A tetten ért patkányságok súlya alatt rettegő hatalom logikája

Fotó: Youtube/ATV Fotó: Youtube/ATV

Szerintem már épp itt az ideje, hogy bezárjon a Népszabadság váratlanul, tehát nekem ez a szerény véleményem. A Szabad Nép volt az elődje annak a lapnak, úgy is viselkedik egyébként. Tehát én nem fogok krokodilkönnyeket ejteni a Népszabadságér’

– ezt így bele a pofánkba. Szerény véleményen szerint – ha már ez a menő megfogalmazás – nem csak azért fekete nap a tegnapi a magyar sajtó és sajtószabadság történetében, mert hátba támadtak egy szerkesztőséget és legalja módszerekkel végeztek ki – üzleti megfontolásokra hivatkozva – egy kormánnyal kapcsolatban kritikus, tényfeltáró lapot. Hanem ezért a fenti kijelentésért.

Jegyezzük meg jól, bár rengeteg súlyos és megbocsáthatatlan kijelentés hangzott el az elmúlt években, ez mind közül a legsötétebb, legmocskosabb szentencia.

Az, hogy éppen a nemzet súlyemelőjének, birkozóbajnokának, rezsibárójának, a Fidesz nevű kormánypárt alelnökének és csepeli frontemberének a száját hagyta el ez a példátlan geciség a Népszabadság csúfos bedöntése kapcsán, csak annyiban érdekes, hogy ennek a mosdatlan pofájába bármi belefér, és az ábrázatára is bármi ráfér. Ez gondolkodás nélkül böfögi fel bármikor vezérének tegnap megemésztett pacalpörköltjét is, gondolkodásra gyárilag nem alkalmas, noha a betanult paneleket el tudja mondani előlről hátrafele. Néha fordítva is.

Alapvetően lehetett volna bármelyik gyönyörű példánya a kormányoldalnak, aki a szájára veszi ezt az illiberális öntetbe fullasztott beismerő vallomást. Persze az, hogy a civilek jogtalan és alaptalan – Orbán közvetlen utasítására történt két évvel ezelőtti – vegzálása után ugyanez a vakondtúrás jelentette be, hogy ráuszítja a nem kormányzati szervezetekre a titkosszolgálatokat, mert Soros-fóbiája nem hagyja aludni, nem teljesen lényegtelen vonatkozás.

Sötét diktatúrákat idéző módszerekkel, a szerkesztőség tudta nélkül, egyik napról a másikra lekapcsolják a villanyt egy lapnál, ez a félkretén (vagy tán egészen az),  a Fidesz egyik legtöbbet pofázásra használt leghatalmasabb arca, a jelen kommunikációs mocskos munka elvégzője pedig azt állítja, hogy ő nem fog krokodilkönnyeket ejteni ezért a gerillaakcióért. Ki a frász kérdezte Németh Szilárdot a büdösszájú magánvéleményéről? Senki? Akkor meg?

Miközben már hónapok óta tudni lehet (nem, nem hivatalosan, csak kvázi hivatalosan), hogy Orbán valamelyik nyúlványa (Habony vagy Mészáros, Spéder kilőve) tárgyal a Népszabadság és a Mediaworks tulajdonában lévő egyéb sajtótermékek felvásárlásáról, ennek az emberi selejtnek van pofája a szerény véleményével előjönni és kommunistázni. Úgy, hogy azt is pontosan tudni lehet a ködön túl, hogy a megbomlott tekintetű megint másokkal végeztette a piszkos aljamunkát, aminek eredményeként rátette trágyaleves patáját a Népszabadság kiadójára.

Itt mutatkozik meg, hogy a Fidesz nevű izé – amelyiknek egyik arca Németh Szilárd, ezt mindig tegyük hozzá – lassan kizárólag negatív IQ-val felszerelt droidok gyülekezetévé silányult, mióta a Felcsút-rajongó elcseszett hobbifocista aktuális elmebaja vezeti az országot. Sebaj, a harmónia tökéletes. A Fidesznek sikerült a gennyes, őszinte cinizmus tekintetében utolérnie és túlszárnyalnia Németh Szilárdot, és ez tökéletesen rímel a lakájmédia és olvasói győzelmi mámorára, hogy végre megdöglött egy balliberális lap. Bayer Zsoltok és Bencsik Andrások egykori munkáltatója.

„A Fidesz nem politikai, hanem ésszerű gazdasági döntésnek tekinti a Népszabadság kiadásának felfüggesztését, mivel a kiadó tájékoztatása szerint a lap 5 milliárd forintos veszteséget termelt. Az lenne a sajtószabadság megsértése, ha beleszólnánk egy médiatulajdonos döntéseibe.”

Valóban. 5-7-30 milliárdos veszteséget kizárólag a migránsozásra szakosodott MTVA-nál elfogadott termelni, ahol a gondoskodó kormány a polgárok által összegürizett adóforintokból nagylelkűen kisegíti a propaganda gépezetét a bajból, és leszarja a veszteséget. 15 milliárdos veszteséget csak akkor nem gáz felhalmozni, ha az egy értelmetlen, érvénytelen, közjogi következményekkel nem járó, elbukott népszavazásra megy el, amiből gazdagon és bőven jut a csókosoknak, haveroknak. Akkor nem gáz a veszteséges jelleg, amikor a lakájmédiát kell mesterségesen életben tartani, mert sikerült szájba rúgni a médiapiac piac jellegét és az egészséges verseny felszámolásával a kormányközeli, teljesítmény híján is gazdagon kitömött lapokat

Mondanám, hogy ezzel a szellemi óriással nem kell foglalkozni, de ez itt akkor is a kormánypárt hivatalos (magán)véleménye a magyar jogállamról, demokráciáról, szabadságról. Miközben kultúremberek, ismert és elismert írók tiltakoznak, több ezer ember spontán módon utcára vonul, miközben a világsajtó címlapon hozza a Népszabadság aljas kivégzésének hírét, Németh Szilárd, ez a kóros elváltozás az ország testén, a NER egyszemélyben mindent kifejező szegénységi bizonyítványa azzal vagánykodik és hirdeti fennhangon, hogy az úgy van jól, ha elhallgattatnak egy lapot.

Németh Szilárd tanítóbácsi és Fidesz-alelnök, a populista, kontraproduktív rezsicsökkentés vasökle azt magyarázza éppen, hogy a kormány bírálata egyenértékű a kommunista tempóval. Miközben Magyarország a sajtószabadság lábbal tiprása miatt került a világsajtó címlapjaira, Rezsiszilárd annak örül, hogy a kormánypárt mocskairól leplet lerántó újságot felszámolják. Egy érvénytelen népszavazással a háta mögött, egy többségnek kikiáltott kisebbségre hivatkozva, az ország tényleges kormányzása helyett a Fidesz minden idők egyik legaljasabb húzásán röhög és kárörvend. Németh Szilárd hangján keresztül.

Miután hónapok óta tudható, hogy a nemzet mindenhez is értő, legtehetségesebb gázszerelője, vagy valamelyik másik barnanyelvű oligarcha, esetleg láthatatlan munkanélküli feni a fogát a Népszabadságra, ez a szégyentelen faék, a polgári kormányzás reklámarca a legpatinásabb ellenzéki lap v á r a t l a n kimúlásán örömködik. Azon, hogy lefejezték az egyre eredményesebb oknyomozói munkát végző, a kormány számára egyre nagyobb veszélyt jelentő balliberális, kommunista Népszabadságot.

Nos, a gránitszilárdásgú Németh konkrétan ezzel az érveléssel ismerte el, hogy a Népszabadságot politikai okokból számolták fel, ugassanak bármit a veszteséges üzleti modellről. A birkozóbajnok nemigen értheti, de a mindenkori hatalom nem azért van, hogy dicshimnuszokat zengjenek róla. Azért kommunistázni, mert Rogán helikopterezik, vagy Matolcsy közpénzből tartja el a rokonságát és a nőit, nyilvánvalóan a tetten ért patkányságok súlya alatt rettegő hatalom logikája. Ennek megértéséhez azonban nem a Németh Szilárd erkölcseivel és értelmi képességeivel felvértezett emberi erőforrás képes.

Nem a név a lényeg, hogy Origó, VS, Népszabadság, ATV, vagy bármi más. Hanem az elv. Hogy az összelopott pénzből felvásárolják a szabad sajtót és beletolják a pofánkba, hogy örülnek neki, ez így van jól, ez az élet rendje. Nem hiszem, hogy az önjáróvá vált földbuta pártkatona véletlenül elejtett nyilatkozata volt ez. Jegyezzük meg jól! Ez a nyilatkozat önmagában annyira súlyos, mint a sajtószabadság péntekről szombatra történt lefejezése. Elő fogjuk venni a maga idején! Mert pártállástól, ideológiától, vénasszonyok potyogásától függetlenül 2016-ban, Európában ilyennek nem szabad megtörténnie. És ha egy kormány 2016-ban Európában elismeri, hogy messzemenően örül ennek, akkor nincs több kérdésem.

adomany