Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Vendégírás: „Egyes libsik nem képesek hálát/köszönetet kifejezni”

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az MTK stadionavató ünnepségéről, Orbán kifütyüléséről gyakorlatilag minden megírtak már, most az eset kapcsán az emberi lélek mélységeiről ejtsünk pár szót.

A Magyar Hírlap című újság (?) – tudják, ez az a lap, amely párezres példányszámmal is rendkívül gazdaságosan működik! – egy hosszabb cikkben számol be a nagy eseményről. Részletesen írnak a klub történelméről, beszámolnak a Sporting ellenében elveszített kupadöntőről, a Fülöp Márton emlékére felavatott emléktábláról, írnak Orbán és Deutsch beszédéről. Egyetlen apróságról feledkeznek meg egyáltalán nem meglepő módon: Orbán hangos kifütyüléséről.

Eddig persze semmi érdekes nincs a történetben.

A cikkek alatt sorjáznak az olvasói kommentek, és többségük a kifütyülésről beszél; természetesen rettentő módon fel vannak háborodva azon, hogy Orbán Viktort ilyen megalázó helyzetbe hozták. József szerint például „férgek, akik fütyültek és pfujoltak”, János a kifütyülőket is ismeri „Egyes libsik nem képesek hálát/köszönetet kifejezni”, Attila, a biológus, rendszertani eligazítást is tart „Akik fütyültek igazi bunkók, ezek nem az ember kategóriájába tartoznak”.

Még ezek a kommentek sem meglepőek, vannak ilyen honfitársaink is; nem vagyunk egyformák – hál’ Istennek, tegyük gyorsan hozzá.

Az egész sztoriban az igazi kurflit az okozza, amit az írás elején említettünk, jelesül, hogy az említett Magyar Hírlap cikkben egyébként egyetlen szót nem olvashatunk a kifütyüléses incidensről, a Magyar Hírlap szerint ilyen esemény nem történt. Ebből a tényből azért érdekes következtetéseket vonhatunk le. Egyrészt a Magyar Hírlap olvasói láthatják, hogy a kedvenc lapjuk tudósításában egy fontos tényt elhallgat előlük – mondhatnánk azt is, hogy hazudik. Azt, hogy a kifütyülés a Magyar Hírlap olvasói szerint is fontos tény, pontosan az bizonyítja, hogy ezt tartják leginkább kommentelni valónak.

Következik a fentiekből az is, hogy a Magyar Hírlap lelkes olvasói azért más forrásból tájékozódnak, ha valamiről tudomást akarnak szerezni, és természetesen következik az is, hogy a teljesen nyilvánvaló manipuláció ellenére a Magyar Hírlap lelkes olvasói maradnak továbbra is; de ez innentől már inkább a pszichológia szakterületéhez tartozik.

Ráczkevy Miklósadomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.