Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Miért van az, hogy mindig az ilyen magukat konzervatívnak nevező szellemi árvízkárosultak hozzák a legaljasabb intézkedéseket embertársaik feje fölött?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Törekedni fogunk annak biztosítására, hogy még a nagyon nehéz terhességek is – amikor a gyermek biztosan meghal vagy súlyos fejlődési rendellenessége van – szüléssel végződjenek, hogy a gyermeket meg lehessen keresztelni, el lehessen temetni és neve legyen

– ezt nem én mondtam, hanem Jaroslaw Kaczyinski, a lengyel Jog és Igazságosság című kormányzópárt elnöke, aki nem bírt beletörődni abba, hogy országa túlélte a középkort. Azt sem sikerült feldolgoznia, hogy Lengyelországban és világszerte hatalmas felháborodást keltett a már most is rendkívül szigorú abortusztörvény további szigorításának szándéka, amely elől első körben meg is hátrált Beata Szydło fejőnővel miniszterelnökkel és kormányával együtt.

Ám a normalitás eddig tartott Lengyelország vezetőjének fejében (aki nem Beata, hanem Jaroslaw) és – tiltakozások ide vagy oda – benyögte a fentieket. A lengyel kormánypárt pont magasról tesz rá, hogy mennyien ellenzik a tervezett döntést, leszarják, hogy a magzat életképtelen, vagy súlyos fejlődési rendellenessége van, ők megcsinálják. Mert keresztelni és temetni fontos.

Bevallom, a legritkább esetben sem fordult elő velem még, hogy valláskárosult emberek, politikusok, szekták agyával képes legyek gondolkodni. Az is igaz, hogy azt viszont mindig megpróbáltam megérteni, mi történik a zavarosban. Hogy jelen esetben mi lehet annak a politikusnak-kormánypártnak a fejében, amelyik attól érzi, hogy valami értelmeset alkotott, hogy egy rendkívül kényes, súlyos kérdésben szembemegy az érintettek akaratával, a társadalom ellenállásával. Főleg úgy, hogy Lengyelországban jelenleg is nagyon szigorú az idevágó szabályozás. A terhességmegszakítás kizárólag egészségügyi okokból – az anya vagy a magzat veszélyeztettsége, vagy nemi erőszak miatti terhesség esetén – lehetséges, ám Kazcynski agybaja az utóbbi két úgynevezett felmentő okot kizárná.

Persze nem kell nagyon messzire menni ahhoz, hogy példát találjunk arra, milyen az, amikor egy magát mélyen kereszténynek nevező, nem létező politikai párt ráerőszakolja magát és akaratát a társadalomra. Nyíltan és öncélúan szembemenni nem egy érvénytelen népszavazással, hanem egy igencsak tapintható társadalmi elégedetlenséggel, nem idegen Magyarország jelen közállapotaitól, de legalább szerves része a kormányzásnak. Nem szeretnék egyenlőségjelet tenni a vasárnapi boltzáras KDNP-s kreténség és a terhességmegszakítás érzékeny kérdése között, de azért a kérdés felmerül bennem: milyen keresztények ezek? Milyen önjelölt nemzeti-jobboldali-keresztény kormányok ezek?

A hideg kiráz, amint e hír kapcsán arra gondolok, hogy szeptember elején a lengyel politikai és gazdasági élet képviselői az év embere díjjal tüntették ki az Orbán Viktor nevű egyént. Aki – zárójel – október 23-án a lengyel elnökkel mond beszédet a Parlament előtt. És aki a lengyel nép vezetőivel ápolt kiváló barátságról áradozott és ennek szellemében győzködte magát, a hallgatóságát és  minket arról, hogy Közép-Európa népeinek meg kell őrizniük hitbéli, nemzeti és történelmi identitásukat,

ez nem egy rossz gúnya, amit a modern korban le kell vetni, hanem páncél, amely megvéd,

segít a túlélésben és sikeressé tehet. Azok a közösségek lesznek sikeresek, amelyeknek erős az identitása. Mint mondta: mindenképpen meg kell védeni az identitásunkat, különben „nem jut nekünk hely a nap alatt”. Itt van hát ez a csodálatunkra szoruló keresztény nemzeti identitás, ez a páncél, ami megvéd, és amelyet Orbán lengyel barátja képvisel: arra kényszeríteni egy anyát, hogy beteg gyermekét megszülje azért, hogy aztán megkeresztelhesse és elhantolja.

Kik ezek az emberek, akik egymás elmebaját felerősítve mutatják az utat Európa eme sarkában? Ki ez a Jaroslaw Kaczyinski, ez a magát konzervatívnak nevező szellemi alultáplált, aki Kövér László-féle indíttatásból rendelkezni óhajt a nők teste felett, birtokolni akarja azt, eldönteni, hogy mi a jó nekik? Vajon ez a mindenen átgázoló erőszak mennyire keresztényi cselekedet? Mekkora keresztény lehet ez a 67 éves konzervatív, nőtlen, gyermektelen politikus, aki 60 éves koráig az anyjával élt, miközben a pletykák szerint egy aggleány alkalmazottjával ápolt szerelmi kapcsolatot? Mit keres ez az ember a nők szülőcsatornájában?

Miért van az, hogy – szűkebb pátriánkból kiindulva – mindig az ilyen magukat konzervatívnak nevező szellemi árvízkárosultak hozzák a leggonoszabb, legkegyetlenebb, legaljasabb intézkedéseket embertársaik feje fölött/akarata ellenére? Mennyire lehet aljadék az a kormány – élén egy sunnyogó, távirányított nővel -, amelyik ezt a szadista szenvedélyből táplálkozó ötletet tökön és babon át le akarja erőszakolni a lengyel társadalom torkán? Nem elég trauma egy anyának feldolgozni egy magzat elvesztését? Hát toldjuk meg egy konzervatív lépéssel, tegyük még inkább pokollá a nyomorult életét: tegyük kötelezővé számára, hogy megszülje halott, vagy életképtelen gyermekét, és nyomorítsuk meg azzal a tudattal, hogy a szülés szenvedései után egy halott csecsemőt tarthat a kezében. Belegondoltak ezek a felelős döntéshozók, hogy mekkora tragédia ezzel a tudattal kihordani azt a magzatot?

Azt látjuk, hogy az Orbán Viktor antidemokratikus intézkedéseiből merítő lengyel kormány eme agymenése túlmutat a KDNP- és külön Semjén Zsolt-féle bigott kereszténydemokrata disznóságokon is. Érthetetlen, hogy ezt az elmebeteg, embertelen, empátiától mentes, ultrakonzervatív, idejét múlt marhaságot miért erőltetik Varsóban. Azt gondolom, ez a fajta fanatikus vallásosság (és a fanatizmus az igazán fontos, nem a vallásosság) pusztító: öl, butít és nyomorba dönt. Mindent maga körül.

A lengyel nép konkrétan ugyanolyan bigott, szűklátókörű, veszélyes szájhősöket választott a feje fölé, mint a magyarok, bár a magyar vallási fundamentalisták –  a női princípium emlegetésén túl – megelégedtek a vasárnapi boltzár erőltetésével. Ennek már majdnem örülni is lehetne, hogy ez a nyilvánvaló, egy tőről fakadó, következésképpen igen aggasztó lengyel-magyar barátság nem lebegne itt a fejünk fölött. Orbán és Kaczynksi elmebaja ugyanarról a bűzös tőről fakad, ugyanaz az álszent rombolási kényszer irányít mindent itt is, meg ott is. Ők azok, a V4-ek gerince, az Európával szemben 13. századi orrfacsaróan dohos eszméket propagáló frusztrált erkölcscsőszök.

A politikailag korrekt, liberális uralom ellenében itt vannak ezek a szélsőjobbról támadó, lelkileg sérült politikusok, akik eldöntötték, hogy hatalomra kerülve elégtételt vesznek azért, mert verte őket az apjuk és megkeserítik lehetőleg egy egész ország életét. A vallásos maszlag mögül minden esetben maximálisan hiányzik az empátia. A konzervatív és keresztény egyre inkább szinonímájává válik régmúlt idők siratásának, az azokhoz való anakronisztikus visszatérési vágynak, ami általában átveszi a kormányzás helyét. Látjuk.

Ebben a mérhetetlenül aljas politikai döntésben, amelynek más célja nem lehet, mint a nők lealacsonyítása, függővé tétele, megalázása, amely mind orvosi, mind morális szempontból kifogásolható, az a legszebb, hogy egy semmiféle idevágó tapasztalattal nem rendelkező, empátiára és szolidaritásra képtelen, mentálisan torzult konzervatív idióta kényszerképzete. Amit akkor is erőltet, ha senki más nem akarja.

Viktor barátja, Jaroslaw, az alulszocializált, erőszakos kretén, aki ráadásul egy nő révén érvényesíti megborult elméje szüleményét. Beata bábkormányfő nem áll ki nőtársaiért, hanem végrehajtja, amit az egyedül megvénült pártelnök kitalált. Orbán elmebaja a lengyel kormánypártban talál visszhangra és ez azért félelmetes. Mert a nők ilyetén megvetése mentén ordítják kidagadt erekkel a nyakukon, hogy a migránsok megerőszakolják a nőket. Ez mi akkor? Amikor szarházi politikusok úgy tekintenek a nők testére, mint egy érzéketlen zsák krumplira. Orbán veszélyes folyamatot indított el Európa eme sarkában, ennél jobb példát nem is lehetne találni erre.

adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.