Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Azt akarjátok lenyomni a torkunkon, hogy ez örökké így lesz, mert így kell lennie?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Miközben Kövér házmester emelkedetten hadarva hosszasan bolsevistázott ma valami szoboravatáson, és legszívesebben beleharapott volna a torkába minden elfajzott nem fideszes hazaárulónak; miközben a Vajna-féle közpénztévé jobbikosok gatyájában turkálva, hatszázéves, totálisan irreleváns szexügyekkel igyekszik legyilkolni a karakterüket (nem mintha ez nekem rosszul esne), szerencsére a kormányfelszopó, magukat tudományosnak nevező műhelyek is mossák az agyvelőnket. Csak hogy világos legyen: ez is közpénzből történik. A mi agyunkat, a mi pénzünkből? Kerek? Kerek.

Miután tegnap megtudtuk – egy nem kifejezetten kormányközeli kutatóintézet jóvoltából -, hogy úgy szeretjük mi, magyarok, ha hazudnak nekünk, ha hülyének néznek és lopnak tőlünk (nem mind, csak egy statisztikailag releváns többség), sőt szívesen elviseljük azokat a nyakunkon, akik ezt cselekszik velünk, ideje volt, hogy a Magyar Idők is felfedezze magában a piaci alapot: ha az Indexnek futotta közvéleménykutatásra, a Magyar Időknek, mint nyereséges, piaci körülmények között működő vállalkozásnak, hogy a vérben ne jutna kifizetni néhány kemény milliót arra, hogy valahogy a szánkba rágja, amit nekünk nem akaródzik tudomásul venni? Hát ki, ha nem ők működnek piaci alapon?

Szóval a Nézőpont nevű intézet sebtiben megkutatta (október 24-26. között), hogy mit gondolnak a polgárok a nemzet fütyörészési szokásairól. Mert ennél fontosabb ügyek nincsenek terítéken, az egészségügy, az oktatás, a szegénység/dolgozói szegénység, a leszakadás, a nyomor, az éhezés, a korrupció mind-mind felszámolva, tehát arról fölösleges kérdezősködni.

Hát mit ad isten, nem kiderült, hogy a magyarok kétharmada (67 százalék) szerint elfogadhatatlan, hogy október 23-án ellenzéki pártok szimpatizánsai füttyel zavarták meg a miniszterelnök beszédét? De. Vérlázító, észbontó, felfoghatatlan botrány. Egy demokratikusan megválasztott miniszterelnököt kifütyülni? Ugye hogy nem tűrhetjük? Pláne hogy még az is kiderült – nézőpont kérdése -, hogy

a kifütyülést mindössze a megkérdezettek 22 százaléka véli elfogadhatónak, míg 11 százalék nem adott választ a kérdésre. Érdekesség, hogy e téren a baloldali szimpatizánsok megosztottak: míg az MSZP-támogatók közel fele (52 százalék) nem tartja elfogadhatónak a kormányfő kifütyülését, addig más baloldali pártok (DK, Együtt, Párbeszéd) szimpatizánsainak túlnyomó többsége (legalább 83 százalékuk) ugyanezt elfogadhatónak véli.

Hát ha csak így nem jön össze egy propagandára való. Mármint úgy, hogy a Fidesz pártlap=Magyar Idők fideszes előfizetőit és olvasóit megközvéleménykutatja a közpénzből működő, fideszes kutatóközpont arról, hogy szabad-e/illik-e/lehet- kifütyülni a Fidesz nevű állampárt főtitkárát vezetőjét. A számok általában makacs dolgok, bár azért van nekem egy olyan halvány sejtésem, hogy ez a mágikus kétharmad nem egészen véletlenül lett pont ennyi. Bár mondjuk ott, ahol 40% szavazott a főtitkár elvtárs útmutatása szerint a legutóbbi közvéleménykutatáson, és még aznap este 98% lett belőle, be kellene fejezni ezt a vergődést a közvéleménykutatásokkal. Úgy értem, ha már úgyis listájuk van arról, ki a magyar és kit kell megkérdezni, akkor meg főleg. Hasraütéses alapon legyen kétharmad. Jó, legyen.

Azt szeretném én ehhez hozzáfűzni, hogy szerintem a nagybeteget eléggé megrázta az a bizonyos október 23-ai szeánsz (mondjuk, biztos nem jobban, mint engem), ezért az, hogy egy héttel az esemény után a barnanyelvek szakszervezete még mindig erről cikkezget, analizál, illetve kínok és keservek között próbálja letagadni, megmásítani a történéseket, illetve mindennek az ellenkezőjét bizonygatni, akár még jó hír is lehetne.

Csakhogy engem akkor is zavar, hogy Mráz Ágoston Sámuel Hugó Kond Tas Szilamér, valamint tehetséges, fiatal és demokrata elemzőgárdája mossa az agyamat az én pénzemen. Még akkor is, ha már a Kubatov-listáról megközvéleménykutatott szimpatizánsok sem 100%-ban elkötelezettek amellett, hogy igenis, lehet sanyargatni, szívatni, elnyomni őket.

Azt hagyjuk, hogy a miniszterelnököt, aki egy árva hangot nem szentel 1956 emlékének és valódi hőseinek, ellenben rekedt hangon hangulatot kelt, aktuálpolitizál, történelmet hamisít és fikázza a vele egyet nem értőket, miközben jó szokása szerint hadat üzen a világnak, azt úgy egyébként ki lehet-e fütyülni bárhol a világ civilizáltabb felén? De konkrétan mit akart tényként beledörgölni a pofánkba a Magyar Idők a Nézőpont Intézet által? Hogy egy demokratikusan megválasztott miniszterelnököt soha semmilyen körülmények között nem lehet kifütyülni, ám, ha az a miniszterelnök fideszes, akkor a kifütyülés egyenesen hazaárulással ér fel? Vagy csak akkor lehet kétharmados bizonyossággal egyetérteni a fütyüléssel, ha mondjuk Gyurcsány a miniszterelnök, mert akkor hazafias cselekedet fütyörészni? És az, aki Gyurcsányt kifütyülte egy évtizede, az most ahhoz a kétharmadhoz  tartozik, aki szerint égbekiáltó bűn megzavarni a személyiségzavaros küldetéstudatot abban, hogy kibontakozzon?

Vajon? Akkor most ez a kétharmados támogatottsága a nemfütyülésnek egy újabb tákolmánymódosítást is legitimál adott esetben, csak hogy a nagybeteg megnyugodjon, hogy minden rendben van? Most akkor végre megnyugodott? Elhitették vele – a Magyar Idők kézenfogva a Nézőpont Intézettel -, hogy mindenki szereti, és valójában meg sem történt az a sípolás-fütyülés? Mert az Orbán nevű olyan szinten tiszteletben tartja a népakaratot, hogy kikéri a véleményüket mindenben, amiben ő akarja, csak ne sípoljanak, mert az a halála? Vagyis a népakarat tiszteletben tartása azt jelenti, hogy nem lehet fütyülni, mert a Kubatov-lista kétharmada szerint az csúnya dolog? Milyen kétharmad?

A Kossuth-teret a Fidesz utazási iroda töltötte meg vérszegényen, kötelezően választható buszoztatással, akkor milyen kétharmad? Meddig áltatjátok még magatokat és meddig mossátok még az agyunkat? Hogy a kordonbontás, székházostrom, utcakő feltépés, gyújtogatás a szabad véleménynyilvánítás része, csak békésen fütyörészni aljas hazaárulás? Meddig?

Egy héttel a gyalázatos, emelkedettnek hazudott, toborzással is szánalmasra sikerült nemzeti performansz után mit akartok bizonyítani, elvtársak? Hogy ebben az országban már nincs módja, nincs megalapozottsága a rendszer bírálatának? Nem fogja fel a közpénz felzabálásától eltorzult, valóságtól elrugaszkodott agyatok, hogy a véleménynyilvánítás békés eszközeinek megkérdőjelezésével és pofán rúgásával a saját sírotokat ássátok? Azt akarjátok lenyomni a torkunkon, hogy ez örökké így lesz, mert így kell lennie? Milyen szabadságszerető nép, milyen szabadság ez? Ahol egyik zsebből a másikba csorgatott közpénzekből készült felmérésekkel manipuláltok és nyugtatjátok a nemzet elborult agyú vezérét, hogy minden fasza, lehet tovább lopni, ezek olyan hülyék, hogy fát lehet vágni a hátukon. Ez igaz. De hogy nem a végtelenségig, az egészen biztos.

adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.