Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Csak te, meg a fajtád, Lajos

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kósa Lajosból soha nem elég. Illetve még sok is, de amikor már ő maradt a kormány mentsvára és őt küldik be nyilatkozni, akkor egyrészt nagy baj van, másrészt nekünk bőven van min elmélkedni. Mert Lajos egy nemzeti kincs, egy hungarikum és főleghogy agyafúrt. Ontja magából az okosnál okosabb gondolatokat, amelyek magvasak is. Ma különösen komoly magömlése volt a Kossuth rádióban, úgyhogy én most felkapom a kolléga által éppen csak elengedett fonalat és gombolyítom tovább.

Hopp, közben kiderült, hogy az MTI nincs a helyzet magaslatán, mivel rossz közleményt sikerült kiadniuk. De nem ügy, letiltották és kész. Ennek örömére kénytelen vagyok a saját fülemmel meghallgatni, mit beszélt Kósa. Ha csak vissza nem vonják azt is. Naszóval. Azt mondta Lajos az ő szájával, hogy ennél jobb nekünk soha nem volt. Ugyanis a közmunkával sikerült feltornászni a foglalkoztatottságot 3,4 millióról 4,3 millióra, de még ez is semmi! Mert ha azt vesszük, hogy az Európai Unió területén mintegy (a mintegy ez esetben azt jelenti, hogy Kósa szerint) 340-350 ezer magyar dolgozik, akkor azt kell mondja ő, hogy soha nem látott aktivitás tapasztalható.

Azt is mondta Lali, hogy ő tud olyan foglalkoztatási ágakat mondani, ahol annyit lehet keresni Magyarországon, mint Londonban. Továbbá van egy olyan munkaerőpiaci hatás, hogy ha munkát vállal valaki, akkor őt nem az érdekli, hogy hol dolgozik, hanem az is főleg, hogy mennyit keres (szó szerint írtam le az interjú szövegét. Aki képes értelmezni, az árulja el nekem is, hány éves a kapitány).

Az ellenzék annyira egy dimenziós, hogy nem érti a világot. Ezzel szemben Lali érti. Az van, hogy aki elmegy más országba dolgozni, az nem azért megy el, mert itt olyan rettenetesek a bérviszonyok, mert például 1,5 millió német dolgozik Németországon kívül és akkor ők is azért mentek el, mert náluk rosszak a bérviszonyok? És a svédeknek kell aggódni, nem nekünk (márhogy Lalinak), mert Svédországból menekülnek az emberek (FIGYELEM!) a migráció miatti civilizációs katasztrófa (Lali mondta így) miatt menekülnek a svédek.

Ezzel szemben a magyarok visszajönnek. Sőt! Nálunk a diákok is dolgoznak! 130 ezer diák dolgozik. Nem kell nekik (mondja Lali), de dolgoznak.

Magyar csoda van. Minden tekintetben annyira jól teljesítünk, hogy az beszarás. Most a spanyoloknak rossz, a németeknek és a svédeknek.

No, drágajó Lala, figyeljél azzal a bumfordi fejeddel!

A külföldön dolgozó magyarok számát egészen nyugodtan szorozd be kettővel. Aztán ezt a számot vond le a foglalkoztatottak számából, meg esetleg a közmunkásokat is (nem, mintha ők nem dolgoznának, mert de, csak éppen többe kerül ez a buli nekünk, mintha valódi munkahelyen dolgozhatnának, ahol esetleg még emberi bért is kaphatnának) és ha megvan a matek, kérdezd meg valami okostól, hogy akkor hány munkahelyet is teremtettetek ti a két szőrös kezetekkel.

A diákok nem hazaszeretetből dolgoznak ám többnyire és nem is azért, mert Sztahanov volt az apja mindegyiknek. Még csak nem is azért, mert kell a bulira, piára, nőkre. Ilyen is van biztosan és ez lenne a jó és normális. Ám a többség azért dolgozik tanulás mellett, hogy egyrészt ne dögöljön éhen, mert a szülei nem tudják támogatni, rosszabb esetben meg azért dolgozik, hogy a szülei ne dögöljenek éhen. Tudod, Lala?

Az élet köszönő viszonyban nincs a te zavaros elképzeléseiddel. Nem a két forint bérkülönbség miatt mennek külföldre a magyarok, hanem konkrétan azért, mert a magyar bérek többségéből még éhendögleni sem lehet rendesen. Konkrétan: nem lehet megélni. Nem színházba menni, vagy havonta egyszer étterembe, évente nyaralni, havonta fodrászhoz. Hanem nem lehet kifizetni a számlákat és enni valami alapvető dolgot. Tudod, Lala? Azért mennek el.

Mondom egyszerűbben, hogy értsed a sok eszeddel. Figyelj!

Kósa Lajos fizetése: 1 296 321 forint/hó (nettó: 862.054 Ft/hó).

Kis Béla árufeltöltő fizetése: 118 000 forint/hó (nettó: 78 470 Ft/hó).

Mégkisebb Béla közmunkás fizetése: 79 155 forint/hó (nettó: 52 638 Ft/hó).

A nyugdíjkorhatár alatti rokkant Legkisebb Béla ellátása meg 22 800 Ft/hó.

Egy lakótelepi lakás ára, vagy egy vidéki, lakható ház ára meg 8 – 10 000 000 millió forint, Lajos. Egy hasznáható autó 2 000 000 forint, Lajos. Egy buszbérlet 30 ezer forint, Lajos. Egy átlag háztartás átlag rezsije 40-50 ezer forint. Egy doboz lázcsillapító 1800.

Aztán az van, hogy nem csak Kósa Lajos akar enni még harmincnegyedikén is, hanem Kis Béla is. Nem csak Kósa Lajos nem szeretné, ha kikapcsolnák a villanyt, ha hidegben kellene kuksolnia a lakásában, hanem Mégkisebb Béla is. Nem csak Kósa Lajos szeretné, ha a gyereke többre vinné, mint ő, hanem Legkisebb Béla is.

Ez a baj, Lajos. Nem a németek baja, nem a svédek baja, hanem a mi bajunk. Lassan már nem marad tanult, szakmához értő, szorgalmas, törekvő ember ebben az országban. Csak te, meg a fajtád, Lajos.adomany

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.