Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nincs is szebb annál, mint amikor egy érvénytelen népszavazást meglovagoló dakota vezeti az új egységet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az aktuális kormány időörvénybe kerülhetett, amikor egyszerre van jelen a múlt és a jövő. Természetesen mindkettő fideszízű, szabadon értelmezhető. Nincs is szebb annál, mint amikor egy érvénytelen népszavazást meglovagoló dakota vezeti az új egységet, mögötte a saját erőből életképtelen lakájmédia lohol és igyekszik legalább időnként elérni a gazda hátsóját. A nyelvével.

Ebben a zűrzavaros helyzetben nem (semsem) irigylem a bérből és fizetésből meggyőződéses klaviatúra-huszárokat. Nehéz lehet egy seggel jelen lenni különféle idősíkokon. De nem gond, megoldják. Olykor egészen sajátosan. G. Fodor Gábor összelapátolt személyzete is ezen dolgozik. Nekik ráadásul nehezebb a helyzetük az átlag-lakájokénál, mert lazának, fiatalosnak és trendinek is kellene lenniük. Ebből olykor egészen kínos dolgok sülnek ki.

„Állítólag volt valami összejövetel délután a fővárosban” címmel és „Pár ezren voltak csak kíváncsiak az ellenzéki törpepártok népszabis sivalkodására” felütéssel indítja a hetet a 888.hu. Ezzel mindössze pár pici probléma van. Az első mindjárt az, hogy egy közpénzből eltartott weboldal közpénzen eltartott szerzője írja le. Az összefüggés ott van, hogy a sivalkodás résztvevőinek adóforintja is benne van abban a borítékban hó végén, vagy hó elején. Értelemszerűen: azokat pocskondiázza szerző úr, akik a fizetését – bár távolról sem önkéntes alapon – összedobják.

Ezt akkor engedhetné meg magának a 888.hu és neves szerzőgárdája, ha az olvasók támogatásából élnének akár közvetlenül, akár piaci körülmények között eladott reklámfelületekkel. Miután ez nem így van – nem is tartom valószínűnek, hogy az olvasók hajlandóak lennének a zsebükbe nyúlni azért, hogy a 888.hu fennmaradhasson – nem igazán tudom másnak nevezni ezt a tartalmat és stílust, mint szánalmasnak.

Erről a rajtkőről indulva érdemes lenne tudomásul venni, hogy nem a törpepártokról és nem az ő szavazóikról szólt a tüntetés. Pont annyira nem, amennyire a Népszabadság beszántása sem üzleti döntés volt. Ennek ellenkezőjéről valószínűleg meg lehet győzni a 888.hu olvasótáborát, ami azért nem egy túlságosan nagy tömeg.

A cikk – és a tegnapi tüntetés – lényege azonban az volt, hogy el kell juttatni az üzenetet Orbánnak: elég volt. Ez azért lesz bajos, mert láthatólag van egy kisebbség az országban, akiknek nem volt elég. Rajtuk kívül van egy többség, akiknek igen, de nem igazán találnak maguknak elfogadható pártot.

Ha bukni fog Orbán rendszere – márpedig bukni fog, miután semmi nem tart örökké – a jelenlegi parlamenti ellenzékével fog bukni. Már régen összetartoznak, össze is nőttek, le is fogják egymást rántani a szakadékba. Csak azt remélem, hogy megy velük az a rengeteg szemét is, amit sikerült a felszínre kotorni. A megélhetési politikusok sokasága, az oligarcháik, strómanjaik, fizetett és lefizetett híveik, közpénzből fenntartott pártmédiájuk.

Ha a 888.hu olvasói táborát nézem, nem lesz, nem lehet békés változás. Ránézésre polgárháború lesz, amennyiben imádott vezérük megcsúszik a turulszaron. Ez persze távolról sem jelenti azt, hogy feltétlenül ez fog történni. Sok embernek akkor nagy a szája, amikor lényegében semmiféle kockázattal nem jár a pofázás. Abban a pillanatban, amint ez áldozattal járna – akár egzisztenciális, akár büntetőjogi következménye van – a legtöbbjük mindjárt megvilágosodik. Ezek azok a lények, akik mindig, minden hatalmat kiszolgálnak és utólag mindig kiderül: ők belülről akarták bomlasztani a rendszert. Az összeset. Ez vonatkozik az említett weboldal szerzőire csakúgy, mint olvasóira. Nem gondolom, hogy most máshogyan lesz.

De addig is nyugodtan lehet gúnyolódni azokon, akik máshogyan gondolkodnak, mint az Orbán-rendszer kitartottjai. Ettől még semmi sem fog változni. A hazugság nem lesz igazság, a korrupció nem lesz működő üzleti modell, a lakájmédia pedig nem lesz szabad sajtó. Ez van így, hétfőn reggel. Meg köd.adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.