Olvasói levél: Istenek kegye – közpénzből?

unnamed-1

A sajtóban hetek  óta találkozhatunk egy ifjú hölgy nevével, aki valószínűleg az egyik fontos nemzeti intézmény vezetője mellett hajtja nyugovóra buksi fejecskéjét. Mindez persze a  magánügyük, a pásztorórákról talán még a NER-ben sem kell színt vallani.

Szóra sem lenne érdemes az ifjú pár románca, ha közben nem került volna napvilágra számos olyan információ, ami már közügynek is tekinthető. A magyar babák popsijára piros pöttyöket álmodó híres jobb kéz tulajdonosa, úgy tűnik igen gáláns amikor a sokoldalúnak látszó hölgy szolgáltatásainak a honorálásáról van szó. Csak az a bibi, hogy mindezt nem a saját pár milliós fizetéséből teszi, hanem közpénzből. Úgy látszik, itt sem hagyományosan, gavallér átlagember módjára jár el, hanem az unortodox megoldás híve.

A mi falunkban az volt a szokás, hogy a fiatalember, akinek megtetszett egy hölgy, az saját két kezével megkeresett pénzéből vett ajándékkal próbált kedveskedni. Jó szívvel adta, még akkor is ha netán kosarat kapott. Legfeljebb az édesanyjától kapta a szemrehányásokat. Úgy látszik a mai modern világban, a Fidesz Magyarországában már úribb lett a divat. Persze nem az „zemberek” körében. Azok játszhatják el a Csekonics bárót, akiknek az egykor még pofátlannak mondott állami béreket többszörösen meghaladó fizetéséből, erre telik. Nemcsak a mutyizásban, de az úrhatnámságban, urizálásban is verhetetlen a Fidesz.

A miniszterelnök úr ilyenkor irigységről, a tisztes munka megbecsüléséről szokott nagyívű beszédeket mondani. Esetleg még igaza is lehetne, ha  közben nem találkoznánk szinte  naponta az affér újabb  és újabb fejezeteivel. /Talán a Népszabadság megszüntetésének is  ez volt az egyik oka./ A példátlannak látszó karriert befutó, univerzálisan tehetségesnek mondható hölgy, láthatóan nem az „olcsó Jánosok” mellett keresi a boldogulását. Szereti, ha a deresedő hajú udvarlónak  vastag a  pénztárcája.

Látszik, hogy kis hazánkban vannak  akiknek itt van már Amerika, megérkeztek a korlátlan lehetőségek földjére. Futja a köz pénzéből mindenre. Néhány jól fizetett kuratóriumi tagság mellett, akár még  Indiát is lehet kutatni, persze nem aprópénzért. Közben, ahogyan azt 2010 óta már megszokhattuk, csurran- cseppen egy kis apró a hölgy családjának is. Tudjuk, családbarát kormányunk van. Pár milliós megbízások, trafikok, ugyan már. Több is veszett Mohácsnál, mondhatjuk.  Nem megéri az a pár rongyos millió, amivel a fantasztikus tehetséggel megáldott, jógaoktató és más képességekkel rendelkező hölgy teljesítményét honorálja, unortodox módon a mi gáláns udvarlónk? A tisztes munkát, a nyelvtudást, az extra szolgáltatást  jól meg kell fizetni.

Vajon a mi nagyon keresztény kormányunk, a család és a közpénz szentségének elszánt őre, mit szól a gáláns kalandhoz? Hogyan fér össze erkölcsi érzékükkel, a fennen hirdetett elveikkel a „öregecske” feleség lecserélése egy fiatalabbra? Vajon természetesnek tartják az urak, hogy – a látszat szerint – az új szerelmet közpénzből finanszírozza az egyik cimborájuk?  Vagy az istenek mindent megengedhetnek maguknak, hiszen az ő kegyük és hatalmuk végtelen? Főleg, ha ezt közpénzből tehetik.

Budácsik Lajos