Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Lázár János meghirdette a szocializmus építését

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Már csak egyet kell aludni és megtudjuk, hogy az Orbán Viktor nevű ember ki mer-e állni a tömeg elé, vagy hirtelen elkapja valami kórság és mégsem áll ki. Én csak remélni merem, hogy amennyiben megtartja a beszédét, nem fogja a sípszót úgy értelmezni, hogy már megint gólt lőtt.

Addig is, ameddig eljön a nagy nap, Németh Szilárd rezsi és biztos becsörtetett egy ügyes sajtótájékoztatóra, majd – biztos, ami fix alapon – tájékoztatta az MTI-t. Hogy még tutibb legyen, az Origo (béke poraira) egy hosszú cikkben megírta az egészet. És a Magyar Hírlap. És a 888.hu. És a PestiSrácok. És a Magyar Idők. És a Demokrata.

Így nekem már nem kell beszélnem arról, hogy Orbán azt üzente Németh Szilárd szájával, valamint az összes, zömében közpénzből fenntartott pártpropaganda-szájával, hogy a Jobbik áruló, Vona hazug és aki ki mer menni holnap fütyülni, az megszívja, mint a torkos borz.

Ezzel szemben beszélhetnék arról, hogy a német Frankfurter Allgemeine Zeitung konzervatív lap egy komplett összeállítást szentelt Magyarországnak. Stephan Löwenstein írásában azt fejtegeti, hogy: „Orbán Viktor minden ellenállást lever a médiában, és megvannak a maga módszerei ehhez (…) a Népszabadság ügyénél is fontosabb a nagykép, amely egy mindinkább a kormány és csatlósai által ellenőrzött médiaszerkezetet mutat”.

Remélhetőleg hamarosan jön megint Németh Szilárd, vagy valaki más (lényegében a név mindegy is) és kikéri magának. Vagyis a kormánynak. Mert Orbán Viktor soha, ő csak küzd az országért, mint egy hormonzavaros Zsandark és tiszteletben tartja az ellenzéki sajtót. Vagy ha azt nem is, de legalább méltóságon alulinak tartja lehajolni az apróért.

Közben elég csak ennek a cikknek az első részét elolvasni és nincs szükség további magyarázatra. A szabadságról, demokráciáról, polgári jogokról szintén nem érdemes túl hosszan csacsogni, csak meg kell nézni, hány helyen, hány kormánytag fenyegeti a nagyon, de nagyon szabad polgárokat. Azt is meg kell nézni, hány médiaprosti siet világgá kürtölni a fenyegetést.

Közben Lázár János is szükségét érezte, hogy megszólaljon.

A félbehagyott rendszerváltást be kell fejezni, 56-ot győzelemre kell vinni, nemcsak a jogszabályokban, az emlékezetben, szobrok állításával, hanem a fejekben és a lelkekben is – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton Szentesen.

MTI

Nem tudom, mit akar befejezni Lázár. Pontosabban sajnos nagyon is tudom és tudja mindenki, aki képes saját fejjel gondolkodni és nem fogadja el az előemésztett propagandát.

Azt azonban nem tudom, hogy Lázár, vagy a tapsikoló hívek tudják-e, mit ordított a tömeg azon a 60 évvel ezelőtti napon. Azt sem tudom, tisztában vannak-e vele, hogy akkor, azon a napon egy jobb szocializmust akartak. Egyedül Mindszenty volt, aki egy szociális szempontok szerint korlátozott, magántulajdonra épülő, privátgazdasági elvű rendszer mellett érvelt.

Ehhez képest mit akar befejezni Lázár és bandája? Mit akarnak ezek győzelemre vinni? A szocializmus építését? Ebbe hogy fog beleilleszkedni az Orbánok, Mészárosok, Garancsik, Rogánok, Lázárok, Tiborczok határt nem ismerő birtoklási vágya?

Hogy lehet az, hogy a magyar szuverenitás képviseletére ismét a nagyhatalmi morgás, meg a szankciók kilátásba helyezése a válasz? Igaz, most nem orosz tankok, hanem brüsszeli határozatok és eljárások formájában – hangsúlyozta Lázár János

Elmondom, hogy lehet. Sehogy. Senki nem akar beletaposni a nagy nemzeti szuverenitásunkba. Egy közösség, amelyhez önként csatlakoztunk és amelynek tagjai vagyunk, elvárja a közös törvények betartását és az együttműködést közös ügyeinkben, valamint szolidaritást. Ennyi, nem több.

Lázár, Orbán és társai pontosan tudják, hogy a kilátásba helyezett szankciók és az eljárások nem a függetlenségünket támadják, nem arról szólnak. Hanem az ellopott kohéziós forrásokról, a meghamisított statisztikákról, az elszabadult jegybankról, az irányított pályáztatásokról, az épülő autokráciáról szólnak.

A gond az, hogy nem csak ők tudják, hanem még sokan tudjuk. Ezért félnek. Ezért fenyegetőznek.

Ezért fognak bukni.adomany