Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Feltéve, ha mind egy cellába kerültök

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Eddig sem irigyeltem a kormányhoz közel sertepertélőket (ez minden érára vonatkozik), de most már kifejezetten kezdem sajnálni a srácokat. Na jó, ez nem igaz, de akár igaz is lehetne. Mindenesetre szar érzés lehet úgy létezni ebben az egyébként sem túlságosan hosszúra szabott létben, hogy folyamatosan fosni kell tőle, ki és milyen kérdéssel találja szájba az embert.

Így lehetett ezzel az ország legeslegfőbb ügyésze, az Orbán nevű, a Rogán nevű, Matolcsy nevű és még számtalan nevű újegységes kétséges figura őrangyalkája is a parlamentben. Mert gondoljunk bele! Reggel felkel a mit sem sejtő sejt, megberetválkozik, felhúzza az aznapi gatyát-zokni, megpusszantja az előszobatükröt, amiért olyan gyönyörű már megint a benne látott kép és sérthetetlensége teljes tudatában bevonul az ülésterembe, ahol is majd válaszol valamit azoknak, akik kérdést mernek feltenni.

Erre jön egy ilyen Hadházy, aki nem tisztel se istent, se embert, se Poltot és megkérdezi. Például azt, hogy a Quaestor-ügyben sikeresen eltüntetett 1,2 milliárd forint sorsát felderítették-e, az ügyészség miért nem foglalkozik a felügyelet felelősségével és mi a túróért nem hallgatták ki Polt Péter lányának élettársát, aki történetesen Tarsoly Csaba személyi titkára volt?

Ilyenkor egy rendes Polt Péternek összeborzolódik a szemöldöke, remegni kezd a feje, esetleg tikkel a szeme és mélységesen elpirul. Vagy valami. De nem a mi Poltunk, aki sose! Ő aztán legény a Gánton, nem hagyja zavarba hozni magát. Büszkén nem válaszol semmit, hanem pofátlanul halandzsázik és a válaszra rendelkezésre álló idő háromnegyedében arról habog, hogy miért is nem tud ennyi idő alatt válaszolni a kérdésre. Merthogy kevés az idő. Amit ő arra fordít, hogy elmondja: kevés az idő.

Értjük, Peti. Azt is értjük, hogy a balkézről vő (tényleg, ezeknek nem kötelező a keresztény gyökerek jegyében összeházasodni hivatalosan? nem kell nekik a fiatal házasoknak járó 5 ezer forint adókedvezmény, vagy mi van?) azért nem lett kihallgatva, mert csak, egyébként pedig személyeskedő, aljadék kérdés volt.

Hát az a helyzet Peti haver, hogy senkit nem a lányod élettársának a szexuális szokásai, emésztési ritmusa, orrtúrása, lábszaga érdekel. Merthogy senkit. Ellenben teljes joggal érdekelhet mindenkit Tarsoly Csaba személyi titkárának kihallgatása, vagy annak elmaradása és az elmaradás oka.

Minden más esetben is gáz lenne nem kihallgatni egy ilyen pozícióban dolgozó illetőt, de ebben az esetben, amikor a te virtuális vejedről (vődről? mittudomén) van szó, hatványozottan kurvára érdekes. Tudod?

Értem én, hogy gáz van. Az Orbán nevű nemhogy vitázni nem áll ki senkivel, nemhogy a parlamentben is van pofája gúnyolódni válaszadás helyett, hanem kimondottan bujkál. Hol a függöny mögött sündörög, hol elrohan egy teljesen érdektelen találkozóra, hol a hasmars jön rá, ha válaszolni kellene a kérdésekre. Azt is látjuk mindannyian, hogy nem mer interjút adni, de még nyilvános szereplésre is csak úgy engedik az ápolói, ha előtte körbekerítik átláthatatlan fóliával, nehogy szembesülnie kelljen a valósággal. Jut is eszembe! Vasárnap hogy fogjátok megoldani a dolgot? Megint körbekerítitek, vagy húztok egy pléhvödröt a fejére, hogy ne hallja a fütyülést?

Azt is látjuk, hogy a miniszterek és kormánypárti képviselők is úgy rettegnek az újságíróktól, mint ördög a tömjénfüsttől. Van még olyan ellenzéki újságíró, akit nem sikerült kitiltani a parlamentből? Gondoljátok, hogy életetek végéig meg tudjátok így úszni a disznóságokat? Tévedtek. Csak szólok.

Az egész trágyahalom egyik legfényesebb csillaga azonban nem más, mint Polt Péter legfőbb ügyész, aki védi a kormány tagjainak védhetetlen ügyeit, elsikálja a szart, közben Matolcsyval kávézgat és akinek a felesége Matolcsy beosztottja.

Csak itt már maga a védelmező is védekezésre szorul, az pedig soha nem jó hír a szervezetten elkövetett kormányzás résztvevőinek.

Az a helyzet, hogy billeg a sámli, amin ácsorogtok, mégpedig csoportosan. Hamarosan kevés lesz sértetten kikérni magadnak a kérdéseket, hanem kénytelen leszel válaszolni a lányod barátját érintő kérdésekre is és az a rossz hír, hogy ez lesz a legártatlanabb kérdés.

Kezdjetek el gyúrni, mert nem feltétlenül fog betojni az istenadta nép a TEK bohóckodásától, akárhány filmes is dolgozik a jeleneteken. Az újegységről szövögetett álmokat meg majd folytathatjátok később. Feltéve, ha mind egy cellába kerültök.adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.