Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Egyéb


A migránsok megeszik a földet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

„Példátlan támadásra készül Brüsszel. A gazdák uniós forrásainak csökkentésével, a támogatások átcsoportosításával akarják a migráns helyzetet megoldani a brüsszeli bürokraták, amit nem engedhetünk, a magyar gazdákat meg kell védenünk! – mondta Fazekas Sándor Varsóban, az agrárminiszteri csúcstalálkozón. A migránsválság kezelése nem mehet az agrártámogatások rovására. A V4-ek Fazekas Sándor javaslatára összefogást sürget annak érdekében, hogy meg lehessen védeni a gazdák fennmaradásához, pénzügyi stabilizálásához nélkülözhetetlenek agrártámogatásokat.”

Hölgyeim és uraim! Az év aranykoszorús, ordenáré hazugságát hallották, egyenesen a 3,3 millió magyar kormányának szájából. Ha két szóval kellene jellemezni a sunyi, gyalázatos, aljas uszítást, a tulajdon polgárainak hülyének nézését, a féktelen hatalomvágyat és a mértéket nem ismerő harácsolást, azt a magyar kormány szókapcsolat írja körül tökéletesen.

A magyar kormány, ezen belül Fazekas Sándor megtekintésügyi miniszter vagy teljesen dilettáns, akinek fogalma sincs a munkájáról, vagy hazudik, mint a prancsolat. Harmadik lehetőség nincs.

Azt, hogy a Közös Agrárpolitikát át kell alakítani, az agrártámogatásokat le kell építeni, nem tegnap óta tudjuk, hanem legalább 10 éve. Mindenki tudta, aki mezőgazdasággal foglalkozik. Csak a Fazekas nevű ember döbbent meg marhára. Megdöbbenés közben még arra is volt ideje, hogy megint ezzel az alamuszi kreténséggel jöjjön és megpróbálja a migránsokat felelőssé tenni azért, hogy Mészáros Lölö, Garancsi, Orbánné, Lázár és társaik hiába vásárolták fel fél Magyarországot, nem jön az ingyen lóvé tovább. Hát ja, elvtársak. Kénytelenek lesztek termelni, piacképes árut előállítani és abból jövedelmet szerezni. Ha már kihúztátok a földet a hozzáértő, valóban a föld műveléséből élő parasztok lába alól.

A támogatási rendszer felülvizsgálatára és átalakítására nem ötletszerűen kerül sor. Ütemezett feladat volt, már öt éve is tudható volt, meg tíz éve is, hogy most lesz időszerű.

Az a helyzet, hogy amennyiben a kétharmad+a 98 százalék kormánya nem azzal lett volna elfoglalva, hogy minden mozdíthatót szétlopjanak, hanem a mezőgazdaság fejlesztése, a struktúraátalakítás végigvitele, a gazdák megerősítése, új piacok feltárása, esetleg az öntözési rendszerek kiépítése lett volna a cél, akkor most nem kellene sikoltoznia Fazekasnak.

Ha már annyira kapitalisták az elvtársak, hogy a Népszabadság felzabálását üzleti döntésként fogják fel, akkor most miért is sír Fazekas szája? Kivel akar ő harcolni? Mindehhez mi a jó élet köze van a migránsoknak? Nincs akkora hazugság, amitől legalább sikerülne elpirulni egy percre?

Az a helyzet Fazekas elvtárs, hogy ameddig ön el volt foglalva egy zászlórúd, bográcsgulyás, vagy Németh Szilárd megtekintésével, a valódi parasztok pontosan tisztában vannak azzal, hogy 2020 után az agrártámogatások mértéke csökken, szerkezete átalakul. Épeszű gazdálkodó nem a támogatásokra rendezkedett be, hanem a termelésre.

Mi a gond? Önök nem tudtak erről, amikor összeharácsolták a termőföldeket? Azt gondolták, a világ végéig meg lehet élni abból, hogy parlagon hagyják a földet, mert az Unió azért is fizet? Úgy gondolták, hogy nulla befektetéssel, semmi hozzáértéssel, munka nélkül is tejelni fog a föld? Nem fog. Azt hitték, hogy az egymásnak kölcsönadott állatállományokkal majd dől a pénz? Nem fog.

Értem én, hogy a kicsik, a Mészáros Lölön túlmutató klientúra – fogorvosok, nyelvtanárok, építési vállalkozók, ügyvédek, fodrászok -, akiket önök földhöz juttattak hálájuk jeléül és a jövőbeni támogatás elvárásával, azok most majd elkezdenek sipákolni, hiszen akkor végeztek utoljára mezőgazdasági munkát, amikor a cserép muskátlit átültették. Annyit is értenek hozzá. Mágis, az ő földhöz juttatásuk érdekében kellett kivágni hatalmas állatállományokat, mert a gazda nem jutott földhöz. Miattuk kellett beszántani Kishantost. Miattuk mentek tönkre ezrével az évtizedek óta földművelésből élő családok.

Akkor miért nem óbégatott Fazekas úr? Az miért nem volt fontos? Most sem a gazdákat védi – azok ugyanis tudják, hogy a bevételért meg kell dolgozni – hanem a haszonlesőkért sipákol. És fenyegetőzik, háborút hirdet, menekültek ellen uszít.

Tehát melyik verzió az igaz, Fazekas úr:

  • Ön – annak ellenére, hogy mezőgazdasági miniszter – nem tudott arról, hogy az agrártámogatások rendszere teljesen átalakul 2020-tól és ennek az átalakításnak az előkészítését most kezdi meg az Unió. Ütemezés szerint.
  • Ön tudta, hogy most van itt az ideje az átalakításnak, csak nem sejtette.
  • Ön azt sem tudja, hogy miről szól a mezőgazdaság, de szóltak fentről, hogy az elbukott népszavazás után és a választások előtt tiszta erőből nyomni kell a migránsozást és a harcolást.

Jobb hely lenne ez az ország, ha a felkapaszkodott, senkiházi, mohó tahók eltűnnének és a becsületes parasztemberek visszakapnák a méltóságukat. Meg a földet. Sőt! A Földet.adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.