Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Mielőtt a Bayer Zsolt-szindrómás, egészséges lelkületű nemzetikeresztények az arcomba tolnák…

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az a szívbemarkolónak alig nevezhető tényállás adott, hogy a délutáni órákban egymás nyakába és vállára borul a haza krémje és virága, midőn az óraátállítás nemzetileg sürgető ügye apropóján, ja, nem, az alaptörvény módosítása okán csúcstalálkozik az Orbán nevű Viktor Vona Gábor cukijobbikos pártelnökkel. Akinek valamikori szélsőjobb pártja nem bojkottálja az érvénytelen népszavazás következményeként a hazára, nemzetre erőltetett, Orbán pörköltbe fulladt szája íze szerinti fércmelót, hanem tárgyalni óhajt a módosítás mikéntjéről és hogyanjáról.

Az azonos tulajdonságokkal bíró elemek összenövésének és óhatatlan összetartozásának szellemében beszéljünk egy majdnem idetartozó, igen tanulságos hírről. László Petra operatőr, a jobbikos N1 Tv egykori megbízható munkarereje, egyébiránt keresztény-honvédő magyar nő, aki tavaly a magyar-szerb határnál menedékkérőket gáncsolt el, egy állami támogatással készült dokumentumfilm szerkesztőjeként díjat vett át Lezsák Lakitelek Sándortól. Aki nem más, mint az Országgyűlés fideszes alelnöke.

Tisztázzuk: a filmet nem Petránk, hanem László Gábor rendezte, aki László Petra férje. Az öntudatos magyar keresztény asszonyság szerkesztőként jegyzi a 32 perces alkotást, amely a rendszer ellen szervezkedő, majd elárult és letartóztatott Herhoff Györgyről szól, aki Nagy Imrétől 1956-ban kapott amnesztiát. A film korábban az 1956-os emlékév keretében kiírt Zsigmond Vilmos pályázaton egymillió forintos támogatást kapott. Jelen elismeréshez pénzjutalom is járt, csak a legfontosabbakat említem: a Fekete György-féle Magyar Művészeti Akadémia 500 ezer forintot, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum 100 ezer forintot, a Magyar Idők 100 ezer forintot, az ECHO Televízió és a Magyar Hírlap különdíjat ajánlott fel. (Azt valaki tudja, hogy az adófizetői pénzből eltartott seggnyaló médiának honnan a francból van pénze kitüntetésekre? Jajó, nem kérdeztem semmit.)

Innen is üdvözlöm Sára Sándor Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendezőt, a nemzet művészét, aki annak a 32 tagú zsűri elnöke volt, amely rangos elismerésben részesítette a Nemzetidegenek című filmet. A móka és a kacagás – írja a hírről beszámoló 444 -, hogy az eseményről az EchoTV és a közmédia is beszámolt, ám egyik helyen sem ismertették László Petra előéletét. Kizárólag a Bács-Kiskun megyei napilap, a Petőfi Népe pénteki nyomtatott változatában nevezték meg a díjátvevőt mint a film szerkesztőjét.

nemzetidegenek

A film plakátja László Petra nevével  (Fotó: zentrum.hu)

Mivel a tizenhatodik Lakiteleki Filmszemlén különdíjban részesített film szerkesztőjéről elfelejtettek értekezni barnanyelvűék, röviden: a tavalyi röszkei menekült-gáncsolás után kirúgták a munkahelyéről (még a Jobbiknak sem fért bele), és alapvetően eltűnt a nyilvánosság elől. De csak miután általános lincshangulatot kiáltott, és megfenyegetett mindenkit, hogy Oroszországba költözik. Egy év után most újra itt van velünk, sehova nem költözött, és éppen garázdaság vádjával zajlik per ellene. De azért boldogan fogadja a gratulációkat.

Mielőtt a Bayer Zsolt-szindrómás, egészséges lelkületű nemzetikeresztények az orcámba tolnák, hogy a lipsik már megint értelmetlenül sivalkodnak, mert László Petra se nem rúgott, se semmi köze a filmhez, és miért ne kaphatna díjat, hát nem ölt embert (tényleg nem), ideteszem emlékeztetőül:

Azért mennyire megnyugtatóan gyomorforgató már ez a jobbról szélsőjobbra tartó összetartozás, nem? Ilyen ez a filmszakma és a nemzeti öntudat Lakitelekről, a Magyar Művészeti Akadémiáról meg az állampárt végbeléből kikandikáló sajtóból szemlélve. Egyszerűen nem tudnak hibázni: az államilag finanszírozott magyar nemzeti művészetben azzal lehetetlen valakinek elásnia magát, hogy gyerekeket bántalmaz. (Nem én találtam ki, nem én vágtam össze tendenciózusan a felvételeket.) Nem tudom, hogy direkt csinálják, trollkodnak és közben csapdossák a térdüket a röhögéstől, de egészen zavarbaejtő mélységekben dagonyázunk.

Úgy tűnik, mintha csak idő kérdése lett volna, hogy mikor statuálnak példát László Petra nagyszerűségéből. Arról meg főleg nem is beszélve, hogy tényleg senki más nem volt, aki átvehette volna ezt a díjat? Tényleg mutogatni kell ezt a nőt, egy fotón vigyorogni vele és gratulálni neki? Tényleg nem ciki ez? Nem mintha Bayer lovaggá ütése után olyan nagyon meglepő lenne bármi is, de sehogy másképp nem lehet ezt csinálni, mint elmenve a falig? Bár még ez sem igaz: az ország szégyenét, aki a maga idejében címlapokon/főműsoridőben járta meg a világsajtót, és olyan képet festett Magyországról, amilyet, a nemzeti kormány sutyiban tüntette ki. Mert azért a sunyulás tetten érhető az őstehetség előtti leborulásban: nem nevezik nevén, de cinkosan összekacsintanak vele.

Sajnos kénytelen vagyok a Jobbik udvari televíziójának is vállalhatatlan – a maga idején a Fidesz médiájában felmagasztalt, a Fidesz migráns- és idegengyűlölő propagandájába harmonikusan belesimuló – operatőr kitüntetésében a Jobbikot vállonveregető, duzzadó keblünkre ölelő gesztust azonosítani. Pontosan olyan ez, mint a Vona Cuki Gábort kebelére ölelő Orbán Viktor gesztusa: a Fidesz szép lassan bedarálja, felzabálja a szemöldökszedő, vizsakölykökkel fotózkodó, valaha a kormánypárttól jobbra pozícionálódó mélymagyar pártot.

Visszatérve: nem kétlem, hogy László Gábor remek filmet hozott össze, amely méltán tarthat számot akármilyen elismerésre, különdíjazhatják közpénzből (ha már amúgy is közpénzből készült) ameddig a szem ellát. De hogy ez a fél világ által joggal elítélt hős matróna hogy került a képbe, azt fel nem foghatom. Lehet  mosdatni az összes szerecsent azzal, hogy a filmért kapta és megérdemelte. Csak akkor meg kellene magyarázni, hogy miért pont a szerkesztőt tüntették ki? És miért nem esett egy kurva szó arról, hogy kit tüntettek ki? Tényleg semmilyen morális szempont nem számít, amikor a Lezsák família Kft. közpénzből épült birodalma osztogatja az elismeréseket?

Tehát a magyar Országgyűlés alelnöke szerint gyerekek felrúgása olyannyira bagatell, szóra sem érdemes cselekedet, hogy az én kurvalibsi anyám picsája. Pódiumra szólítani ezt a kultúrember számára vállalhatatlan lényt, piedesztálra emelni egy édesanyaként gyereket rugdosó némbert, mindent elmond ennek a nemzeti jobboldanak az értékrendjéről. Ha a fél világ megbotránkozik rajtunk miatta, tüntessük ki! Hát hiszen valójában hős nemzetvédő ő, aki saját testi épségét is kockára tette a haza védelméért. Ennél betegebb jobboldaliságot elképzelni sem tudok.

És hogy a filmet is hozzuk összefüggésbe László Petrával: hogy áll össze ezen a beteg jobboldalon a fejekben (tisztelet az egészséges kivételeknek), hogy miközben a kormány egy diktatúráról készült filmet támogat, amelynek tematikája szervesen kapcsolódik az 1956-os menekültekhez, gyűlöletkampányt folytat a jelenkor menekültjei ellen, akiket kollektíven bűnözőkként állít be? A kérdés költői volt, még László Petrától sem várok rá választ. Tőle főleg nem.

A lényeg: egy díjazott mindig minősíti a díjat és annak odaítélőit. Az én értékrendem szerint László Petra nem az az erkölcsi világítótorony, akivel tudnék, akarnék azonosulni, akinek a kezében bármilyen díjat szívesen látnék. Ennek ellenére kijelenthető: a gyerekrugdosó keresztény édesanya szimbolizálja az idegengyűlölet mentén összenövő Fidesz-Jobbik tengelyt. Szoktassuk magunkat hozzá. Vagy ne. De számoljunk vele, mert minden ebbe az irányba mutat.

adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.