ők azok akik, ész nélkül nyomják a gombot, teszik az x-et, ahova mondják nekik. Csak azért, mert Viktor mondja. Persze ez is szomorú, hogy van ilyen, de ez tény, el kell fogadni. Viszont volt egy óriási réteg, aki a nemzeti öntudata miatt ment el szavazni. Ők valóban azt hitték, hogy ha elmennek, akkor azzal megállíthatják az elvadult erőszakoló migráns csordát, akik a családjaink életére törnek. Ők tényleg ezt hitték. Meg lehet nézni, milyenek voltak a visszhangok a közösségi portálokon. Ez a tömeg agresszívan, szinte lincshangulatban ugrott neki olyanoknak, akik nem mentek el szavazni. Rokonok, barátok estek egymásnak! A NEM-el szavazók azt kívánták, erőszakolják meg az otthon maradottak családját és hasonlók. Sikerült a gyűlöletszítás! És miért? Mert ezek az emberek „nem foglalkoznak a politikával”, fogalmuk sem volt arról, hogy pontosan mi is ez a népszavazás. Át lettek verve, de nagyon keményen. Persze mondhatjuk, hogy ők is hibásak, mert buták voltak. Mert tényleg azt hitték, hogy a migránsok megállítására szavaznak. Szomorú!

Kiknek köszönhetjük tehát az országban eluralkodó gyűlöletet, haragot, szegénységet, adósságot, korrupciót, csalást, rablást, politikai bűnözést, a fiatalok kivándorlását, az általános rossz hangulatot? A vezető politikusoknak! Sokat gondolkodom azon, hogy vajon 2018-ban – vagy egyáltalán bármikor – meg lehet-e szabadulni ettől a jól szervezett bűnözői bandától? Hogy valaha lesz-e az országban olyan vezető politikai erő, amely mentes minden ilyen szennytől? Lesznek-e olyan politikusok, akik tudják, hogy a magyar népnek dolgoznak, hogy tudják, ők a mi alkalmazottaink és ők vannak értünk, nem fordítva! Akik megvetik a korrupciót és a bűnöst nem védik, hanem kivetik maguk közül. Akik szerint nem jár a politikusnak mentelmi jog, hanem súlyosbító körülménynek számít, ha valaki politikusként követ el bűnt. Lesz valaha ilyen párt? És ha igen, akkor eljut-e valaha egy ilyen párt a kormányzásig? Őszintén szólva nem nagyon hiszem már. De remélek.

Reménykedem de miben?! Van alternatíva? Lehet egyáltalán? Elképesztő és csak némán bambulok magam elé, mikor a médiát nézem (akár a mostani október 23-i ünnepség is) még mindig megvan a „két nagy tábor”. Hogy a francban lehet még ember, akinek a fejében vagy Orbán, vagy Gyurcsány jelenti az egyetlen alternatívát?! Ez egyik tábor köpködi, veri a másikat és skandálja, hogy „Gyúrcsán”, illetve kommunista és mindenféle színes szinonímáját a Kádár-rendszernek. A másik tábor pedig vissza ugyanezt, csak orbánozik, fasisztázik meg hasonló. Agyatlan droidok mind! És mi szomorít el bennük engem legjobban? Hogy az ő szavazatuk is 1 egésznek számít! Ostobák és szellemi nihilek döntenek az ország sorsáról amikor az ikszelésre kerül a sor.

Talán az LMP?! Manapság bennük látok pozitív irányú megnyilvánulásokat és úgy érzem, náluk a szürkeállomány is meglehet egy kormányzásra. Az országgyűlési felszólalásaikban mintha egy az egyben az én gondolataimat képviselnék. De nem érzem, hogy sok esélyük lenne. Elszomorítóan kevés ember van már az országban szerintem, akik szintén az LMP-ben látnák a megoldást. Sok irányított droid lesz megint, akik a Fideszre szavaznak. Sokaknak kényszerből kell majd rájuk szavazni. Lásd: „ne gyere be holnap dolgozni, ha nem szavazol rájuk”. Sokan szavaznak majd a Jobbikra és egyéb pártokra. Sokan talán el sem mennek. Így nem sokan maradnak, akik LMP-s szavazatot adnak le. És persze az is kérdés, hogy ha valamilyen csodával határos módon egyszer egy ilyen párt hatalomra kerülne, akkor vajon meg tudna maradni olyannak, amilyen most? Tényleg remélem!

Szerző: Zoltán

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.