Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A Fidesz telhetetlen holdudvarának fontosabb a letelepedési kötvényes milliárdos buli, mint a nemzeti ügy?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Valaki tudja, hogy miért borult Jobbik-gyalázó címlapokba a lakájmédia ma reggelre? Hát azért. Mert ha Vona Gábor pártelnök nem csinál segget a szájából, sanszos, hogy a Fidesz még az érvénytelen népszavazásban fogant erőszakos alkotmánymódosítását sem tudja majd átverni. Ne vegyünk rá mérget, de van egy ilyen lehetőség is.

Legalábbis erre utal eddig a tegnapi eredménytelen Orbán-Vona csúcs, amelyen a náci-antiszemita ellenzéki párt (ahogyan mostanság a Fidesz barnanyelvei elkeseredett cikkeikben becézgetik őket) elnöke világossá tette: az alkotmánymódosítás támogatásának feltétele a letelepedési kötvénybiznisz elutasítása.

„Se szegény migráns, se gazdag migráns ne legyen betelepíthető Magyarországra. Se szegény terrorista, se gazdag terrorista ne érkezhessen Magyarországra. Se Jean-Claude Juncker ne tudjon Magyarországra telepíteni bevándorlókat, se Rogán Antal”.   

Én a magam részéről elismerem, hogy Vona eddigi legjobb húzását láttam (igaz, nem volt olyan sok neki), már amennyiben eltekintek az Orbán Viktor nevű egyénnel folytatott nyílt csörtéitől. A parlamentben nem egy példát láttunk arra, hogy ez utóbbi korrupciós ügyeinek, vagyonosodásának firtatásával bizony nem egyszer sarokba szorította (még ha csupán szimbolikusan is) a szűkölő, csaholó, rekedten hörgő vadat.

Attól eltekintve, hogy a probléma – amiről beszélnek az urak egyáltalán nem létezik, a betelepítés pongyola megfogalmazás mögött nincs semmilyen valós tartalom – mostantól a megválaszolandó kérdés: erre vajon mit lép a nemzeti ügyek kormánya? Már azon túl, hogy menti a kárt és kommunikál:

„a kormány minden javaslatot megfontol az alaptörvény módosításával összefüggésben, mert nemzeti ügyként tekint a kérdésre”. (Tuzson Bence)

Ha Vona Gábor nem csinál segget a szájából, akkor az Orbán nevű egyénnek – aki mindeddig nem szólalt meg és aki elképzelhető, hogy ez idő tájt is a dolgozószobája falait kapargatja szigorú orvosi felügyelet mellett – választ kell adnia arra a kérdésre, hogy a Habony-Rogán páros milliárdos üzlete, vagy a nemzeti ügy a fontosabb? Nekem ugyan egyáltalán sem nemzeti ügy, viszont a bolsevik többséget ezzel hülyítette és állította maga mellé, tehát nekik igenis nemzeti ügy.

A kérdés: mennyire fontos a Fidesz éhes, telhetetlen holdudvarának a letelepedési kötvényes milliárdos buli, aminek vesztese a magyar pórnép. Kompletten. Köztük azok is, akik kézzel-lábbal rohantak népszavazni a migránsok ellen október 2-án, leszarva, hogy se azelőtt, se azután nem jött egy rohadt terrorista migráns sem, ellenben a Teréz körúti robbantót még azóta sem sikerült elkapniuk profiéknak.

Azt fel nem foghatom, hogy Molnár Gyula és az LMP mivégre keringőzik Orbán asztala körül ebben a kérdésben (remélem nem kell nagyobbat csalódnom Szél Berniben, meg a vadiúj szocialista pártelnökben, mint már eddig is), de ennek a jobbosnak az ívét azért el kell ismernem. Populista, demagóg, de kétségtelenül jó kártya. A lehető legjobb, ami ebben a helyzetben a Jobbik rendelkezésére áll. Még akkor is, ha – félő, hogy ki fog derülni – nem mutat túl az egész egy trollkodáson, hát hiszen a Fidesz és a Jobbik egy tőről fakad, nem?

Ettől függetlenül az a büdös nagy helyzet, Viktorka, hogy 80%-ban migránsellenes közhangulatban 40%-os részvételt produkálni, aztán az érvénytelenségre nagy ívben szarva a katasztrófamentő alkotmánymódosítást is elbukni, igencsak arra utal, hogy fogy a levegő körülötted. Rekedt krákogásod és visszakézből minden kérdést elhárító bujkálásod az emberek elől, erodálja a köz bizalmát.

A 40%-os többség is felfogja előbb-utóbb, hogy miközben alig 1300 ember úgynevezett kényszerű befogadásáról ment a pánikkeltés, a hátsó ajtón 15-20 ezer sétált be. Pénzért. Amit a 40%-os többség fizet azért, hogy Rogán celebéknek, meg a Habony munkanélkülinek legyen miből helikopterezni, ha úgy alakul. Persze ha kizárjuk azt, hogy a legokosabb kollégiumi szobatárs tanácsára okosodott így meg Vona (szevasz, Lajos, hogy ityeg?), akkor azt is gondolhatjuk, hogy sima szemfényvesztésről van itt szó, amivel Vona is jóllakatja a sajátjait, Orbánék meg nagyjából akármit-bármit ígérhetnek, amiből lesz, vagy nem lesz valami, tökmindegy. Hiszen az ország lakosságának statisztikailag elsöprő többsége nem is érti, miről szól ez az évszázad legaljasabb üzletének is simán beillő letelepedési hisztéria.

Ámazonban. Azt gondolom, ezúttal nem lesz elég pár kommunikációs panel. Viktorka, szerintem nem fog működni, hogy rásütitek a Jobbikra, hogy migránsbarát, náci, fasiszta! Azt sem javaslom, hogy a letelepedési kötvényt mekkora nagy üzletnek nevezd, amely az ország felemelkedését szolgálja, és bezzeg mi, magyarok mennyire szeretünk felemelkedni. Az a helyzet, hogy ha jól látom, ezt hívják kutyaszorítónak. Ne próbáld elmagyarázni a békemenetes csőcseléknek, hogy miért kell a letelepedési kötvény, mert nem kell. Egyetlen becsületes érv nem szól mellette.

Azt viszont magyarázd el feltétlenül, milyen nemzeti ügyek miniszterelnöke az, aki egyáltalán elgondolkodik azon, hogy az ország szuverenitását, függetlenségét és biztonságát kockára tegye milliárdos bizniszek miatt. Amikből Rogán Cecília sikeres üzletasszony lehet, Habony betegre szipoghatja magát minden héten a világ tetszőleges pontján, és a barátok, haverok kígyózó sorainak se vége, se hossza a magyarokról lenyúzott pénzes vályú körül.

Viktorka! Ha ti nem, majd mi elmondjuk ezerszer: a letelepedési kötvény csak a magyar adófizetőknek kerül pénzükbe. A bulin csak ti nyertek, a magyar állam hatalmasat bukik. Aki egyáltalán gondolkodik azon, hogy nemzeti ügy, vagy letelepedési kötvényes harács, az beismeri ezzel, hogy árulja a hont, miközben a hátsó bejáraton, jó pénzért beengedi a nem ritkán bűnözőgyanús egyéneket.

Szerintem nem vagy abban a helyzetben, hogy megengedhesd magadnak, hogy ezt az alkotmánymódosítást elbukd a parlamenti szavazáson (remélem, az MSZP-nek eszébe nem jut a környékre menni, mert még testületileg félrenyomnak), én a helyedben pontosan érzékelném, hogy ez zsinórban a második pofáraesés lenne. És bár az általatok ellopott pénzek tengerében csak egy csepp a letelepedési átverés; és bár tudható, hogy sunyiságod és telhetetlenséged határtalan és végtelen, de erre a kérdésre kénytelen leszel válaszolni: képes vagy átverni az újegységet, mert Habony és Rogán biznisze fontosabb?

A migránsozást a Jobbiktól loptátok, az alkotmánymódosítás ötletét a Jobbiktól loptátok, ez az ocsmány történet pontosan így lett kerek. A hátam közepére kívánom Vonát (Lajos, te vagy az?!), de méltó lezárása lenne ennek a mára kifulladt, egyébként káros, pusztító, szutyok népszavazásos hisztériának, ha annyi év után végre igazán megszorongatná valaki a tökeidet. A nyilvánosság előtt, a saját, nem létező új egységed előtt. Én már ennek is tudok örülni. Ha elbukna az egyébként tök értelmetlen, súlytalan fércmunkád, akkor főleg. Mi eddig is tudtuk, hogy semmi értelme, de hátha a a rajongóidnak is leesik előbb-utóbb. Ha ehhez Vona kell, még azt is elviselem. Szóval mit lépsz erre, Orbán nevű egyén?

adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.