Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


A tetten ért patkányságok súlya alatt rettegő hatalom logikája

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szerintem már épp itt az ideje, hogy bezárjon a Népszabadság váratlanul, tehát nekem ez a szerény véleményem. A Szabad Nép volt az elődje annak a lapnak, úgy is viselkedik egyébként. Tehát én nem fogok krokodilkönnyeket ejteni a Népszabadságér’

– ezt így bele a pofánkba. Szerény véleményen szerint – ha már ez a menő megfogalmazás – nem csak azért fekete nap a tegnapi a magyar sajtó és sajtószabadság történetében, mert hátba támadtak egy szerkesztőséget és legalja módszerekkel végeztek ki – üzleti megfontolásokra hivatkozva – egy kormánnyal kapcsolatban kritikus, tényfeltáró lapot. Hanem ezért a fenti kijelentésért.

Jegyezzük meg jól, bár rengeteg súlyos és megbocsáthatatlan kijelentés hangzott el az elmúlt években, ez mind közül a legsötétebb, legmocskosabb szentencia.

Az, hogy éppen a nemzet súlyemelőjének, birkozóbajnokának, rezsibárójának, a Fidesz nevű kormánypárt alelnökének és csepeli frontemberének a száját hagyta el ez a példátlan geciség a Népszabadság csúfos bedöntése kapcsán, csak annyiban érdekes, hogy ennek a mosdatlan pofájába bármi belefér, és az ábrázatára is bármi ráfér. Ez gondolkodás nélkül böfögi fel bármikor vezérének tegnap megemésztett pacalpörköltjét is, gondolkodásra gyárilag nem alkalmas, noha a betanult paneleket el tudja mondani előlről hátrafele. Néha fordítva is.

Alapvetően lehetett volna bármelyik gyönyörű példánya a kormányoldalnak, aki a szájára veszi ezt az illiberális öntetbe fullasztott beismerő vallomást. Persze az, hogy a civilek jogtalan és alaptalan – Orbán közvetlen utasítására történt két évvel ezelőtti – vegzálása után ugyanez a vakondtúrás jelentette be, hogy ráuszítja a nem kormányzati szervezetekre a titkosszolgálatokat, mert Soros-fóbiája nem hagyja aludni, nem teljesen lényegtelen vonatkozás.

Sötét diktatúrákat idéző módszerekkel, a szerkesztőség tudta nélkül, egyik napról a másikra lekapcsolják a villanyt egy lapnál, ez a félkretén (vagy tán egészen az),  a Fidesz egyik legtöbbet pofázásra használt leghatalmasabb arca, a jelen kommunikációs mocskos munka elvégzője pedig azt állítja, hogy ő nem fog krokodilkönnyeket ejteni ezért a gerillaakcióért. Ki a frász kérdezte Németh Szilárdot a büdösszájú magánvéleményéről? Senki? Akkor meg?

Miközben már hónapok óta tudni lehet (nem, nem hivatalosan, csak kvázi hivatalosan), hogy Orbán valamelyik nyúlványa (Habony vagy Mészáros, Spéder kilőve) tárgyal a Népszabadság és a Mediaworks tulajdonában lévő egyéb sajtótermékek felvásárlásáról, ennek az emberi selejtnek van pofája a szerény véleményével előjönni és kommunistázni. Úgy, hogy azt is pontosan tudni lehet a ködön túl, hogy a megbomlott tekintetű megint másokkal végeztette a piszkos aljamunkát, aminek eredményeként rátette trágyaleves patáját a Népszabadság kiadójára.

Itt mutatkozik meg, hogy a Fidesz nevű izé – amelyiknek egyik arca Németh Szilárd, ezt mindig tegyük hozzá – lassan kizárólag negatív IQ-val felszerelt droidok gyülekezetévé silányult, mióta a Felcsút-rajongó elcseszett hobbifocista aktuális elmebaja vezeti az országot. Sebaj, a harmónia tökéletes. A Fidesznek sikerült a gennyes, őszinte cinizmus tekintetében utolérnie és túlszárnyalnia Németh Szilárdot, és ez tökéletesen rímel a lakájmédia és olvasói győzelmi mámorára, hogy végre megdöglött egy balliberális lap. Bayer Zsoltok és Bencsik Andrások egykori munkáltatója.

„A Fidesz nem politikai, hanem ésszerű gazdasági döntésnek tekinti a Népszabadság kiadásának felfüggesztését, mivel a kiadó tájékoztatása szerint a lap 5 milliárd forintos veszteséget termelt. Az lenne a sajtószabadság megsértése, ha beleszólnánk egy médiatulajdonos döntéseibe.”

Valóban. 5-7-30 milliárdos veszteséget kizárólag a migránsozásra szakosodott MTVA-nál elfogadott termelni, ahol a gondoskodó kormány a polgárok által összegürizett adóforintokból nagylelkűen kisegíti a propaganda gépezetét a bajból, és leszarja a veszteséget. 15 milliárdos veszteséget csak akkor nem gáz felhalmozni, ha az egy értelmetlen, érvénytelen, közjogi következményekkel nem járó, elbukott népszavazásra megy el, amiből gazdagon és bőven jut a csókosoknak, haveroknak. Akkor nem gáz a veszteséges jelleg, amikor a lakájmédiát kell mesterségesen életben tartani, mert sikerült szájba rúgni a médiapiac piac jellegét és az egészséges verseny felszámolásával a kormányközeli, teljesítmény híján is gazdagon kitömött lapokat

Mondanám, hogy ezzel a szellemi óriással nem kell foglalkozni, de ez itt akkor is a kormánypárt hivatalos (magán)véleménye a magyar jogállamról, demokráciáról, szabadságról. Miközben kultúremberek, ismert és elismert írók tiltakoznak, több ezer ember spontán módon utcára vonul, miközben a világsajtó címlapon hozza a Népszabadság aljas kivégzésének hírét, Németh Szilárd, ez a kóros elváltozás az ország testén, a NER egyszemélyben mindent kifejező szegénységi bizonyítványa azzal vagánykodik és hirdeti fennhangon, hogy az úgy van jól, ha elhallgattatnak egy lapot.

Németh Szilárd tanítóbácsi és Fidesz-alelnök, a populista, kontraproduktív rezsicsökkentés vasökle azt magyarázza éppen, hogy a kormány bírálata egyenértékű a kommunista tempóval. Miközben Magyarország a sajtószabadság lábbal tiprása miatt került a világsajtó címlapjaira, Rezsiszilárd annak örül, hogy a kormánypárt mocskairól leplet lerántó újságot felszámolják. Egy érvénytelen népszavazással a háta mögött, egy többségnek kikiáltott kisebbségre hivatkozva, az ország tényleges kormányzása helyett a Fidesz minden idők egyik legaljasabb húzásán röhög és kárörvend. Németh Szilárd hangján keresztül.

Miután hónapok óta tudható, hogy a nemzet mindenhez is értő, legtehetségesebb gázszerelője, vagy valamelyik másik barnanyelvű oligarcha, esetleg láthatatlan munkanélküli feni a fogát a Népszabadságra, ez a szégyentelen faék, a polgári kormányzás reklámarca a legpatinásabb ellenzéki lap v á r a t l a n kimúlásán örömködik. Azon, hogy lefejezték az egyre eredményesebb oknyomozói munkát végző, a kormány számára egyre nagyobb veszélyt jelentő balliberális, kommunista Népszabadságot.

Nos, a gránitszilárdásgú Németh konkrétan ezzel az érveléssel ismerte el, hogy a Népszabadságot politikai okokból számolták fel, ugassanak bármit a veszteséges üzleti modellről. A birkozóbajnok nemigen értheti, de a mindenkori hatalom nem azért van, hogy dicshimnuszokat zengjenek róla. Azért kommunistázni, mert Rogán helikopterezik, vagy Matolcsy közpénzből tartja el a rokonságát és a nőit, nyilvánvalóan a tetten ért patkányságok súlya alatt rettegő hatalom logikája. Ennek megértéséhez azonban nem a Németh Szilárd erkölcseivel és értelmi képességeivel felvértezett emberi erőforrás képes.

Nem a név a lényeg, hogy Origó, VS, Népszabadság, ATV, vagy bármi más. Hanem az elv. Hogy az összelopott pénzből felvásárolják a szabad sajtót és beletolják a pofánkba, hogy örülnek neki, ez így van jól, ez az élet rendje. Nem hiszem, hogy az önjáróvá vált földbuta pártkatona véletlenül elejtett nyilatkozata volt ez. Jegyezzük meg jól! Ez a nyilatkozat önmagában annyira súlyos, mint a sajtószabadság péntekről szombatra történt lefejezése. Elő fogjuk venni a maga idején! Mert pártállástól, ideológiától, vénasszonyok potyogásától függetlenül 2016-ban, Európában ilyennek nem szabad megtörténnie. És ha egy kormány 2016-ban Európában elismeri, hogy messzemenően örül ennek, akkor nincs több kérdésem.

adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.